“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: "Βάλτε μας στην ΕΕ, αλλιώς θα συνεργαστώ με τον Πούτιν"!

Για συνεργασία με τον Πούτιν στην (οικονομική ένωση) ''Σαγκάη-5''αντί της ΕΕ απειλεί ο Τούρκος Πρωθυπουργός όπως αποκάλυψε ό ίδιος. Ο κ.  Ερντογάν αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ είπε, μιλώντας σε τουρκικό κανάλι: «Ο Υπουργός Μπαγίς παρακολουθεί το θέμα στην Ευρώπη.  Η ΕΕ θέλει να μας ξεχάσει αλλά φοβάται και δεν μας ξεχνάει. Το ΝΑΤΟ κάποτε δέχθηκε μια χώρα με μουσουλμανικό πληθυσμό αλλά τώρα δεν θέλουν να δεχθούν. Η ΕΕ λέει “εγώ δεν θέλω να περιέλθω στο λάθος που περιήλθε το ΝΑΤΟ”. Εμείς είμαστε μαζί σας στον ΟΑΣΕ, είμαστε μαζί σας στο ΝΑΤΟ, γιατί για την ΕΕ έχετε μια τόσο διαφορετική προσέγγιση; Για αυτό εγώ προ καιρού είπα στον Πούτιν: “Πάρτε μας στην Σαγκάη-5 και τότε εμείς να παραιτηθούμε από την ΕΕ”. 

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για ένα μεγάλο πόλεμο»

«Η Ρωσία είναι έτοιμη για ένα μεγάλο πόλεμο». Η λακωνική πλην όμως βαρυσήμαντη αυτή δήλωση ανήκει στον στρατηγό Valery Gerasimov επικεφαλής του ρωσικού γενικού επιτελείου, ο οποίος μιλώντας σε κλειστή συγκέντρωση ανώτατων Ρώσων αξιωματικών για την κατάσταση της εκπαίδευσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων προχώρησε στην αποκάλυψη ότι ο ρωσικός Στρατός αναμένει μια γενικευμένη σύρραξη.  .

Η συνάντηση του γέροντα Παϊσίου με έναν Αμερικανό

Καλή είναι η γνώση, καλή είναι και η μόρφωση, αλλά, αν δεν αγιασθούν, είναι χαμένα πράγματα και οδηγούν στην καταστροφή. Ήρθαν μια φορά στο καλύβι μερικοί φοιτητές φορτωμένοι με βιβλία και μου λένε:
"Ήρθαμε, Γέροντα, να συζητήσουμε για την Παλαιά Διαθήκη. Ο Θεός δεν επιτρέπει την γνώση;"
"Ποιά γνώση, τους λέω, αυτή που αποκτιέται με το μυαλό; "
"Ναι", μου λένε.
"Μα αυτή η γνώση, τους λέω, σε πάει μέχρι το φεγγάρι δεν σε ανεβάζει στον Θεό ".
Καλές είναι οι εγκεφαλικές δυνάμεις που ανεβάζουν τον άνθρωπο στην σελήνη, με δισεκατομμύρια έξοδα καυσίμων κ.λ.π., αλλά καλύτερες είναι οι πνευματικές δυνάμεις, που ανεβάζουν τον άνθρωπο στον Θεό, που είναι ο προορισμός του, και με λίγα καύσιμα, με ένα παξιμάδι.

Ο σπόρος του Αυτοκράτορα..

Ένας αυτοκράτορας στην Άπω Ανατολή, γερνούσε και καταλάβαινε ότι έφτασε η ώρα να διαλέξει το διάδοχό του. Αντί να διαλέξει έναν από τους βοηθούς του ή έναν από τα παιδιά του, αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό. Προσκάλεσε μια μέρα πολλούς νέους του βασιλείου του και τους είπε. "Έφτασε η ώρα μου να παραιτηθώ και να διαλέξω τον επόμενο αυτοκράτορα. Έχω αποφασίσει να διαλέξω έναν από σας". Οι νέοι ξαφνιάστηκαν! Αλλά ο αυτοκράτορας συνέχισε. "Θα δώσω σήμερα στον καθένα σας ένα σπόρο, έναν πολύ ειδικό σπόρο. Θέλω να τον φυτέψετε, να τον ποτίζετε και να ξαναρθείτε εδώ μετά ένα χρόνο από σήμερα με ό,τι έχει φυτρώσει απ' αυτόν τον ένα σπόρο. Εγώ θα κρίνω τότε τα φυτά που θα φέρετε κι αυτός, το φυτό του οποίου θα διαλέξω, θα είναι ο επόμενος αυτοκράτορας!"

