“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Τελικά η Οικονομία θα Δύσει στην Δύση;

Shutdown Story
ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
11 Σεπτεμβρίου 2001. Η ημέρα που άλλαξε ο κόσμος, μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα στην “καρδιά” της Νέας Υόρκης και στο αμερικανικό Πεντάγωνο που στοίχισαν τη ζωή σε 2.973 ανθρώπους. Η πτώση των δίδυμων πύργων, έπειτα από την πρόσκρουση αεροπλάνων που είχαν καταληφθεί από ισλαμιστές τρομοκράτες, πάγωσαν την ανθρωπότητα.  Επρόκειτο για την μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έχει συμβεί έως σήμερα και αποτελεί κομβικό σημείο της παγκόσμιας ιστορίας, έχοντας προκαλέσει πολλές αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις, στην κοινωνική και πολιτική ζωή σε όλο τον κόσμο.

Γερμανός επώνυμα αποκαλύπτει: "Δώσαμε 11 εκατομμύρια "δώρο" για τα υποβρύχια"

«Ορισμένοι άνθρωποι με συμβάσεις συμβούλων, που είχαν συναφθεί πριν από 10 χρόνια, απαιτούσαν από μας 66 εκατομμύρια ευρώ. Οι δικηγόροι μας, μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε τίποτα παράνομο. Γι’ αυτό μας απέτρεψαν από το να εμπλακούμε σε νομική διαμάχη, επειδή οι απαιτήσεις αυτών των ανθρώπων με μεγάλη πιθανότητα θα επιβάλλονταν…Τότε διαπραγματευτήκαμε και από τα 66 φτάσαμε στα 11 εκατομ. ευρώ. Μας φάνηκε καλή συμφωνία».

Γέρων Παϊσιος: Έρχονται δύσκολα χρόνια...

Ο Θεός επιτρέπει να γίνει τώρα ένα τράνταγμα γερό. Έρχονται δύσκολα χρόνια. Θα έχουμε δοκιμασίες μεγάλες... Να το πάρουμε στα σοβαρά, να ζήσουμε πνευματικά. Οι περιστάσεις μας αναγκάζουν και θα μας αναγκάσουν να δουλέψουμε πνευματικά. Καλό όμως είναι να το κάνουμε χαρούμενα και προαιρετικά και όχι από θλίψεις, αναγκαστικά. Πολλοί Άγιοι θα παρακαλούσαν να ζήσουν στην εποχή μας, για να αγωνισθούν. Εγώ χαίρομαι που απειλούν μερικοί να με ξεκάνουν, επειδή μιλώ και τους χαλώ τα σχέδια. Όταν αργά το βράδυ ακούω στο Καλύβι να πηδούν το φράχτη, χτυπάει γλυκά η καρδιά μου. Αλλά όταν φωνάζουν: «Ήρθε τηλεγράφημα, να κάνεις προσευχή για τον τάδε άρρωστο» λέω:«Αυτό ήταν; Πάει και αυτή η ευκαιρία!». Όχι ότι βαρέθηκα τη ζωή μου, αλλά το χαίρομαι. Να χαιρόμαστε που μας δίνεται αυτή η ευκαιρία σήμερα. Είναι πολύ μεγάλος μισθός.

«ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ»;

Έρχεται παραίτηση Barack Obama;
Μέρες έμειναν για να δουμε....Υπάρχουν χονδρικά δύο κύρια σενάρια για την εξέλιξη των πραγμάτων. Το πρώτο είναι αυτό που επιζητούν και προωθούν οι ιδιοκτήτες-μέτοχοι της FED (Ροκφέρελ, Ρότσιλντ κ.λ.π) , αλλά και η διεθνής των τραπεζών, όχι η βασισμένη στη Γουόλ Στρίτ, το Σίτι ή την Σιγκαπούρη, των επονομαζόμενων επενδυτικών ,αλλά των Κεντρικών Τραπεζών, πολλές εκ των οποίων πλέον χωρίς να εξαιρείται η Τράπεζα της Ελλάδος, είναι ιδιωτικές.

