“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Προληπτικά «χάπια της επόμενης ημέρας» για κορίτσια κάτω των 17 ετών

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής προτείνει πλέον στους παιδιάτρους των Η.Π.Α να προβούν στην προληπτική συνταγογράφηση του λεγόμενου «χαπιού της επόμενης ημέρας» ακόμη και σε κορίτσια κάτω των 17 ετών.. Επίσης καλεί τον παιδιατρικό κλάδο να παράσχει συμβουλευτική σε όλες τις έφηβες ασθενείς σχετικά με την επείγουσα αντισύλληψη..

Ἠλεκτρονικὲς ταυτότητες μὲ RFID πλινθίο (τσιπάκι) θὰ δώσει τὸ Βατικανὸ στοὺς κληρικοὺς καὶ τοὺς ἐργαζoμένους του

Μάθαμε σήμερα ὅτι τὸ Βατικανὸ ἔχει ἀποφασίσει νὰ χρησιμοποιήσει μία κάρτα ὡς ταυτότητα ὁποία εχει ἕνα μικρὸ-τσὶπ ἐνσωματωμένo στὸ ἐσωτερικό της καὶ ὁποία ειναι ικανη νὰ χρησιμοποιηθεῖ ὡς συσκευὴ ἐντοπισμοῦ. Αὐτὴ ἡ κάρτα θα δοθεῖ στὸν κλῆρο καὶ τοὺς ἐργαζόμενους στὸ Βατικανό. Μία πηγὴ μέσα στὸ Βατικανὸ ἀναγνώρισε ὄτι ειχαν ἀρχίσει νὰ σκέφτονται αυτη τὴν Κάρτα εδω καὶ χρόνια, ἀλλὰ ἀρνήθηκε νὰ δώσει ὁποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά. Ἡ κοινὴ ὀνομασία τῶν ἐν λόγω συσκευῶν εἶναι RFID ἢ Radio Frequency Identification (Ταυτοποίηση μέσω Ραδιοσυχνοτήτων).

ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΟΥ … ΕΛΛΗΝΑ !!!

Η Ελλάδα θα βγάλει 215 δισ. από το φυσικό αέριο της Κρήτης - Οι Γερμανοί ανησυχούν [χάρτης]

Κοιτάσματα φυσικού αερίου αξίας δύο και πλέον φορές το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Ελλάδας εκτιμά η γερμανική τράπεζα Deutche Bank ότι υπάρχουν νότια της Κρήτης, αλλά δείχνει να ανησυχεί από το ενδεχόμενο να υπάρξει εκτροχιασμός του προγράμματος προσαρμογής λόγω ενθουσιασμού! Συγκεκριμένα, στην Έκθεση της γερμανικής τράπεζας που δημοσιεύει το capital.gr, αναφέρονται οι εκτιμήσεις επιστημόνων από τις γεωλογικές μελέτες που μιλούν για κοιτάσματα φυσικού αερίου αξίας περίπου 430 δισ. ευρώ κάτω από το βυθό νότια της Κρήτης. Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις αυτές, τότε θα πρόκειται για το 15ο μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου στον κόσμο, χωρίς -τονίζεται- να υπολογίζονται τα κοιτάσματα που τυχόν υπάρχουν στο Ιόνιο ή στο Αιγαίο.

«Κεραυνοί» Bloomberg κατά Γερμανίας για την Ελλάδα

Το πασίγνωστο πρακτορείο οικονομικών κυρίως ειδήσεων Bloomberg κατακεραυνώνει τη Γερμανία για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα και της θυμίζει τις δικές της μεταπολεμικές περιπέτειες, το πως διαγράφηκε το δικό της χρέος αφού είχε πρώτα αιματοκυλίσει την υφήλιο… Τους θυμίζει ότι και αυτοί βοηθήθηκαν από τις ΗΠΑ να σηκωθούν στα πόδια τους όταν το 1953 διαγράφηκε το χρέος τους όπου συμμετείχε και η Ελλάδα, ένα χρέος που ήταν τετραπλάσιο από το ΑΕΠ της χώρας. Το άρθρο γνώμης υπογράφει ένας Έλληνας, ο Γιάννης Σφακιανάκης. Επί πέντε χρόνια, αναφέρει, οι Γερμανοί δεν πλήρωναν τόκους (1947-52), ενώ η Ελλάδα δεν έλαβε τις αποζημιώσεις που έπρεπε όταν τη δεκαετία του 1960 οι Γερμανοί πλήρωσαν κάποια από τα οφειλόμενα…

Ασκήθηκε σήμερα ποινική δίωξη κατά του Θέμου Αναστασιάδη

Ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και φοροδιαφυγή, σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε σε βάρος του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη. Η υπόθεση αφορά μέρος κατάθεσης 5,5 εκατ. ευρώ, που είχε ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». defencenet

Απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας

Παράνομη η είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ
Μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε ότι το ειδικό τέλος ακινήτων είναι συνταγματικό, πλην  όμως η σύνδεση του με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ υπό την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης είναι παράνομη και αντισυνταγματική, μια ακόμη απόφαση εκδόθηκε από τη Δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο θέμα.  Ειδικότερα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με απόφασή του έκρινε παράνομο, η ΔΕΗ  να εισπράττει το ειδικό τέλος γνωστό και ως «χαράτσι» στα ακίνητα. 

H Ρεπούση και ο ψαράς της λιμνοθάλασσας

Νάσος Λαναράς 
Κυρία Μαρία Ρεπούση...
Ο «συνωστισμός», είναι μια λέξη, που σας πάει πολύ. Μετά τον συνωστισμό της Σμύρνης επανήλθατε με ...συνωστισμό ιδεών και προτάσεων, που ασφυκτιούν εγκλωβισμένες στην «φαιά ουσία» σας, όπως θα έλεγε και ένας κολλητός της Αγκάθα Κρίστι. Και καλά για τον «συνωστισμό» της Σμύρνης, σας πρόλαβε ο Έρνεστ Χέμινγουει το 1925, που στο διήγημά του «Στην προκυμαία της Σμύρνης», περιγράφει τις φρικαλαιότητες, που έζησε ως δημοσιογράφος-πολεμικός ανταποκριτής της καναδικής εφημερίδας «Toronto star» στην περιοχή, τρία χρόνια πριν. Θα μου επιτρέψετε να επιλέξω την άποψη του νομπελίστα και όχι τη δική σας επί του θέματος.

Ο Τελευταίος Δικτάτορας

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ  «THE ECONOMIST»,  OI  ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ  ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΝΤΙΘΕΝΤΑΙ  ΚΑΙ ΝΑ ....ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΣΑΠΙΛΑ. ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ. ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ  ΑΛΛΑ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΠΩΣ  (π.χ)  ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ. ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ  ΣΕ ΜΙΑ ΚΛΙΚΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ  ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ.

ΤΟΝ ΔΙΕΓΡΑΨΕ Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΠΑΣΟΚ: Διαλύονται εις τα εξ ων συνετέθησαν! - Διαγράφηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος
Ο Ανδρέας Λοβέρδος κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και κάποτε εν δυνάμει διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου διαγράφηκε από το Πασοκ μετά από απόφαση του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου. Αφορμή για την διαγραφή του η είδηση της δημιουργίας της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ που έκανε νωρίτερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, μια πολιτική πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός «σύγχρονου ευρωπαϊκού κόμματος» στο χώρο της κεντροαριστεράς, όπως λέει ο ίδιος.
O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: