“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ "ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ"!


Ρωσικές ειδικές δυνάμεις και ελληνικές αντίστοιχες (μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες μιλάνε για μονάδες του ΕΤΑ και των αλεξιπτωτιστών) του Β’Σώματος Στρατού, συνεκπαιδεύτηκαν για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους στην Μακεδονία σε μία συνεργασία ειδικού πολιτικού βάρους. Στις πενθήμερες ασκήσεις εφαρμόστηκαν διάφορα σενάρια, ενώ πραγματοποιήθηκαν και κοινά άλματα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του Β'Σ.Σ. στο defencenet.gr. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε από ελληνικής πλευράς ο ειδικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι, ενώ γενικότερα η συνεργασία των ειδικών μονάδων των δύο χωρών άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και στην ελληνική και στην ρωσική πλευρά.
Μέχρι στιγμής και παρά το γεγονός ότι οι ασκήσεις ολοκληρώθηκαν πριν από δέκα ημέρες, πέπλο μυστικότητας κάλυπτε την κοινή άσκηση ειδικά σε ότι αφορά την προέλευση της ρωσικής μονάδας. Οι μονάδες αλεξιπτωτιστών της Ρωσίας (VDV), ανήκουν στην ελίτ των ρωσικών ειδικών δυνάμεων και σίγουρα το γεγονός ότι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις ικανότητες των Ελλήνων συναδέλφων τους, μόνο τυχαίο δεν είναι.
Περισσότερες πληροφορίες για την πλέον απόρρητη συνεκπαίδευση που είχαν μέχρι σήμερα οι ελληνικές ειδικές δυνάμεις, θα έχουμε τις επόμενες ώρες.
Οι ρωσικές δυνάμεις αλεξιπτωτιστών πιστώνονται με μια μεγάλη επιχειρησιακή επιτυχία όταν τον Μάρτιο του 1999 κατέλαβαν αιφνιδιαστικά πριν τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις το αεροδρόμιο της Πρίστινα στο Κοσσυφοπέδιο μετά από μία εκπληκτική πορεία 5 ωρών από την βάση τους στη Βοσνία. Έφθασε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ενώ από το πρωί της Παρασκευής πληροφορίες από τη Μόσχα έφερναν το ρωσικό Γενικό Επιτελείο να έχει θέσει σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας επιπλέον μονάδες VDV οι οποίες βρίσκονταν ήδη σε κάποιο αεροδρόμιο έτοιμες να αναχωρήσουν για το Κοσσυφοπέδιο.
Περίπου 3.000 ΝΑΤΟϊκοί, Βρετανοί και Αμερικανοί τους είχαν περικυκλώσει, με τις δύο πλευρές έτοιμες να ανοίξουν πυρ. Αν βεβαίως κάτι τέτοιο τελικά συνέβαινε, ίσως σήμερα ο πλανήτης ήταν διαφορετικός... Τελικώς οι Ρώσοι δέχθηκαν την συνδιοίκηση του αεροδρομίου και η κρίση έληξε με μία σημαντική τακτική επιτυχία της VDV. 
Από πολιτικής άποψης, το γεγονός ότι η Ρωσία έστειλε ειδικές δυνάμεις να εκπαιδευτούν σε ελληνικό έδαφος, μόνο τυχαίο ή άνευ σημασίας δεν είναι. Η Ρωσία δεν στέλνει στο εξωτερικό ειδικές δυνάμεις και μάλιστα αλεξιπτωτιστές, συχνά, παρά μόνο όταν πρόκειται «να αποκαταστήσουν την τάξη», όπως συνέβη πρόσφατα στην Κιργιζία. Και βέβαια δεν τους στέλνει σε χώρες του ΝΑΤΟ... «Έχει σημασία να βλέπουν κάποιοι ότι δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτή την δύσκολη συγκυρία» σχολίαζε σχετικά ανώτατος αξιωματικός στο defencenet.gr, εμφανώς συγκινημένος από την συνεργασία του Ελληνικού Στρατού με τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις.

