“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

☦"Μητέρες μην αφήσετε τα παιδιά σας να τα παρασύρει το κύμα αυτού του διεφθαρμένου αιώνα. Θα κλαίτε αιώνια πού δεν σώσατε τα παιδιά σας και θα τα κάνετε υιούς της γέενας του πυρός. Εάν σταματούσε ή αμαρτία στον κόσμο και οι άνθρωποι μετανοούσαν δεν θα ζούσαμε εμείς τούς έσχατους καιρούς…"


Γέροντας Ιλαρίωνας Αργκάτου (1913-2006) ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Ρουμάνους πνευματικούς, προειδοποιεί και προφητεύει!

«Θά ζήσουμε τούς ἔσχατους καιρούς.

Οἱ πιστοί δέν θά μποροῦν νά βροῦν ποιμένα, οὔτε καί τόν σωστό δρόμο»!!!

«Τα παιδιά μας σε αυτούς τούς δύσκολους καιρούς θα είναι ανέτοιμα να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις»!

Γέροντας Ιλαρίωνας Αργκάτου (1913-2006) ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Ρουμάνους πνευματικούς, προειδοποιεί και προφητεύει!

☦ Όταν το ανθρώπινο αδυνατεί... Επεμβαίνει ο Θεός!

Σε ένα χωριό της Ρουμανίας δεν υπήρχε παπάς και οι κάτοικοι πήγαιναν συχνά στον Πατριάρχη με το αίτημα, την πλήρωση της κενής θέσης.

Όμως ο Πατριάρχης δεν είχε την δυνατότητα να ικανοποιήσει το αίτημα των ανθρώπων, διότι το χωριό ήταν απόμακρο και κανείς δεν πήγαινε. Μάταια πήγαιναν και ξαναπήγαιναν οι κάτοικοι, αλλά, ο Πατριάρχης τους έλεγε πάντα τα ίδια λόγια, ότι δεν έχω ιερέα να σας στείλω στο χωριό.

Εν τω μεταξύ άλλοι πέθαιναν αδιάβαστοι, άλλοι είχαν γυναίκες και παιδιά χωρίς γάμο, άλλοι είχαν παιδιά και μεγάλοι ακόμα που ήταν αβάπτιστοι.

☦ Μόρφου Νεόφυτος: Ο Χριστός έχει σχέδιο για την παράλογη εποχή μας. Μη δειλιάσετε!

Μόρφου Νεόφυτος: Ο Χριστός έχει σχέδιο για την παράλογη εποχή μας. Μη δειλιάσετε! Το σκάφος του ο Χριστός, είναι αποφασισμένος να το γεμίσει με καινούργιο πλήρωμα για να το οδηγήσει εις τη λάμψη της Ορθοδοξίας

Σας παρακαλώ εσάς, πάσης ηλικίας ανθρώπου, διαβάζετε βίους αγίων. Διαβάζετε ιερόν Ευαγγέλιο, ψαλτήρι, ευχή. «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με». «Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς». «Μέγα το όνομα της Αγίας Τριάδος. Υπεραγία Θεοτόκε σκέπε ημάς». Και η προσευχή γεννά προσευχή. Και θα έχετε και χαρά, θα έχετε και τόλμη και ανδρεία. Θα έχετε μέσα σας Χριστό. Και αυτά είναι που έχει ανάγκη ο κόσμος. Και όλα τα σχέδια αυτών των δαιμόνων, θα σας κάμει εντύπωση, πόσο γρήγορα θα καταπέσουν. Και πόσο θα επέμβει ο Χριστός.

☦ Τον θάνατο φοβάμαι όταν...

Εποχή ζόρικη …ζοφερή …δυστοπική …Καθόλου υπερβολή με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας τα πρωτόγνωρα , τα αναπάντεχα τα τόσο τρομακτικά …Καταστάσεις σχεδόν Οργουελικές …Τι σχεδόν δηλαδή ….Γίνηκε ο φόβος ο πιο στενός μας συνοδοιπόρος . Ανεπιθύμητος φυσικά μα σχεδόν …τι σχεδόν δηλαδή …υποχρεωτική αυτή η συμπόρευση …Λένε εκείνοι που μιλούν και ερευνούν γνωρίζοντας καλά , της ψυχής οι επιστήμονες , οι ψυχολόγοι , ότι ο φόβος είναι μια φυσιολογική και αναμενόμενη αντίδραση όταν θα συναντήσουμε έναν πραγματικό κίνδυνο ή μια πρόδηλη απειλή.