“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Aποψινός Τράγκας: Ήρθε ο κατακτητής να επισκεφθεί τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ο Γ. Τράγκας ερμηνεύει την σημερινή επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας με τον δικό του καυστικό τρόπο. Δείτε το βίντεο… 

Για δες ρε ποιος διορίστηκε !!!

Αφιερωμένο στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ. Έτσι, για να καταλαβαίνετε ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο (όσοι καταλαβαίνετε τέλος πάντων....)
για όσους δεν θυμάστε ή δεν καταλαβαίνετε: 

Το πραγματικό «πρωτόκολλο» που εφαρμόστηκε σήμερα !!!

«Άρωμα» προβοκάτσιας – Αμερικανικής κατασκευής ο όλμος που έπεσε στην Τουρκία

Νέες πληροφορίες ότι ο βομβαρδισμός της τουρκικής πόλης Akçakale στις 3 Οκτωβρίου ήταν κατευθυνόμενο κτύπημα από τους αντάρτες της Συρίας προκειμένου να δώσουν στην Άγκυρα την αφορμή για στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία έρχονται σταδιακά στο φως της δημοσιότητας. Από την επίθεση στην τουρκική πόλη είχαν σκοτωθεί πέντε άτομα ενώ έγιναν η αιτία για ανταλλαγές πυρών πυροβολικού μεταξύ Τουρκίας και Συρίας που κρατούν ακόμη και μέχρι σήμερα.  Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yurt οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όλμος ήταν τελικά αμερικανικός που είχε προμηθευτεί ο τουρκικός Στρατός και στη συνέχεια τον έδωσε ως βοήθεια στους ισλαμιστές αντάρτες. Αρχικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει πως επρόκειτο για βλήμα D30 πυροβολικού των 122 χλστ. που είχε πέσει στην τουρκική πόλη. 

Από σήμερα δεν αγοράζουμε ξανά "φάγε": Μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο η ΦΑΓΕ

Την ώρα που οι πολίτες δέχονται σημαντικές μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τους και καλούνται να πληρώσουν «τσουχτερά» φορολογικά ποσά, μεγάλες επιχειρήσεις όχι μόνο δεν στηρίζουν την ελληνική οικονομία, αντιθέτως αναζητούν νέους φορολογικούς... παραδείσους.  Σήμερα, ο όμιλος ΦΑΓΕ ανακοίνωσε τη μεταφορά της έδρας του στο Λουξεμβούργο, καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου η εσωτερική αναδιάρθρωση του ομίλου ΦΑΓΕ με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της εταιρικής του δομής προκειμένου αυτή να αντικατοπτρίζει καλύτερα τον ολοένα και πιο παγκόσμιο χαρακτήρα των δραστηριοτήτων του». Ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης αυτής, η FAGE International SA, νεοσυσταθείσα εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, που ελέγχεται από τους Ιωάννη και Κυριάκο Φιλίππου, είναι η μητρική εταιρεία για το σύνολο των δραστηριοτήτων του ομίλου.  Σε ό,τι αφορά στις δραστηριότητες της ΦΑΓΕ στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται μέσω της ελληνικής θυγατρικής της ΦΑΓΕ Dairy Industry (πρώην μητρική του ομίλου) ενώ οι δραστηριότητες της ΦΑΓΕ στο εξωτερικό θα γίνονται μέσω της νεοσυσταθείσας θυγατρικής στο Λουξεμβούργο, της FAGE Luxembourg S.a.r.l. 

Παιδικός σταθμός Ορμύλιας: χωρίς λόγια....

http://simantra.blogspot.gr

«Είναι βλάκας»: Κι άλλος… θαυμαστής του Αχμέτ Νταβούτογλου!

Είναι που λένε… καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα! Μετά τον διαπρεπή στρατηγικό αναλυτή Έντουαρντ Λούτβακ που τον αποκάλεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης «ηλίθιο», ο Αχμέτ Νταβούτογλου απέκτησε άλλον έναν…, θαυμαστή της ιδιοφυΐας του που δεν είναι άλλος από τον αρχηγό του κόμματος της αντιπολίτευσης (CHP), Κεμάλ Κιλιτρσντάρογλου. Ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ξεσπάθωσε σήμερα εναντίον της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής με τα ακόλουθα λόγια, όπως μεταδίδονται από την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ»: Ποιος είναι με το μέρος της Τουρκία; Η Χαμάς (Γάζα), ο Μπαρζανί (Κούρδος ηγέτης, Βόρειο Ιράκ), το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία. Η Συρία έχει στο πλάι της τη Βραζιλία, το Ιράν, τη Ρωσία και την Κίνα. Είναι αυτό «στρατηγικό βάθος» ή μήπως «στρατηγική τύφλωση»;