Πηγη: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΕΡΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ


Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού*    

Επειδή υπάρχει μεγάλη σύγχυση και παραπληροφόρηση, σχετικά με το θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, θέλουμε υπεύθυνα να ενημερώσουμε συνοπτικά την ελληνική κοινή γνώμη και τους αρμόδιους φορείς, για το κρίσιμο αυτό εθνικό θέμα.
Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι δύο κατηγοριών:

Α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1.      Οι επανορθώσεις για τις καταστροφές στις υποδομές κατά τη διάρκεια της κατοχής, δηλαδή προς το Δημόσιο, ύψους 7,1 δισεκ. Δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938. Αυτές, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας, υπολογίζονται έως τον Μάρτιο του 2010 στο ποσό των 108,43 δισεκ. ευρώ, χωρίς τους νόμιμους τόκους (με το ελάχιστο επιτόκιο του 3% σε τιμές του 1938 υπερβαίνουν σήμερα το 1 τρις ευρώ, τρεις φορές περίπου πάνω από το δημόσιο χρέος).
2.      Το κατοχικό δάνειο, ύψους 3,5 δισεκ. Δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938). Το κατοχικό δάνειο είναι το μισό περίπου του ανωτέρω ποσού των 7,1 δισεκ. Δολαρίων. Ανέρχεται σήμερα σε περίπου 54 δισεκ. ευρώ, χωρίς τους νόμιμους τόκους. Το δάνειο αυτό, που υπολογίζεται κάθε χρόνο, τόσο από την τράπεζα της Ελλάδας, όσο και από την γερμανική κρατική τράπεζα, προκάλεσε καθοριστικά την πείνα και τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς απ’ αυτήν. Το δάνειο της κατοχής, πρέπει να τονίσουμε, το δώσαμε με αίμα!
Και τα δύο αυτά ποσά δεν έχουν παραγραφεί, ούτε μπορούν να παραγραφούν, Γιατί είναι αναγνωρισμένες οφειλές με διεθνείς συμφωνίες και διεθνείς συμβάσεις. Αρκεί να τα ζητήσει η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση. Γιατί, αν τα ζητούσε και η γερμανική κυβέρνηση αρνιόταν να τα καταβάλει, θα μπορούσε η όποια ελληνική κυβέρνηση να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια και αναμφισβήτητα να δικαιωθεί και να τα πάρει.
Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν τα διεκδίκησε με αυτή τη διαδικασία. Κατά καιρούς τέθηκε το θέμα ακόμη και με ρηματική νότα, αλλά το θέμα έμεινε εκεί, μετά την άρνηση των γερμανικών κυβερνήσεων, με απαράδεκτα προσχήματα. Η άρνηση τις γερμανικής κυβέρνησης εκφράζεται με πολλούς τρόπους. Ένας στον οποίο οφείλεται κυρίως η παραπληροφόρηση είναι ο ισχυρισμός της Γερμανίας ότι δήθεν έχει δώσει στην Ελλάδα, στις 21 Σεπτεμβρίου 1961 115 εκατομμύρια μάρκα, στις 21 Σεπτεμβρίου 1961, με τα οποία ισχυρίζεται ότι ξόφλησε τις υποχρεώσεις της. Στη συναλλαγή που έγινε τότε για την απελευθέρωση του εγκληματία πολέμου Μέρτεν, υπογράφηκε πραγματικά σύμβαση, που σε υποσημείωση όμως φέρει την υπογραφή του τότε πρέσβη της Ελλάδας στη Βόννη, όπου τονίζεται ρητώς ότι μ’ αυτά τα χρήματα, που βασικά δεν προορίζονταν για τα θύματα, αλλά για άλλες κατηγορίες θυμάτων, δεν εξοφλούνται οι υποχρεώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα και ότι η Ελλάδα δεν παραιτείται από τις αποζημιώσεις. Να σημειωθεί επιπλέον ότι από αυτό το ποσό δόθηκαν τελικά μόνο 38 εκατομμύρια μάρκα.

