“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

☦ ΓΙΑ ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΡΗΝΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ;

Αποφράς ημέρα σήμερα για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Και τούτο διότι όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζετε, ο άνους,  Ιερόσυλος και γενίτσαρος, μετατρέπει την "ψυχή" του κάθε Ρωμηού αλλά και του κάθε Ορθοδόξου χριστιανού, τον Πανίερο Ναό ΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ, σε τζαμί.
Τούτη την σκοτεινή ώρα, που πενθεί η Ορθοδοξία τη βεβήλωση του ιερότατου Παλλάδιού της, μου λέγει ο λογισμός μου ότι θα έπρεπε όλοι οι προκαθήμενοι των απανταχού Ορθοδόξων Εκκλησιών, να τελέσουν συλλείτουργο και λιτανεία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους με το νέο ανοσιούργημα που θα επιτελεστεί σήμερα.

☦ ΟΣΟ ΤΑ ΡΟΔΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ...

[...]
H Κρήτη θα δοκιμασθεί και όλη η Ελλάδα, μα η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ είναι κοντά, που θα φανεί η δάδα.
Όσο τα ρόδα του αγρού αργούνε να φανούνε, τόσο θα ανθίζει η Πασχαλιά στην Πόλη για να μπούμε.  (Μακαριστός Παπά Γιώργης Χιωτάκης)
tribonio

☦«Το Καστελόριζο αν τυχόν γκριζαριστεί, όπως τα Ίμια έπεσαν τα νησιά» αποκάλυψη πνευματική.

Το παρακάτω κείμενο το δίνουμε όπως μας μεταφέρθηκε από ΓΕΡΟΝΤΑ. Ο ίδιος μας μίλησε για αποκάλυψη στην προσευχή του. Γνωρίζουμε επίσης ότι αυτές τις δύσκολες ώρες ο ένας παρακολουθεί τον άλλο.

Αλλά ΣΤΩΜΕΝ καλώς γιατί όλους μας παρακολουθεί ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ

ΓΕΡΟΝΤΑΣ: "Αν τυχόν και πέσει το Καστελόριζο, έπεσε η Ελλάδα. Το Καστελόριζο αν τυχόν γκριζαριστεί, όπως τα Ίμια έπεσαν τα νησιά.

☦Όσο η Αγιά Σοφιά είναι τζαμί να διαβάζετε τον Ψαλμό 82

Παράκληση του Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου είναι όσο η Αγία Σοφία είναιi τζαμί, οι πιστοί να διαβάζουν καθημερινά τον ικετήριο Ψαλμό 82, μέχρι να Λειτουργηθεί ξανά ο ναός και για να εμποδίσει ο Θεός τα πανούργα σχέδια ενάντια στους Ορθοδόξους Ρωμηούς που μηχανορραφεί ο σουλτάνος της Άγκυρας Ερντογάν και οι σύμμαχοί του.

☦“Την ώρα που ο Ερντογάν βεβηλώνει την Αγιά Σοφιά, η ΕΕ του δίνει πεσκέσι πάνω από 10 δις”! ευρώ

Την ώρα που ο Ερντογάν βεβηλώνει την Αγιά Σοφιά, η ΕΕ δίνει στην Τουρκία πεσκέσι πάνω από 10 δις ευρώ επισήμανε σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Καθηγητής, πρώην Ευρωβουλευτής  Νότης Μαριάς.
1. Όπως παρατηρεί ο Νότης Μαριάς με την ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 21/7/2020 στις Βρυξέλλες για το πακέτο των 1,074 τρις ευρώ του  Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου  2021-2027, οι ηγέτες της ΕΕ φρόντισαν να μην αφήσουν παραπονούμενη την Τουρκία. Έτσι ενέκριναν κονδύλι  12,5 δις ευρώ για προενταξιακή βοήθεια των χωρών που έχουν αναγνωριστεί ως υποψήφιες για ένταξη στην ΕΕ στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Τουρκία.

