“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Σε ιδιώτη για 40 χρόνια η Εγνατία Οδός

Στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων πέρασε η Εγνατία Οδός και πλέον ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος της χώρας είναι θέμα χρόνου να περάσει στα χέρια ιδιώτη.
“Ευκαιρία” θεωρείται η πώληση υπό την έννοια ότι πρόκειται για έτοιμο αυτοκινητόδρομο και μάλιστα έναν δρόμο που αποτελεί βασικό άξονα όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για τις γειτονικές καθώς αποτελεί βασικό άξονα σύνδεσης της Ιταλίας με χώρες όπως η Βουλγαρία και η Τουρκία. Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα της κυβέρνησης το δημόσιο παραχωρεί μαζί και τους κάθετους άξονες (κόμβος Καστοριάς - κόμβος Κορομηλιάς - κόμβος Ιεροπηγής - Μεθοριακός σταθμός Κρυσταλλοπηγής - κόμβος Λαγκαδά/Σερρών - Μεθοριακός Σταθμός Προμαχώνα).

Iρανός θρησκευτικός ηγέτης: «Προετοιμαστείτε για πόλεμο και το τέλος του κόσμου»

Οι ιρανικές αρχές έχουν μοιράσει φυλλάδιο στις Ε.Δ.
που τιτλοφορείται "Οι τελευταίοι έξι μήνες"
22 Aυγούστου 2012
Σύμφωνα με δημοσίευμα της θρησκευτικής σελίδας της Ρωσικής Εκκλησίας, Interfax Religion, σε πρόσφατο μήνυμα του, ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Hamenei, προειδοποίησε τον ιρανικό λαό για την έλευση του Μαχντί, του «κρυφού ιμάμη», του τελευταίου και αναμενόμενου προφήτη, ο οποίος θα εμφανιστεί την Ημέρα της Κρίσεως για να σώσει τον κόσμο και να επιβάλει την παγκόσμια τάξη σύμφωνα με το Ισλάμ. Ο Hamenei υπενθύμισε ότι η έλευση του Μαχντί είχε προφητευθεί στο Κοράνι και ότι όλοι οι Ιρανοί οφείλουν να προετοιμαστούν για αυτή. Είπε επίσης ότι, εάν ο ιρανικός λαός πιστεύει ότι είναι ο στρατός του Δωδέκατου Ιμάμη, θα πρέπει να προετοιμαστεί να καθοδηγηθεί από τον Αλλάχ στον πόλεμο που θα οδηγήσει τον ισλαμικό πολιτισμό να θριαμβεύσει σε όλο τον κόσμο.

Θέλετε "φακελάκι" για να “λειτουργήσετε”; Ξανασκεφτείτε το !!!

To "φακελάκι" θα κοστίζει πλέον ακριβά στους δημόσιους λειτουργούς !!!
Βαρύς ο πέλεκυς για όποιον δημόσιο λειτουργό συλλαμβάνεται για δωροδοκία καθώς θα καλείται να πληρώσει 50 φορές το ποσό που δέχθηκε, πέρα από την ποινή φυλάκισης, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Για παράδειγμα αν ένας γιατρός πήρε «φακελάκι» 1.000 ευρώ καλείται, πλέον, να πληρώσει 50.000 ευρώ, αν ένας μηχανικός έλαβε «δωράκι» 2.000 ευρώ, θα πληρώσει 100.000 ευρώ.

ΑΧ ΑΝΤΩΝΗ ΜΟΥ ... !!!

Tου “Αλιέως”
(ΚΟΥΙΖ)άκιον. Είναι δυνατόν την ώρα,  που η κυβέρνηση ΄΄κόβει΄΄ τα πάντα οι ημέτεροι να συνεχίζουν τις διευκολύνσεις σαν να μην τρέχει τίποτε. Βεβαίως και είναι, καθώς στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού διόρισε την σύζυγο του στο υπουργείο ΠΕΚΑ και μάλιστα στη θέση κλειδί. Σημειωτέον, πως ο εν λόγω παράγοντας είχε βολέψει την σύζυγο του και παλιότερα στο υπουργείο Πολιτισμού αλλά και στη Νέα Δημοκρατία (και μάλιστα σε ιδιαίτερα ευρύχωρο γραφείο του κτηρίου της Λ. Συγγρού).  