Β
 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
1.      Οι αποζημιώσεις τω θυμάτων  100 Ολοκαυτωμάτων, από τα οποία έχουν αναγνωριστει τα 89. (56.225 νεκροί ενδεικτικά).
Μία περίπτωση αφορά και τα θύματα του Διστόμου, που η αποζημίωσή τους ανέρχεται σήμερα περίπου στο ποσό των 60 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που αναίρεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σημίτη, αλλά επικύρωσε η απόφαση του αντίστοιχου Αρείου Πάγου (Corte Suprema di Cassαzione) της Ιταλίας τον Οκτώβριο του 2008, που ισχύει και για το Δίστομο.
Η τελεσίδικη απόφαση για τις διεκδικήσεις των θυμάτων και αυτής του Διστόμου εκκρεμεί στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, κατόπιν αγωγής της Γερμανικής Κυβέρνησης στις 29 Δεκεμβρίου 2009, για αναίρεση της απόφασης του Αρείου Πάγου της Ιταλίας, λόγω ετεροδικίας.[2]
Το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη κατά έγκυρες πληροφορίες θα συνέλθει στις 15 Ιανουαρίου του 2011 για να προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες έως τα τέλη Μαρτίου του ιδίου έτους. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί, πιθανότατα το καλοκαίρι του 2011, εάν δεν υπάρξει κάποια παρέμβαση από το ελληνικό ή άλλο κράτος. Εφόσον η απόφαση περί ετεροδικίας δικαιώσει τη Γερμανία λήγει μια δια παντός το θέμα των αποζημιώσεων για τα θύματα και παραμένουν ανοιχτές οι άλλες απαιτήσεις.
Αλλά η ελληνική κυβέρνηση μπορεί, παρ’ όλα αυτά, να θέσει το θέμα των αποζημιώσεων, για λόγους ηθικούς και λύσης ενός προβλήματος που έχει να κάνει με τη δικαίωση των θυμάτων και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Γερμανίας για ανθρωπιστικούς λόγους.
 2. Οι αρχαιολογικοί θησαυροί, που άρπαξαν από τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και από παράνομες ανασκαφές, είναι καταγεγραμμένες, και δεν έχουν επιστραφεί ως όφειλαν.
 
Το «Εθνικό  Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», με πρόεδρό του τον Μανώλη Γλέζο και Γενικό Γραμματέα τον Ευάγγελο Μαχαίρα,  δίνει ένα συνεπή αγώνα για το εθνικό αυτό ζήτημα.