☦Ξεκίνησαν με λιποθυμίες μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

Όχι δεν λιποθυμούσαν από συγκίνηση αλλά από την υπερβολική ζέστη και την ποδαρίλα (γυμνά πόδια)  που ανέδιδαν τα παχιά χαλιά μαζί με τις ιδιάζουσες συνθήκες του κλειστού χώρου. Τι έγινε πριν λίγη ώρα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ;
«Από το πρωί, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από την Αγιά Σοφιά, για να πάρει μέρος στη «φιέστα» του Ερντογάν. Οι χώροι για τους πιστούς άνοιξαν σήμερα στις 10:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος. Στην είσοδο της Αγίας Σοφίας, η πινακίδα αναγράφει πλέον «Μεγάλο Τζαμί», ενώ σε περίοπτη θέση βρίσκεται αναρτημένη και η τουρκική σημαία...

☦ Τα υψηλής τεχνολογίας led συστήματα τελικά έγιναν…. κουρελούδες!!!

Τα υψηλής τεχνολογίας led συστήματα που διαφήμιζαν οι τούρκοι πως θα έκαναν αόρατες τις αγιογραφίες μέσα στην Αγία Σοφια για να μην τους ενοχλούν στην προσευχή τους, τελικά έγιναν ΤΣΑΝΤΙΡΌΠΑΝΑ και ΚΟΥΡΕΛΟΥΔΕΣ, δεν περιμέναμε άλλωστε κάτι διαφορετικό απ’ τους απογόνους των νομάδων Μογγόλων. Αυτό είναι οι τούρκοι, όλο λόγια και επίδειξη αλλά από ουσία ΜΗΔΕΝ.   (Θ.Π.)

☦Το κεράκι είναι μια κεραία που μας φέρνει σε επαφή με τον Θεό!

-Γέροντα, όταν ανάβουμε ένα κεράκι, λέμε ότι είναι γι᾿ αυτόν τον σκοπό;
–Το ανάβεις, που το στέλνεις; Δεν το στέλνεις κάπου; Με το κεράκι ζητούμε κάτι από τον Θεό. Όταν το ανάβης και λές «γι᾿ αυτούς που πάσχουν σωματικά και ψυχικά και γι᾿ αυτούς που έχουν την πιο μεγάλη ανάγκη», μέσα σ᾿ αυτούς είναι και οι ζώντες και οι κεκοιμημένοι.
Ξέρεις πόση ανάπαυση νιώθουν οι κεκοιμημένοι, όταν ανάβουμε ένα κεράκι γι᾿ αυτούς; Έτσι έχει κανείς πνευματική επικοινωνία και με τους ζώντας και με τους κεκοιμημένους.

☦ Να είμαστε όλοι εκεί…

Αύριο, ημέρα λειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, αλλά και ημέρα "πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό", σχεδόν σ’ όλους τους Ενοριακούς Ναούς της Ελληνικής Επικράτειας, θα τελεσθεί η Ιερά Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου. 
Πρέπει οπωσδήποτε όλοι μας να είμαστε εκεί και να προσευχηθούμε μαζί με τον ιερό κλήρο  στην Παναγία μας.
Πρέπει όλοι να πάμε εκεί γιατί οι ημέρες αυτές είναι πολύ κρίσιμες και για το Έθνος και για την Ορθοδοξία μας.   (Θ.Π.)

☦ Ό,τι έχουμε μέσα μας αυτό μεταδίδουμε και στους γύρω μας.

Έχουμε φως; Φως μοιράζουμε.
Έχουμε σκοτάδι; Αυτό δίνουμε.
Έχουμε χαρά και ειρήνη; Αυτά μεταδίδουμε.
Έχουμε λύπη και ταραχή; Αυτά προσφέρουμε.
Ακόμα κι όταν δεν κάνουμε τίποτα το εξωτερικό, η πνευματική μας εσωτερική κατάσταση (ακόμα και η συναισθηματική κατάσταση) πληροφορεί τις ψυχές που μας πλησιάζουν αναλόγως.