Αμερική ώρα μηδέν!

Αναστέλλεται η λειτουργία της αμερικανικής κυβέρνησης, λουκέτο στο κράτος. Εφόσον τα συμφέροντα δεν τα βρουν ανοίγει ο δρόμος για διεθνείς εξελίξεις
Λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα (ώρα Ουάσινγκτον), ο Λευκός Οίκος έδωσε εντολή προς τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδια διακοπής λειτουργίας του κράτους, όταν το αμερικανικό Κογκρέσο απέτυχε να συμφωνήσει για την ψήφιση του προϋπολογισμού που θα εξασφάλιζε την χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Νέα τουρκική πρόκληση: Το υπουργείο Πολιτισμού απαγόρευσε να γίνει η Θεία Λειτουργία στο ναό των Ταξιαρχών στο Αϊβαλί

Σε νέα πρόκληση προχώρησε η Τουρκία, καθώς το υπουργείο Πολιτισμό της χώρας απαγόρευσε να παραχωρηθεί ο ναός του Ταξιάρχη στο Αϊβαλί για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.
Η αρνητική απόφαση στάλθηκε στο Πατριαρχείο αργά το βράδυ της Παρασκευής ενώ ακόμα και μέχρι το Σαββάτο το πρωί γίνονταν προσπάθειες να ανατραπεί. Σημειώνεται ότι το Πατριαρχείο είχε υποβάλει σχετικό αίτημα έξι μήνες πριν και οι απαντήσεις που λάμβανε έκτοτε ήταν καθησυχαστικές και πάντα θετικές.

Της θρησκείας τα μυστήρια - Ν. Λυγερός

Της θρησκείας τα μυστήρια

Ένας δικέφαλος Ρωμιός πάνω στο μοναστήρι
πήγε να δει τον γιο και βρήκε πανηγύρι.

Ο ύμνος ο βυζαντινός τού θύμισε το άσμα
της αρχαιότητας και της μελωδίας το πλάσμα.

Φιάσκο οι εξαγγελίες Ερντογάν για τον εκδημοκρατισμό;

Με τη μείωση του ποσοστού που απαιτείται να λάβει ένα κόμμα στις εκλογές, όχι για να μπει στο Κοινοβούλιο, αλλά για να δικαιούται κρατικής χρηματοδότησης, από το 7% στο 3% επιχειρεί ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κερδίσει χρόνο, αφού το πλαφόν εισόδου στο Κοινοβούλιο δεν μειώνεται.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, ο Ερντογάν ανοίγει το θέμα σε διαπραγμάτευση-διαβούλευση βάζοντας στο τραπέζι τρεις εναλλακτικές λύσεις, μία εκ των οποίων είναι να παραμείνει το σημερινό 10% για το οποίο είπε ότι το βρήκε, δεν το εισήγαγε ο ίδιος.

Παναγία η Γοργοϋπήκοος (Εορτή 1η Οκτωβρίου)

Ένα από τα πολλά ονόματα που προσδίδουμε στην Παναγία μας είναι Γοργοϋπήκοος και η ομώνυμη θαυματουργή εικόνα της βρίσκεται στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους από το 1646. Εκεί, όπως αναφέρεται στο ιστορικό της Μονής, "λάμπει ως πολύφωτος σελήνη, σαν άριστος κυβερνήτης και σοφός οικονόμος το διακυβερνά", φυλάσσοντας από κάθε προσβολή και επήρρεια τους ασκομένους σε αυτό οσίους πατέρες, αλλά και όσους προστρέχουν σ' εκείνη με πίστη, ζητώντας την βοήθεια της. Και γενικά διαφυλάττει και γοργώς και προθύμως υπακούει και ελεεί όλους, όσοι την ευλαβούμαστε και την επικαλούμαστε με πίστη.