Δεν  επαιτεί, αλλά απαιτεί:
·        Απαιτεί από την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση, να πράξει το ιστορικό της χρέος και να διεκδικήσει, επιτέλους, τις αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Όπως έχουν εξελιχτεί τα πράγματα μόνο οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι σε θέση να φέρουν σε πέρας αυτό το καθήκον.
·        Απαιτεί από τη γερμανική κυβέρνηση να πάψει να υπεκφεύγει, διαδίδοντας ψευδώς ότι τάχα έχει πληρώσει στο παρελθόν ή ότι δεν οφείλει τίποτα.
·        Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει αποζημιωθεί από τη Γερμανία, ενώ όλες οι άλλες χώρες έχουν αποζημιωθεί!
·        Η αλήθεια επίσης είναι ότι οι δύο χώρες της τριπλής κατοχής κατά την περίοδο 1941-1945 (δηλ. η Ιταλία και η Βουλγαρία), που εξαιτίας της ναζιστικής Γερμανίας εισέβαλαν στην Ελλάδα, έχουν καταβάλει αποζημιώσεις και μόνο η Γερμανία αρνείται (αυτοεξαιρείται) να καταβάλει τους απαιτούμενες οφειλές. Όμως είναι επίσης αλήθεια ότι καμία γερμανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανταποκριθεί, αν δεν απαιτήσουν οι ελληνικές κυβερνήσεις αυτό που πρέπει. Δεν έχουμε κάτι εναντίον του γερμανικού λαού. Αντίθετα βρίσκουμε πολύτιμους συμπαραστάτες γερμανούς δημοκράτες και αντιφασίστες, που κατανοούν κι αυτοί ότι η καταβολή των αποζημιώσεων στην Ελλάδα είναι αναγκαία προϋπόθεση για να γυρίσει οριστικά η μαύρη σελίδα του ναζισμού και να προχωρήσουμε μπροστά σ’ ένα κοινό δημοκρατικό ευρωπαϊκό μέλλον, με σεβασμό στις θεμελιώδεις αξίες του ανθρώπου, με αλληλεγγύη και ανθρωπιά.
Προς επίρρωση των ανωτέρω παραθέτουμε και την απαίτηση του κόμματος Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ προς τη Γερμανική Κυβέρνηση, στις 29.Ιανουαρίου 2010, που έχει ως εξής:
1.    Ο γερμανικός στρατός και τα τάγματα εφόδου SS έχουν διαπράξει κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και στην Ιταλία αποτρόπαια εγκλήματα. Προ πάντων μετά την πτώση του Μουσολίνι και την αποχώρηση της Ιταλίας από τη συμμαχία με τη εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία το Σεπτέμβριο του 1943 διαπράχτηκαν απειράριθμα εγκλήματα του γερμανικού στρατού εναντίον του άμαχου πληθυσμού.
2.    Η Γερμανική Κυβέρνηση πρέπει γι’ αυτά τα απάνθρωπα εγκλήματα να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν υπήρξε ως τώρα επαρκής ανταπόκριση. Απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που αντιμετώπισαν την τρομοκρατία των Εθνικοσοσιαλιστών περιορίστηκε η Ομοσπονδιακή Γερμανία μόνο σε συμβολικές χειρονομίες.
3.    Εξαιτίας της μη πληρωμής αποζημιώσεων προσέφυγαν οι επιζώντες ή οι συγγενείς τους στο πρόσφατο παρελθόν, είτε μεμονωμένα είτε συλλογικά, στα ιταλικά δικαστήρια. Μερικές απ’ αυτές τις προσφυγές δικαιώθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας, το Corte di Cassazione. Τελικά καταδικάστηκε η Ομοσπονδιακή Γερμανία τον Οκτώβριο του 2009 να  πληρώσει αποζημιώσεις.
4.    Στην περίπτωση αυτή ανήκουν και οι δικαστικές αποφάσεις για τα θύματα  της σφαγής του Διστόμου από τα SS, των οποίων οι συγγενείς απαιτούν την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης που τους δικαίωσε.
5.    Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση αρνήθηκε σε όλες αυτές τις δικαστικές αποφάσεις να πληρώσει ένα εκατομμύριο Ευρώ στους συγγενείς των θυμάτων που εκτελέστηκαν το καλοκαίρι του 1944 στο χωριό Civitella από Μεραρχία του γερμανικού στρατού «Hermann Göring». 50 ακόμη προσφυγές εκκρεμούν στα ιταλικά δικαστήρια. Αρνήθηκε να προβεί στην αποζημίωση των θυμάτων των SS. Δεν είναι ακόμη διατεθειμένη να αναγνωρίσει την απόφαση του ανωτάτου ιταλικού δικαστηρίου. Η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου Corte di Cassazione (Corte Suprema di Cassazione) για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν αναγνωρίζει την ετεροδικία, που προβάλλει η Γερμανική Κυβέρνηση, αρνούμενη να αναγνωρίσει την απόφαση του ιταλικού δικαστήριο και να την εφαρμόσει.
6.    Αντί να πληρώσει αποζημίωση σ’ αυτούς τους ανθρώπους, υποβάλλει η Γερμανική Κυβέρνηση αγωγή εναντίον της Ιταλίας στο Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη. Αυτή η αγωγή υποβλήθηκε το Δεκέμβριο του 2009 με την υποβολή ενός δικαιολογητικού. Η Γερμανική Κυβέρνηση επιδιώκει να αναγνωρίσει το Διεθνές Δικαστήριο, ότι το ιταλικό δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη του το δικαίωμα της ετεροδικίας του γερμανικού κράτους. 
Την ευθύνη – για να αποδώσουμε τα του καίσαρος το καίσαρι – φέρουν ακέραια και αναλογικά οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, τα ελληνικά κόμματα και οι Έλληνες πολίτες, που δεν πίεσαν τις κυβερνήσεις να πράξουν το χρέος τους, για το τεράστιο αυτό εθνικό θέμα και όχι μόνο.
Η λέξη κλειδί που ερμηνεύει το φαινόμενο: Η υποτέλεια των ελληνικών κυβερνήσεων , κομμάτων, οργανώσεων κ.λ.π Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Παρ’ όλα αυτά ο αγώνας μας συνεχίζεται έως την τελική του δικαίωση.

