“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

☦ Από το Γεροντικό

Κάποιος που κυνηγούσε στην έρημο άγρια ζώα είδε τον αββά Αντώνιο να αστειεύεται με τους αδελφούς και σκανδαλίστηκε.

Θέλοντας δε ο γέροντας να τον διδάξει ότι είναι ανάγκη που και που να συγκαταβαίνει κανείς στους αδελφούς, του λέγει: «Βάλε μία σαΐτα στο τόξο σου και τέντωσέ το».

☦Ο άπιστος είναι ο πιο δυστυχισμένος των ανθρώπων

Ο άπιστος είναι ο πιο δυστυχισμένος των ανθρώπων, γιατί στερήθηκε το μοναδικό αγαθό πάνω στη γη, την πίστη, που είναι ο μόνος αληθινός οδηγός προς την αλήθεια και την ευτυχία.

Ο άπιστος είναι τόσο δυστυχής, αφού έχει στερηθεί πια την ελπίδα, το μοναδικό στήριγμα στον μακρύ δρόμο της ζωής.

☦ 200 Χρόνια από την Επανάσταση

«ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ! ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ! ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ἉΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΓΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ! ΓΙ’ ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ»

Αφιέρωμα στα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση -Χριστιανική Φοιτητική Δράση 2021 (Χ.Φ.Δ. Θεσσαλονίκης)

☦ Η σχέση του Αγίου Νεκταρίου με τον Άγιο Πορφύριο Καυσοκαλυβίτη

Πώς και με τι να τον ευχαριστήσουμε τον Άγιο Νεκτάριο, ο οποίος υπήρξε και είναι προστάτης πολλών και ιδιαιτέρως της γλυκυτάτης ημών πατρίδος Ελλάδος. Απ’ όπου επέρασε άφησε ανεξίτηλα ίχνη και βοήθησε αμέτρητους. Αποτέλεσμα και καρπός αυτής της βοηθείας υπήρξε και ο μετέπειτα στάρετς των Αθηνών και μακαριστός κι εκείνος ήδη Γέροντας Πορφύριος Μπαϊρακτάρης. Του οποίου τον πατέρα Λεωνίδα Μπαϊρακτάρη είχε ευλογήσει στην Εύβοια ο Άγιος Νεκτάριος και είχε καθοδηγήσει. Και προήλθε απ’ τον Λεωνίδα Μπαϊρακτάρη και την Ελένη Μπαϊρακτάρη ο Γέροντας Πορφύριος, ο θαυματουργός. Ο οποίος υπεραγαπούσε τον Άγιο Νεκτάριο. Κι ενθυμούμαι προσωπικά τον πήρε τηλέφωνο τη νύχτα ένας Χριστιανός, γιατί ήτανε άρρωστος πολύ. Και δεν μπορούσε.

☦ Τότε ένιωσαν τη Χάρη να τους εγκαταλείπει...

Όταν έφαγε η Έυα το μήλο, δεν ένιωσε την γύμνιά της. Και αυτό γιατί ο Αδάμ κρατούσε ακόμα την ακεραιότητά του. Όταν έφαγε και ο Αδάμ, τότε ένιωσαν την γύμνιά τους και καλύφτηκαν με φύλλα συκιάς. Τότε ένιωσαν τη Χάρη να τους εγκαταλείπει.

☦Ο Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης

Ο Άγιος Θεόδωρος έζησε τον 4ο αιώνα και καταγόταν από τα Ευχάϊτα, μια πόλη στην περιοχή της Γαλατίας στη Μικρά Ασία. Οι γονείς του ήταν ευσεβείς Χριστιανοί και από τα παιδικά του χρόνια  τον ανέθρεψαν με το μάννα των μυστηρίων της Θείας Χάριτος και τον πότισαν με τα νάματα της χριστιανικής διδασκαλίας. Του μετέδωσαν τον καρπό της αγάπης προς το Θεό και τα παραγγέλματα του Χριστού.

Ο Άγιος Θεόδωρος απέκτησε πολλά χαρίσματα, που ανέδειξαν το μεγαλείο της ψυχής του και την εσωτερική του δύναμη, η οποία στους μετέπειτα αγώνες του τον κατέστησε αληθινό ήρωα, Χριστιανό στρατιώτη. Ξεχώρισε στις μάχες για την πατρίδα και τους αγώνες για το Χριστό. Μεταξύ των χαρισμάτων που διέθετε ήταν η ευφράδεια και για το λόγο αυτό ονομαζόταν και Βρυηρρήτορας, δηλαδή βρύση της ρητορικής. 

☦ Το κεφάλι έξω και φύγανε - "είναι το τελευταίο κεφαλοκλείδωμα" μας είπε σεβάσμιος ασκητής.

ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΝΝΕΑ ΑΤΟΜΩΝ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΠΛΗΘΩΡΑΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΜΑΣ

"ἰδοὺ νῦν καιρὸς εὐπρόσδεκτος, ἰδοὺ νῦν ἡμέρα σωτηρίας·

☦ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΣΕ ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑ.

Τι έγινε σήμερα - διαβάζουμε «Ο κορονοϊός δεν… μεταδίδεται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στην κατάμεστη πλατεία της Φανερωμένης αλλά μονάχα όταν σε αυτή βρίσκονται… εκκλησιαζόμενοι»

Το πρωί της Κυριακής (7/2), κατά τη διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας και ύστερα από καταγγελία συγκεκριμένης κυρίας, η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, χωρίς τελικά να σημειώσει πρόστιμο.

☦Φωνάζει ο άγιος γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης: "οπλιστείτε μην χρονοτριβείτε"

'ΑΓΙΟΝ 'ΟΡΟΣ - ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ο Κατουνακιώτης - Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός- Γέροντας Εφραίμ τότε Φιλοθείτης και νυν Αριζονίτης - η ευλογημένη συνοδεία του ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ του Ησυχαστή (τέλος δεκαετίας του 80)  - όταν ελάβαμε τότε  την ευλογία τους δεν γνωρίζαμε τι πνευματικά μεγέθη είχαμε έμπροσθεν μας"  

Κωνσταντίνος Βαρδάκας

"Το άθλημα, το οποίον περιμένουμε να δώσουμε είναι για την πίστη στην Θεανθρωπία του Ιησού, αφού βέβαια πιστεύουμε ότι ο Χριστός ήτο Θεός κι έγινε άνθρωπος κι ότι κατέβηκε στη γη, να δώσει τη λύτρωση και να διώξει το σκοτάδι της απιστίας και της αθεϊας.