Τέσσερις - τέσσερις διορίζει τους "δικούς του" ο Τραγάκης στη Βουλή

Δεν αρκέστηκε μόνο στο να βολέψει την αδελφή του γαμπρού του, διόρισε ακόμη 3 άτομα στη Βουλή!....
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ακολουθεί πιστά τις οδηγίες Σαμαρά και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για συμμάζεμα των οικονομικών και περιορισμό των δαπανών. Έτσι αποφάσισε ότι δεν του είναι αρκετός ο διορισμός μόνο ενός ατόμου. Είπε να προσλάβει συνολικά 4 άτομα! Σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της βουλής στις 31-7-2012, στο γραφείο του Μεσσήνιου πολιτικού διορίζονται οι Καλλιόπη Λεοντή του Παντελή, Όλγα Τσαβλίρη Παναγιώτη, Κωνσταντίνος Τυράσκης του Πέτρου και Στυλιανός Γιαλέλης του Γεωργίου.

Γέρων Σωφρόνιος: “Νομίζω ότι ζούμε στους τελευταίους καιρούς..”

apantaortodoxias

Παίρνει φωτιά η Μέση Ανατολή

Ο εμφύλιος στη Συρία επεκτείνεται
Φόβους για επέκταση της συριακής κρίσης στο Λίβανο και μνήμες του εμφυλίου πολέμου ενισχύουν τα αιματηρά επεισόδια που  στη χώρα των Κέδρων με τραγικό απολογισμό δέκα νεκρούς, ανάμεσά τους και ένα αγόρι 13 χρόνων και περισσότερους από εκατό τραυματίες. Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα στην πόλη Τρίπολη στα βόρεια του Λιβάνου ανάμεσα σε σουνίτες, υποστηρικτές των συριακών αντιπολιτευόμενων δυνάμεων και αλεβίτες συμμάχους του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασσάντ. Οι αιματηρές συγκρούσεις είναι η απόληξη μιας παρατεταμένης περιόδου βίας με σουνίτες μουσουλμάνους της περιοχής να κάνουν λόγο για ομαδικές απαγωγές από αντίπαλες φατρίες και να κατηγορούν για ενεργό συμμετοχή τη Χεζμπολάχ.

Ο φίλος μου ο Ζαν Κλοντ !!!

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του newsit
Η φιλία τους κρατάει χρόνια. Φρόντισαν να το τονίσουν και οι δυο στις κοινές δηλώσεις τους. Φάνηκε και από την... αγκαλιά τους στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου. Ίσως τα φιλικά του αισθήματα για τον Έλληνα πρωθυπουργό και την Ελλάδα, να έκαναν τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόσο... χαλαρό στα πρώτα λεπτά της συνάντησης με τον Αντώνη Σαμαρά. Στα λεπτά δηλαδή που ήταν στην αίθουσα και οι δημοσιογράφοι με τους φωτορεπόρτερ. Γιατί όσα έγιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες θα τα γράψει η ιστορία. Και θα τα μάθουμε, αν τα μάθουμε, σε τουλάχιστον 50 χρόνια...

Έντουαρντ Λούτβακ: Ο Νταβούτογλου είναι ηλίθιος!

Εντελώς απαξιωτικός εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ένας εκ των κορυφαίων στρατηγικών αναλυτών στον κόσμο, ο Έντουαρντ Λούτβακ, μιλώντας για τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου. Η ερώτηση που του τέθηκε ήταν η ακόλουθη: «Τι εκτιμάται για την όλο και πιο στενή διπλωματική συμμαχία της κυβέρνησης Ομπάμα με την Τουρκία; Φαίνεται ότι υπάρχει προσπάθεια να ορθώσουν τους Τούρκους ως τον εναλλακτικό ηγεμόνα στην περιοχή αντί του Ιράν, αν και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνει ότι μπορεί να δημιουργήσει ένα μονοκομματικό ισλαμικό κράτος»!

Σαμαράς: «Θέλουμε λίγο αέρα να ανασάνουμε!»

Τυχόν επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα σήμαινε την καταστροφή της χώρας και το τέλος της δημοκρατίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Bild. «Μία επιστροφή στην δραχμή θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα. Θα σήμαινε πέντε ακόμη χρόνια περίπου ύφεσης και η ανεργία θα έφτανε στο 40%. Ενας εφιάλτης για την χώρα: οικονομική κατάρρευση, κοινωνική αναταραχή και μία πρωτοφανής κρίση της δημοκρατίας. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων έχει βυθιστεί τα τελευταία χρόνια κατά 35%. Μία επιστροφή στην δραχμή θα επέφερε μία περαιτέρω μείωση κατά 70%. Ποια οικονομία, ποια δημοκρατία μπορεί να ζήσει έτσι; Στο τέλος θα ήταν σαν τη δημοκρατία της Βαϊμάρης» τόνισε ο πρωθυπουργός. Δήλωσε δε ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο, και όχι απαραιτήτως περισσότερα χρήματα, προκειμένου να επιστρέψει στην ανάπτυξη: «Το μόνο που θέλουμε είναι ένα λίγος αέρας να ανασάνουμε για να τρέξει η οικονομία και να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα. Περισσότερος χρόνος δεν σημαίνει αυτόματα περισσότερα χρήματα».