Για περισσότερες πληροφορίες στο ιστολόγιο του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα: www.olokaftoma.gr. και: www.damonpontos.gr φάκελος: Γερμανικές επανορθώσεις.

Ο υπεύθυνος για τη Γερμανία από μέρους του Εθνικού Συμβουλίου Δαμιανός Βασιλειάδης Ε-mail: damon@damonpontos.gr
* Ο Δαμιανός Βασιλειάδης είναι μέλος της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου, υπεύθυνος για τη Γερμανία.

ΠΗΓΗ:http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=2035

Α. ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ: "ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ"


 Η Τουρκία, υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις, θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των Τ/κ, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβολύτογλου προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν περάσει σε ένα κρίσιμο στάδιο και η Τουρκία στηρίζει την επίτευξη μιας λύσης και είναι ειλικρινής. Θα είναι σημαντική, είπε, η αξιολόγηση των καλών υπηρεσιών που θα κάνει ο ΓΓ του ΟΗΕ μετά τη συνάντηση της Γενεύης και αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα των ΗΕ να υπάρχουν αποτελέσματα. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ εξήρε τη σημασία της συνάντησης στη Γενεύη. Ο ΓΓ, είπε, θέλει να πάρει τις διαπραγματεύσεις ένα βήμα μπροστά στη Γενεύη.
Σχολιάζοντας τη συμφωνία Κύπρου - Ισραήλ για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ο κ. Νταβούτγλου είπε ότι χωρίς να επιλυθεί το Κυπριακό η Τουρκία είναι αντίθετη σε τέτοιες διεθνείς συμφωνίες. Τέτοιου είδους διεθνείς συμφωνίες είναι άκυρες, υποστήριξε, και από άποψης διεθνούς δικαίου. Η Τουρκία, είπε, είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα οφέλη των Τ/κ και της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Άγκυρας ότι μετά τη λύση του Κυπριακού, επιθυμούν όπως η ανατολική Μεσόγειος μετατραπεί σε μια περιοχή ειρήνης και οικονομικής συνεργασίας.
Αντίθετη στη συμφωνία Κύπρου - Ισραήλ για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη χωρίς να επιλυθεί το κυπριακό είναι η Τουρκία, η οποία υποστηρίζει ότι τέτοιες συμφωνίες είναι άκυρες.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας Αχμετ Νταβούτογλου, χωρίς να επιλυθεί το Κυπριακό και το πρόβλημα να βρίσκεται στην ατζέντα των ΗΕ, η Τουρκία είναι αντίθετη σε τέτοιες διεθνείς συμφωνίες.  "Τέτοιου είδους διεθνείς συμφωνίες", ισχυρίζεται, "είναι άκυρες και από άποψης διεθνούς δικαίου''.
"Είμαστε αποφασισμένοι", πρόσθεσε, "να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα οφέλη των Τ/κ και της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο", επαναλαμβάνοντας τη θέση της Αγκυρας ότι μετά τη λύση του Κυπριακού, επιθυμούν όπως η ανατολική Μεσόγειος μετατραπεί σε μια περιοχή ειρήνης και οικονομικής συνεργασίας.
Ο Νταβούτογλου μιλούσε μετά τη συνάντησή του με τον λεγόμενο πρωθυπουργό, Ιρσέν Κιουτσιούκ, ο οποίος μετέβη στη χώρα για να παραστεί σε εκδηλώσεις στο πλαίσιο της διακήρυξης του 2011 ως έτους τουρισμού στο ψευδοκράτος για την Τουρκία.