Ο ασεβής ιερέας και ο λειτουργός άγγελος!

Στην Κύπρο, στο χωριό Τραχιάδες, δέκα χρόνια πριν από την άλωση του νησιού (1571), ζούσε κάποιος ανάξιος ιερέας. Με τη συνεργεία του πονηρού είχε πλανεύει και είχε μάθει στην εντέλεια τη μαγική τέχνη. Είχε φτάσει μάλιστα στο κατάντημα νά τρώει και νά πίνει σε ιερά σκεύη μαζί με πόρνες!Ή θεία δίκη όμως σύντομα τον τιμώρησε. Μόλις πληροφορήθηκε ο άρχοντας της περιοχής την πολιτεία του, τον καταδίκασε σε θάνατο. Κι όταν ο μελλοθάνατος οδηγήθηκε στη μέση του αμφιθεάτρου, κάποιος σύμβουλος του άρχοντα τον ρώτησε: 

«οι δρόμωνες της Ρωμιωσύνης και η ΑΟΖ»

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ
Εδώ και πολλές δεκαετίες «το μέλλον» της ανθρωπότητας σχεδιάσθηκε στις δεξαμενές σκέψης των επιδοτούμενων στρατηγικών ιδρυμάτων από τις πλανητικές (πολυεθνικές) εταιρίες του άπληστου κεφαλαίου. Αποτέλεσμα αυτού του σχεδιασμού ήταν η χάραξη γεωπολιτικών και ενεργειακών διαδρόμων και η παράλληλη διαμόρφωση κυβερνητικών εθνικών, πολιτικών επιλογών κατά το μήκος της χάραξης αυτών.

Μέρκελ: «Η Γερμανία έχει διαρκή ευθύνη για τα εγκλήματα των Ναζί»


Κατά του ρατσισμού και του εθνικοσοσιαλισμού τάχθηκε η Άνγκελα Μέρκελ, στέλνοντας σαφές μήνυμα κατά του ναζισμού, λίγες μέρες πριν από την 80ή επέτειο από την έλευση στην εξουσία του Αδόλφου Χίτλερ, σε ανάρτηση που έκανε στην ιστοσελίδα της. «Φυσικά, έχουμε μια διαρκή ευθύνη για τα εγκλήματα του εθνικοσοσιαλισμού, για τα θύματα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, και πάνω από όλα, επίσης, για το Ολοκαύτωμα», ανέφερε η κ. Μέρκελ, προτρέποντας τους πολίτες να μην επιτρέψουν την αναβίωση του ρατσισμού και του αντισημιτισμού, τονίζοντας ότι «είμαστε αντιμέτωποι με την ιστορία μας, δεν κρύβουμε τίποτα, δεν καταπιέζουμε τίποτα.

Φρένο των ΗΠΑ στην εκμετάλλευση ΑΟΖ από τους Γερμανούς

Σε οριακό σημείο οδηγούνται πλέον οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις, μετά την επιλογή του κ.Σαμαρά και της τρικομματικής κυβέρνησης να προσδέσει τη χώρα στο γερμανικό άρμα επιρροής. Σημείο τριβής αποτελούν τα ενεργειακά κοιτάσματα, στα οποία προσβλέπει το Βερολίνο.
Η Ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να εκκινήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία ΑΟΖ, με Αίγυπτο και Λιβύη, και με τη σύμφωνη γνώμη της Γερμανίας. Η άρνηση Λιβύης και Αιγύπτου, ακόμα και να συζητήσουν το θέμα, ''μπλοκάρει'' τις διαδικασίες. Το Μαξίμου είναι βέβαιο ότι πίσω από αυτές τις αρνήσεις, υπάρχει αμερικανικός δάκτυλος, κάτι που δημιουργεί κατά κύριο λόγο ανησυχία και κατά δεύτερο λόγο, προβληματισμό.