“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Με την «σφραγίδα» του ελληνικού κράτους τα 5 πρώτα τζαμιά στην Ελλάδα

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Με αυξημένη πλειοψηφία, αλλά χωρίς τη στήριξη των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής εγκρίθηκε η διάταξη για την ανέγερση του Ισλαμικού Τεμένους στον Ελαιώνα από την Ολομέλεια της Βουλής.
Συνολικά, υπέρ ψήφισαν 206 βουλευτές των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημ. Συμπαράταξης, ΚΚΕ, Ποταμιού και Ενωση Κεντρώων ενώ καταψήφισαν οι ΚΟ των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής.

Στην κορυφή του Άθω για την αγρυπνία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Η Κυρία Θεοτόκος και οι Παρακλητικοί Κανόνες προς τιμήν της

Η Υπεραγία Θεοτόκος και Αειπάρθενος Μαρία είναι θαύμα και μυστήριο που ούτε οι άγγελοι δεν μπορούν να κατανοήσουν· «εξέστη επί τούτο ο ουρανός, και τη γης κατεπλάγη τα πέρατα, ότι Θεός, ώφθη τοις ανθρώποις σωματικώς, και η γαστήρ σου γέγονεν, ευρυχωροτέρα των ουρανών· διό σε Θεοτόκε Αγγέλων και ανθρώπων ταξιαρχίαι μεγαλύνουσιν», γράφει ο ποιητής του Παρακλητικού Κανόνα.
Είναι «η μετὰ Θεὸν Θεός», αναφέρει ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Βέβαια, αλλού οι Πατέρες εκφράζονται με σαφήνεια, ως προς τη θέση της Παναγίας.
Ο Άγιος Επιφάνιος υπογραμμίζει: «Εν τιμή έστω Μαρία, ο δε Πατήρ και Υιός και Άγιον Πνεύμα προσκυνείσθω, την Μαρίαν μηδείς προσκυνείτω».

Αγιορείτης Πατέρας: Στο Άγιο Όρος ασκείται ψυχολογική βία με ανήθικους τρόπους προς τους αγωνιστές Ορθόδοξους Μοναχούς

Οι Ψευδοαγιορείτες Αιρετικοί Οικουμενιστές, μη φοβούμενοι τον Θεόν και μη εντρεπόμενοι και σεβόμενοι ανθρώπους, εξασκούν ψυχολογική βία με ανήθικους τρόπους προς τους Αγιορείτες Ορθοδόξους Μοναχούς και Πατέρες, διότι πολεμούν την Παναίρεση του Οικουμενισμού. Δηλαδή δεν σέβονται την συνείδηση και την ελευθερία του Λόγου τους.