Πηγη: http://www.sigmalive.com/news/politics/339924

ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΠΑΝΤΑ "ΜΑΣΤΟΥΡΩΝΑΜΕ" ΩΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

 Του Αναστάσιου Καζαντζίδη

Πριν το εθνικό έγκλημα στην Κύπρο και την τουρκική εισβολή στο νησί, ο ελληνικός λαός γέμιζε ασφυκτικά τις κινηματογραφικές αίθουσες για να δει τις Τουρκάλες ‘θεές’ Χούλια Κότσιγιτ και Τουρκάν Σοράι. Οι γνωστοί δημοσιογράφοι της εποχής μιλούσαν και τότε τη γλώσσα της ειρήνης, της αγάπης και της συναδέλφωσης των λαών που δεν έχουν τίποτα να …χωρίσουν. Εσύ Χριστό, εγώ Αλλάχ αλλά τα προβλήματα τα ίδια… Και μετά ήρθε η ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα με τις τουρκικές θηριωδίες στην Κύπρο! Σήμερα ζούμε πάλι κάτι ανάλογο: ο ελληνικός λαός συνεχίζει να ‘μαστουρώνει’ με τα τουρκικά σήριαλ σε ΜΕΓΚΑ και ΑΝΤΕΝΑ, με Σεχραζάτ και Ονούρ, που αντικατέστησαν τους μεγάλους κινηματογράφους της δεκαετίας του 60 και του 70….
Ο τουρκικός φασισμός του Κεμάλ, φόρεσε την προβιά του νεοοθωμανισμού και μας κλείνει πονηρά πάλι το μάτι, αυτή τη φορά όμως ετοιμάζεται να κατασπαράξει την καρδιά της Ελλάδας, τη Θράκη.
‘Σα να μη πέρασε μια μέρα’ που λέει και το γνωστό τραγούδι:
Οι Τούρκοι στρατοκράτες, προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το φρέσκο αποκριάτικο κουστούμι των Οθωμανών και να ανοίξουν νέες πληγές στα Βαλκάνια.
Οι παραβιάσεις στο Αιγαίο πληθαίνουν επικίνδυνα.
Οι τουρκόφρονες στη Θράκη έχουν διαβεί τον Ρουβικώνα εδώ και καιρό…
Η ισορροπία του τρόμου είναι πλέον εύθραυστη.
Οι γνωστοί δημοσιογράφοι – η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα πλέον- συνεχίζουν να …’δηλητηριάζουν’ την ελληνική κοινωνία προβάλλοντας κάθε τι τουρκικό.
Προσπαθούν να μας δείξουν τους Τούρκους φιλικούς …όπως και τότε.
Τότε που γεννήθηκε το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ενώ σήμερα το έχουμε ξεχάσει.
Αύριο θα γεννηθεί πάνω από την αιματοβαμμένη Θράκη, κάτι παρόμοιο…
Ας ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο.
Να ξέρουν όμως οι πολιτικοί και στρατιωτικοί υπεύθυνοι, ότι αυτή τη φορά οι Έλληνες θα αντιδράσουν και κυρίως θα τιμωρήσουν.
Αυτό ας το βάλουν για τα καλά όλοι στο μυαλό τους.
ΟΛΟΙ

ΠΗΓΗ:http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_3844.html

ΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ...

