“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

☦Ιχνηλατώντας τις ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ «το σύστημα θα φάει ένα γερό χαστούκι» «θα επέμβει ο ΘΕΟΣ μέσα στην ανθρώπινη ιστορία»

Φώτο (κοντά στις Συμπληγάδες – έξοδος του Βοσπόρου προς την Μαύρη Θάλασσα , έχει και αυτό την σημειολογία του)
Οι δυο παραπάνω  γνωστότατες  προρρήσεις του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ που συμπεριλαμβάνονται στην Πνευματική Αφύπνιση ( εκδόσεις Σουρωτής) ψηλαφούνται σήμερα με τα δεδομένα των ημερών μας και με τις εξελίξεις που τρέχουν με την ταχύτητα του ήχου και του λόγου των ΜΜΕ.
Ο ΑΓΙΟΣ αναφέρθηκε σε σχέση με αυτά, όταν θα φέρουν το πλάσμα του ΘΕΟΥ σε αδιέξοδα και τότε θα επέμβει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ για να σώσει το καταφρονημένο πλάσμα του. Μάλιστα ο ΑΓΙΟΣ επισημάνει, ότι αυτό δεν θα είναι σαν την Δευτέρα Παρουσία, αλλά μια επέμβαση του ΘΕΟΥ στην ανθρώπινη ιστορία.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί και μακάρι η ΕΛΛΑΣ, αλλά και η ανθρωπότητα να Ανέστη.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Η ανθρωπότητα που πήγαινε να μπει σαν αλοιφή στο σωληνάκι της παγκοσμιοποίησης ξαφνικά χωρίστηκε σε στρατόπεδα και το καθένα κατηγορεί το άλλο. Εχθές η Ρωσία κατηγόρησε τις ΗΠΑ, ότι εν μέσω πανδημίας και καραντίνας στέλνουν στρατηγικά βομβαρδιστικά  με πυρηνικά σε όλες τις βάσεις της στον Ειρηνικό, αλλά και στην Ευρώπη.

☦ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ Ή ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ "ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΩΣΕΩΣ";

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

☦ Η Γεωπολιτική πλάστιγγα (δηλ. ο ζυγός της δικαιοσύνης) ζυγιάστηκε στον Ουρανό και δίνει για τις μέρες μας Ελληνική την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

Αν οι Πιστοί στην ΣΤΡΑΤΕΥΟΜΕΝΗ Εκκλησία εν Ελλάδι και Κύπρο  έχουν δυο μήνες να γευτούν την ΧΑΡΑ και την ΑΓΙΑΣΤΙΚΗ  ΧΑΡΗ της Ευχαριστηριακής Σύναξης λόγω της φερώνυμης πανδημίας και ετοιμάζονται στις 17 του Μαιου  να φορέσουν τα γιορτίνα τους για να πουν το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ μέσα στους Ιερούς Ναούς ( στην Ελλάδα σε πρώτη φάση) …σκεφτείτε τι γίνεται στην ΘΡΙΑΜΒΕΥΟΥΣΑ Εκκλησία που εκεί περίμεναν τόσα χρόνια για να ανοίξει η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ με ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πάμε στο θέμα και όποιος αντέχει γιατί οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Όμως υπάρχουν και άλλες παράλληλες  εξελίξεις που δεν αρέσουν σε κάποιους.
Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ πήρε το ΟΚ να ανοίξει από το « υπουργείο της Ρωμιοσύνης του ΟΥΡΑΝΟΥ».

☦ Οι Ψάλτες κατά τους Ιερούς Κανόνες

ΑΡΧΙΜ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΒΑΛΛΗΝΔΡΑ
ΟΙ ΨΑΛΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΑΣ
(Άρθρο του Μητροπολίτου από Πατρών κ. Νικοδήμου Βαλληνδρά, το οποίο δημοσιεύθηκε σε συνέχειες το 1964 στα πρώτα φύλλα της Εφημερίδας «Ιεροψαλτικά Νέα», Μηνιαίου Οργάνου του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

Είναι βεβαίως γνωστόν ότι, κατά τους ιερούς Κανόνας της Εκκλησίας οι Ψάλται θεωρούνται κατώτεροι Κληρικοί.  Όπως δε οι ανήκοντες εις τον ανώτερον Κλήρον (Επίσκοποι, Πρεσβύτεροι και Διάκονοι) καθίστανται τοιούτοι δια χειροτονίας, παρομοίως και οι αποτελούντες τον κατώτερον Κλήρον λαμβάνουσιν ειδικήν χειροθεσίαν υπό του οικείου Επισκόπου.

☦ Ο Χριστός δεν βλέπεται με τα μάτια τα σωματικά

εν ετέρα μορφή (Μάρκου ιστ' 12).
Ο Ιησούς, μετά την Ανάστασι, φανερώθηκε με διαφορετική μορφή στους δύο μαθητάς, που πήγαιναν στους Εμμαούς. Γι’ αυτό και εκείνοι, αν και η καρδιά τους καιγόταν από την αίσθησι της παρουσίας του, δεν τον αναγνώρισαν.

☦ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑ ΤΟΥ Covid -19

Η ΕΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΣΦΑΓΜΕΝΗΣ στην Ιερά Μονή του Βατοπαιδίου – ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  ( φώτο από fb ΠΑΝΑΓΊΑ ΠΑΡΑΜΥΘΊΑ)
Με τις άτοπες αποφάσεις  μας να μην γίνουμε δράστες ιερόσυλων συμπεριφορών.
Όχι μόνο πρέπει να προσκυνούμε σεβαστικά, αλλά και σεμνοπρεπώς να ασπαζόμεθα τις Ιερές Θαυματουργές εικόνες μας και τα Ιερά Λείψανα. Η ενοικούσα αγιαστική ΧΑΡΙΣ των είναι θεραπευτική και σωστική.