Επιστροφή στην πραγματικότητα !!!

Tου Στέφανου Κασιμάτη
Έφυγα από την Αθήνα για τις διακοπές με τον φόβο ότι η πολιτική με τις αγωνίες της θα με κυνηγούσε και εκεί. Φόβος παράλογος, όπως απεδείχθη τελικά· διότι -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- δεν συνάντησα άνθρωπο πρόθυμο να ανοίξει κουβέντα για τα πολιτικά. Αυτό που νόμιζα ότι συνέβαινε μόνον σε εμένα, λόγω της αναγκαστικής καθημερινής συνάφειας με την πολιτική επικαιρότητα, ίσχυε για τους περισσότερους. Δεν είδα να μπαίνει εφημερίδα στο φιλόξενο σπίτι όπου έμεινα, παρότι διαρκώς ανοικτό σε φίλους και επισκέπτες. Ούτε και η τηλεόραση άνοιξε, παρεκτός για τους Ολυμπιακούς.

Δείτε την φωτογραφία που κάνει πάταγο στο διαδίκτυο και αποθανατίζει στην στιγμή που περιμένουν να αντικρίσουν οι γνήσιοι ΄Ελληνες!


greeknation

Στὰ Καρούλια...

Τελείωνε πιὰ τὸ προσκύνημά μας. Τὶς παραμονὲς τοῦ μισεμοῦ πῆρα τὸν ἀνήφορο μοναχός, ν' ἀνέβω στ' ἄγρια ἡσυχαστήρια, ἀνάμεσα στοὺς βράχους ἀψηλὰ ἀπάνω ἀπὸ τὴ θάλασσα, στὰ Καρούλια. Τρυπωμένοι μέσα σὲ σπηλιές, ζοῦν ἐκεῖ καὶ προσεύχουνται γιὰ τὶς ἁμαρτίες τοῦ κόσμου, καθένας μακριὰ ἀπὸ τὸν ἄλλο, γιὰ νὰ μὴν ἔχουν καὶ τὴν παρηγοριὰ νὰ βλέπουν ἀνθρώπους, οἱ πιὸ ἄγριοι,οἱ πιὸ ἅγιοι ἀσκητὲς τοῦ Ἁγ. Ὄρους. Ἕνα καλαθάκι ἔχουν κρεμασμένο στὴ θάλασσα, κι οἱ βάρκες ποὺ τυχαίνει κάποτε νὰ περνοῦν ζυγώνουν καὶ ρίχνουν μέσα λίγο ψωμί, ἐλιές, ὅ,τι ἔχουν, γιὰ νὰ μὴν ἀφήσουν τοὺς ἀσκητὲς νὰ πεθάνουν τῆς πείνας...
Ἀνάμεσα στοὺς ἐρημίτες τούτους ζοῦσε τὰ χρόνια ἐκεῖνα, ξακουστὸς γιὰ τὴν ἁγιοσύνη του, ὁ Μακάριος ὁ Σπηλαιώτης. Αὐτὸν κίνησα νὰ δῶ• ἀπὸ τὴ στιγμὴ ποὺ πάτησα στὸ ἱερὸ βουνό, εἶχα πάρει τὴν ἀπόφαση νὰ πάω νὰ τὸν δῶ, νὰ σκύψω νὰ τοῦ φιλήσω τὸ χέρι καὶ νὰ τοῦ ξομολογηθῶ. Ὄχι τὰ κρίματά μου, δὲν πίστευα νὰ ‘χα κάμει ὥς τότε πολλά, ὄχι τὰ κρίματά μου παρὰ τὴν ἑωσφορικὴ ἀλαζονεία ποὺ συχνὰ μ' ἔσπρωχνε νὰ μιλῶ μὲ ἀναίδεια γιὰ τὰ ἑφτὰ μυστήρια καὶ τὶς δέκα ἐντολὲς καὶ νὰ θέλω νὰ χαράξω δικό μου δεκάλογο.