 Σας προωθώ μήνυμα που έστειλε συνάδελφος με την προσθήκη ότι σταδιακά με τη μέθοδο των "ακριβών δανείων" θα φαλιρίσουν τη χώρα ολοσχερώς. Ο κόσμος και ιδίως οι υπάλληλοι του δημοσίου νομίζουν ότι θα γλυτώσουν με το μισθό τους ή τις συντάξεις τους. Τραγικό λάθος. Καμία εγγύηση δεν θα υπάρχει σε λίγο. Σύντομα ακόμη και "ιερές αγελάδες του ευρύτερου δημόσιου τομέα" όπως η Εθνική Τράπεζα θα προβούν σε απολύσεις και θα αρχίσει το ξήλωμα και του στενού δημόσιου τομέα(υπουργεία κλπ)
Για να γίνει αυτό όμως πρέπει πρώτα να εξαχρειωθούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και να φτάσουν σε επίπεδα κάτω της Τουρκίας. Τότε θα δημιουργηθεί τεχνητά μια αντιπαράθεση "ιδιωτικών" και εργαζόμενων στο δημόσιο. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ.
Μεγάλη στήριξη πήρε το κυβερνητικό ΠAΣΟΚ με τα αποτελέσματα των εκλογών αφού συνέχισε να υπάρχει πολιτικά.
Aκολουθεί το μήνυμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ..ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ .

Kείμενο που υπογράφθηκε με την τρόϊκα...!!!!!!!!!!!

1) Σελ.119-ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης δεν μπορεί να υποθηκεύσει ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το χρέος της...
Γι' αυτό όταν είπε η Ρωσσία να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο αντέδρασε η κυβέρνηση!!!!
2) Σελ.παραγρ.13.υποπαραγρ.1. Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του. Δηλ. μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία αλλά να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία ή τα Σκόπια!!! Γιατί η Γερμανία θα τους έχει πουλήσει τα δανειακά δικαιώματα τις Ελλάδος
3) Σελ.129.παραγρ.14.υποπαραγρ.1 Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο
4) Σελ. 121.παραγρ.5 Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία.6,2 για τα επόμενα χρόνια κ +2% τόκοι υπερημερίας εαν έχει λήξει το δάνειο, επαναπροσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!
5) Σελ 123 Η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια κ όχι τα 110 που παίρνουμε τώρα, που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό και υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.
6) Σελ.130,παραγρ.15+σελ 140,παραγρ 5... Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί κ να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του Παπακων/νου κ τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους του υπουργείου οικονομικών κ του υπουργείου δικαιοσύνης. Χούντα έχουμε κ θα υπογράφει ο υπουργός εν αγνοίαν της κυβέρνησης? ο υπουργός θα υπογράφει, ούτε καν ο πρωθυπουργός για να εκταμειεύεται το δάνειο? ούτε ψήφιση στη βουλή ούτε καν υπογραφή από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ούτε καν γνωμοδότηση!!!!
7) Σελ 123,παράγραφος 5... Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης κ τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τη σύμβαση στην Ελλάδα δεν επιτρέπει κανένα δικαστήριο να εκδικάσει τέτοια προσφυγή! Αφήστε που δεν έχουμε & συνταγματικό δικαστήριο στη χώρα μας, αλλά από κει & πέρα υπάρχει το διεθνές αλλά μας δένει τα χέρια. Θα πρέπει να απευθυνθούμε για τους Γερμανούς στο δικαστήριο της Γερμανίας, για τους Άγγλους στης Αγγλίας!!!
Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα & άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση. Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή & όσον αφορά την εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία

(**όλο το παιχνίδι γίνεται για τον ορυκτό πλούτο τις χώρας & τα πετρέλαια**)
( ούτε σε διεθνές δικαστήριο δεν μπορούμε να προσφύγουμε. ΚΑΜΙΑ ασυλία για τα... περιουσιακά στοιχεία. ΥΠΟΘΗΚΕΥΤΗΚΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ .. ΠΑΕΙ Η ΔΙΕΘΝΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.) ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ...Ο Λ Α !
Όλα αυτά στις πρώτες 200 και κάτι σελίδες. που να δούμε και τις υπόλοιπες 978 σελίδες μεταφρασμένες.. από ανθρώπους που ρίσκαραν την ζωή τους για να τα μάθει ο Ελληνικός Λαός 

ΠΗΓΗ: http://www.thermopilai.org/content/ti-upegrapsan