“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Το μέρος στο οποίο “τρέχει” ΝΕΡΟ- ΑΙΜΑ και ΠΝΕΥΜΑ

Προσπαθώντας να  δώσει μήνυμα  αντιτζιχαντιστικού πνεύματος  η παραπάνω  εφημερίδα συνοδεύει την φωτογραφία με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Άγριοι» (Savages).
Έπρεπε να δούμε πρώτα σε δεκάδες βίντεο τις φρικτές εκατόμβες αγρίως σφαγιασθέντων αθώων συνανθρώπων μας για να κινητοποιηθούν τα δυτικά ΜΜΕ και να προσπαθούν να σταματήσουν τον ΕΦΙΑΛΤΗ που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια στην περιοχή της Μεσοποταμίας   που είναι η βιβλική αναφορά του ¨κήπου της ΕΔΕΜ¨ (ενδιάμεσος και πέριξ χώρος μεταξύ των αρχαίων ποταμών Τίγρη και Ευφράτη σε  Ιράκ- Συρία- Κουρδιστάν).

Γόρτυνος προς Πρωθυπουργό: ''Είμαστε όλοι οργισμένοι εναντίον σας''

Ἐξοχώτατε κύριε Πρωθυπουργέ,

Νοιώθω δυνατή τήν ἀνάγκη τῆς ψυχῆς μου, ὡς Ἐπίσκοπος τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας, ὡς Πανεπιστημιακός Διδάσκαλος καί ὡς Ἕλληνας πολίτης, τέκνον ἥρωος ἀλβανικῶν ὀρέων, θυσιασθέντος γιά τήν πατρίδα σέ ἡλικία 25 ἐτῶν, νά σᾶς γράψω τήν παροῦσα σύντομη ἐπιστολή μου, γιά νά διαμαρτυρηθῶ καί ἐγώ γιά τόν ἄθλιο καί ἐλεεινό ἀντιρατσιστικό λεγόμενο νόμο πού σπεύδετε νά ψηφίσετε καί νά ἐπιβάλετε στήν πατρίδα μας τήν Ἑλλάδα.

Αντισυνταγματικός ο ΕΝΦΙΑ

Ανοικτή επιστολή «φωτιά» απέστειλε ο πρόεδρος της Ολομελείας των Δικηγορικών Συλλογών της χώρας Βασίλης Αλεξανδρής, προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαραδούβελη, στην οποία υπογραμμίζει ότι η επιβολή του ΕΝΦΙΑ, πλέον του αντισυνταγματικού χαρακτήρα του, επιφέρει παράλογες... συνέπειες, οι οποίες «θέτουν σε δοκιμασία την κοινωνικοοικονομική υπόσταση των φορολογουμένων, εγείρουν σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας και, επιπλέον, πλήττουν βάναυσα την ανάπτυξη του συναφούς πεδίου της Ελληνικής οικονομίας».

[ΕΚΤΑΚΤΟ] Τι συμβαίνει και η ΠΑΝΑΓΙΑ η Καθολική στην Κρεμαστή της Ρόδου δίνει πάλι “Σημεία Συναγερμού” όπως το1914 και το1939-1940 ;

Εδώ και λίγη ώρα χτυπάνε χαρμόσυνα οι καμπάνες στην Κρεμαστή, καθώς πολλοί πιστοί έγιναν μάρτυρες στο καντήλι της Παναγίας που κουνιέται συνεχώς μπροστά από την Εικόνα της Μεγαλόχαρης και εμφανίστηκε η σκιά της Παναγίας σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosreport από μαρτυρίες πιστών!
Αυτές τις ημέρες η Παναγία η Καθολική στην Κρεμαστή εορτάζει και καθημερινά πλήθος κόσμου βρίσκεται εκεί για να προσκυνήσει τη Χάρη Της.

Λέγε διαρκώς την ευχή

τοῦ Ἁγίου Γέροντος Πορφυρίου τοῦ Καυσοκαλυβίτου
Συστηματική ενασχόληση με τη νοερά προσευχή προϋποθέτει, κατά τη διδασκαλία του Γέροντος Πορφυρίου, πρώτον, έμπειρο Γέροντα που θα παρακολουθεί τον ασκούμενο, και δεύτερον, ψυχή καθαρή από εγωισμό, μνησικακία, αντιπάθειες, θέλημα, κενοδοξία και τα παρόμοια. 

Πειραιώς σε Πρωθυπουργό: ''Ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου''

Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. Σεραφείμ ἀπέστειλε πρός τόν Πρωθυπουργόν κ. Ἀ. Σαμαρᾶν τήν ἀκόλουθον ἐπιστολήν σχετικῶς μέ τό νομοσχέδιο: Τροποποίηση του ν.927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου.

Ένα νέο 1914 πλανάται πάνω από την Ευρώπη...

Του Θάνου Οικονομόπουλου
Ο Χένρυ Κίσινγκερ, ο σοφός και έμπειρος (όσο και κυνικός...) Ταλεϊράνδος της σύγχρονης εποχής, με ζώσα την ιστορία και διπλωματία εντός του, έγραψε ένα καταπληκτικό άρθρο τις πρώτες κι' όλας μέρες που ξέσπασε η ουκρανική κρίση, προειδοποιώντας για τις λάθος τακτικές και στρατηγικές εκτιμήσεις ΗΠΑ και ΕΕ και τους επαπειλούμενους κινδύνους από την απόφαση τους να δοκιμάσουν τις αντοχές της Μόσχας.