“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

“..ανθρωπίνως πλέον δεν μπορεί να γίνει τίποτα..”

Πριν από τρία χρόνια περίπου, δυο προσκυνητές βρέθηκαν στην σκήτη των Καυσοκαλυβίων στο Άγιο Όρος για προσκύνημα. Στην αναζήτηση γερόντων μέσα στην σκήτη βρέθηκαν σε ένα φτωχικό κελί, οπού ασκήτευε μόνος του ένας ταπεινός ασκητής.
Χτύπησαν την πόρτα του κελιού του και περιμένανε να τους ανοίξει. Ο ασκητής γεμάτος καλοσύνη τους δέχτηκε μέσα στο κελί του και τους προσέφερε ένα κλασσικό αγιορείτικο κέρασμα.

Ο Λαβρόφ συνδέει την «τουρκική ροή» με τα γεγονότα του Κουμάνοβο

Ο Σεργκέι Λαβρόφ (α) σήμερα στο Βελιγράδι με τον Ίβιτσα Ντάτσιτς
Μάιος 15, 2015 - Βελιγράδι.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στο Βελιγράδι σήμερα,  ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, επέκρινε την  «επιφυλακτική» στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης  στην αστάθεια που παρουσιάζεται στα Βαλκάνια.
«Οι Βρυξέλλες καταλαβαίνουν πολύ καλά τι συμβαίνει, αλλά η επιφυλακτικότητά τους, ίσως  αποτελεί προσπάθεια δικαιολόγησης της αναποτελεσματικότητά τους. Η ανάγκη για συγκεκριμένες δράσεις δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την πολιτική ορθότητα», είπε.

Οι Τούρκοι χρονομετρούν την προφητεία;

Σήμερα οι Τούρκοι χρονομετρούν την προφητεία που τους αφορά. Σήμερα κτυπούν οι νοητές καμπάνες στην Αγιά Σοφιά. Σήμερα γίνονται όλα κατανοητά.
63. «Οἱ Τοῦρκοι θὰ φύγουν, ἀλλὰ θὰ ξανάρθουν πάλι καὶ θὰ φθάσουν ὡς τὰ Ἑξαμίλια. Στὸ τέλος θὰ τοὺς διώξουν εἰς Κόκκινη Μηλιά. Ἀπὸ τοὺς Τούρκους τὸ 1/3 θὰ σκοτωθῆ, τὸ ἄλλο τρίτο θὰ βαπτισθῆ καὶ μονάχα τὸ 1/3 θὰ πάη στὴν Κόκκινη Μηλιά». Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός - Προφητεῖες τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Αὐγουστίνου Καντιώτου. Τοῦ Στεργίου Σάκκου Καθηγητοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗ ΡΗΓΑ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ… ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΙΣΟΥΣ !!!

Στη Ρίγα της Λετονίας στην αυλή του κτιρίου της τ.ΚGB λειτουργεί μια έκθεση όπου ένα από τα έργα της είναι μια εγκατάσταση που παριστάνει σταυρωμένο τον Πούτιν.
Ο «καλλιτέχνης» που φιλοτέχνησε αυτό το έργο μίσους και ανεπίτρεπτου πνευματικού συμβολισμού παραμένει άγνωστος. Το κτίριο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Συνολικά εκτίθενται 10 έργα και η έκθεση αυτή θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό ως το τέλος Μαίου

ΗΠΑ-Τουρκία βρήκαν κοινό έδαφος για συνεργασία στη Συρία;

Για εβδομάδες, τα δυτικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι Τουρκία και Σαουδική Αραβία συμφώνησαν να υποστηρίξουν τις ομάδες των τζιχαντιστών στη Συρία και ότι οι ΗΠΑ ήσαν δυσαρεστημένες με αυτή τη συμφωνία. Ίσως, όμως, να μην είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. 
Της Gönül Tol
ΠΗΓΕΣ: www.radikal.com.tr και  www.al-monitor.com
Απόδοση: Σ. Δημόπουλος (http://sotiriosdemopoulos.blogspot.gr)
Αντιθέτως, οι ΗΠΑ φαίνεται να έχουν βρει επιτέλους μια μέση λύση στη Συρία απέναντι στη Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Για χρόνια οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία ενοχλούνταν από τη στήριξη που παρείχαν η Τουρκία και το Κατάρ σε ομάδες όπως η Αλ-Νούσρα στη Συρία. 

Ο τουρκικός στρατός απέναντι στον Ρωσικό!

Επαληθεύονται όλες οι προφητείες;
Στο  pentapostagma.gr,  σύμφωνα με άρθρο  που αναφερόταν  σε  δήλωση του Λιθουανού υπουργού άμυνας, τον Ιανουάριο του 2015, ζητούνταν  από την τουρκική κυβέρνηση η αποστολή  τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων και μαχητικών αεροσκαφών στις χώρες της Βαλτικής , «για τα μέτρα  του ΝΑΤΟ εναντίον της ρωσικής ομοσπονδίας», κάτι το οποίο έγινε πραγματικότητα, επαληθεύοντας τους γεροντάδες της ορθοδοξίας μας, που έλεγαν ότι οι "Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους" (“Αγιος Παΐσιος).