“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

"Εμείς γι' αλλού κινήσαμε κι αλλού η... Τασία μας πάει"

Στον Πειραιά τελικά θα καταλήξει η κρουαζιέρα των μεταναστών - Άγνωστο γιατί ακυρώθηκε η Θεσσαλονίκη
- Το λιμάνι του Πειραιά και όχι εκείνο της Θεσσαλονίκης θα είναι ο τελικός προορισμός του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»
-Το απόγευμα προσέγγισε το λιμάνι της Μυτιλήνης, παραλαμβάνοντας πρόσφυγες από τη Συρία
- Άγνωστο παραμένει το γιατί αποφασίστηκε η... αλλαγή πλεύσης
-Διευκρινίσεις για το κόστος μεταφοράς των προσφύγων και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Πρόθεση για σύνδεση χρήσης πλαστικού χρήματος (Κάρτα) με αφορολόγητο

«Ταυτόχρονα θα παρέχουν μέσω του ηλεκτρονικού οικονομικού συστήματος πολλές διευκολύνσεις»
"Επέβαλαν (και θα επιβάλλουν) στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος, τόσο μεγάλο που, όχι μόνον να μη μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε με αυτό καταφέρνουν με εύλογη δικαιολογία να επιβάλλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων. Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα, δυσβάστακτα, φόρους ασήκωτους και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν το λαό να αγανακτήσει. Και τι θα πετύχουν με αυτό; 

Τότε που ο κ. Τσίπρας αγόρευε περί της «αυτογελοιοποίησης»

Το βίντεο που ακολουθεί δεν είναι από συνομιλία του κ.Τσίπρα με το είδωλο μπροστά στον καθρέφτη του
Του Νίκου Μπογιόπουλου
Είναι απόσπασμα από ομιλία του στη Λαμία. Ήταν 29 Νοεμβρίου 2014. Μόλις δυο μήνες, δηλαδή, πριν από τις εκλογές του Γενάρη. Μόλις δέκα μήνες πριν από την επιβολή και υπερψήφιση του «Μνημονίου Τσίπρα».

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΡΑΝ – ΚΟΥΡΔΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σχέδιο με την σύμπραξη των Κούρδων Τουρκίας και Συρίας, μαζί με το Ιράν, για την άμεση και έμπρακτη αντιμετώπιση της νεοοθωμανικής πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο κατηγορούν ότι βάζει φωτιά στην περιοχή, έγινε γνωστό από τα τουρκικά ΜΜΕ. Η σύμπραξη αυτή, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ίδιου τουρκικού τύπου, έχει άμεσες συνέπειες στην ίδια την συνοχή και ύπαρξη της Τουρκίας όπως είναι σήμερα.

ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ το ΑΙΓΑΙΟ

Το σχέδιο πάει τάκα-τάκα και τον Έλληνα τον θέλουν στην φάκα.
Το “στρατηγικό βάθος” του κ. Νταβούντογλου κατέρρευσε παταγωδώς στα ανατολικά σύνορα της τουρκίας.
¨Ομάδα του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) κήρυξε την αυτονομία στην περιοχή της Τουντσελί και άρχισε να ελέγχει την κίνηση στον αυτοκινητόδρομο «Tunceli- Erzincan».

Α. Ιερώνυμος: "Ζούμε σε έναν κόσμο που αρνείται τον Θεό και τον πολεμά"

Σύννεφα στις σχέσεις κυβέρνησης-Εκκλησίας;
Συννέφιασε ο μέχρι πρότινος γαλανός ουρανός των σχέσεων Εκκλησίας και κυβέρνησης; Από τα χαμόγελα και τις ευχές, αλλά και  τις υποσχέσεις για συνεργασία, τις οποίες είδαμε αμα τη αναλήψει των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης από το Γενάρη κι όλας περάσαμε στα καρφιά; Σε κάθε περίπτωση εντύπωση προκαλεί μια φράση του Αρχιεπισκόπου ανήμερα του 15Αυγουστου από την Ηλιούπολη. 

Οι Γερμανοί πήραν τη διαχείριση 14 αεροδρομίων στην Ελλάδα

Σχόλιο Θ.Π.: "Πρώτη φορά Αριστερά"… και ξεπουλιέται η χώρα «μπιρ παρά» (bir para) !!!
Η γερμανική εταιρεία «Fraport», η οποία κατέχει και τη διαχείριση του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, έχει λάβει την παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα, σε μια συμφωνία που έχει συνάψει αξίας € 23,1 δισεκατομμυρίων.
Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε  στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Ελλάδας, η σύμβαση βασίζεται στις συνθήκες που δημοσιεύονται στην προσφορά που δόθηκε από την εταιρεία που εδρεύει στη Φρανκφούρτη.