Η χολή των ξένων ΜΜΕ

Την πάτησαν τα ιδιωτικά κανάλια της Γερμανίας, που ήθελαν τζόγο, φασαρίες και σπασίματα στη διάρκεια της άφιξης της καγκελαρίου Α. Μέρκελ στην Αθήνα. Είχαν προγραμματίσει μια ώρα σύνδεση με την Αθήνα για να δουν σε απευθείας μετάδοση οι Γερμανοί την άφιξη και παράλληλα τα επεισόδια που τελικά δεν έγιναν. Γι αυτό και άρον – άρον έκλεισαν την σύνδεσή τους με την Ελλάδα, μια και το θέαμα των επεισοδίων δεν υπήρξε. Αλλά και διάφορα άλλα μέσα σε Αγγλία, όπως ο Guardian έριξαν μπόλικη χολή.

Συγκλονίζει η εικόνα του ανάπηρου διαδηλωτή απέναντι από τα ΜΑΤ

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει η φωτογραφία από τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, που δείχνει έναν άνδρα, καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι, απέναντι στις παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ. Η δύναμη της ψυχής αποτυπώνεται στην εικόνα του ανάπηρου διαδηλωτή, ο οποίος δεν δίστασε να βγει στο δρόμο, διαδηλώνοντας κατά της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελάριου στην Αθήνα. Με τον τρόπο αυτό, «χάρισε» στους φωτογράφους άλλη μία χαρακτηριστική εικόνα από την Ελλάδα, που ήδη κάνει το γύρο του κόσμου μέσα από το φακό και τις ανταποκρίσεις των ξένων μέσων ενημέρωσης. protothema

Η Γερμανία εξουσιάζει την Ευρώπη με την απειλή της εξόδου της από το ευρώ.

Ακούγεται τρελό; Και όμως είναι η αλήθεια. Αυτή είναι η άποψη του καθηγητή Γιάννη Βαρουφάκη την οποία συνυπογράφουμε ανεπιφύλακτα. Το έχουμε πει πολλές φορές πως οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη οδηγούν σταθερά τη Γερμανία στο «σημείο χωρίς επιστροφή». Ποιο είναι το σημείο αυτό; Είναι το σημείο....μετά από το οποίο θα της κοστίζει περισσότερο μια αποχώρηση από το ευρώ απ΄ ότι η παραμονή. Εάν για παράδειγμα συναινέσει στην έκδοση ευρωομολόγων τα οποία στην ουσία θα τα φορτωθεί η γερμανική οικονομία ή εάν συναινέσει στο να δανειοδοτεί τα ευρωπαϊκά κράτη η ΕΚΤ απευθείας, τα οποία και πάλι θα φορτωθεί η γερμανική οικονομία, τότε η τύχη της Γερμανίας θα δεθεί αναπόσπαστα με την τύχη των υπολοίπων χωρών και δεν θα μπορεί να έχει πλέον τον πρώτο λόγο. Πιστεύει άραγε κανείς ότι θα το κάνει αυτό η Γερμανία;; Απόδειξη αυτού είναι και το γεγονός ότι, ενώ τον Ιούνιο υπέγραψε αιφνιδιασμένη από την κοινή στάση Ραχόϊ, Μόντι και Ολάντ, την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών απευθείας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό, τώρα υπαναχωρεί από τη συμφωνία, σαν να μην τρέχει τίποτα, και επιβάλει να φορτωθούν τα χρέη των τραπεζών οι Ισπανοί πολίτες.

"Σημαδιακή" ημέρα η αυριανή - Τρίτη 9 Οκτωβρίου 1944 οι Ναζί βομβαρδίζουν την Αθήνα! Σύμπτωση;;;

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν  τα επιτελεία  του Δ΄Ράϊχ  διάλεξαν  σκοπίμως την  αυριανή  ημέρα  ως την καταλληλότερη σημειολογικά ημερομηνία  για  την επίσκεψη  της κ. Μέρκελ  στην  χώρα μας. Μία χώρα  που  για πολλούς λόγους  και πάντως όχι μόνο  γεωπολιτικούς και οικονομικούς  (βλέπε  παλιές  δηλώσεις του Κίσσινγκερ), ανέκαθεν  αποτελούσε  τον "αγαπημένο" στόχο  του μαύρου άξονα  Ευρώπης - Αμερικής. Αυτό που ξέρω, είναι ότι  σαν αύριο, στις 9 Οκτωβρίου  1944, δηλαδή τρεις  ημέρες  πρίν  αρχίσει  το  ξεκούμπισμα  των  Γερμανών  κατακτητών και λίγο πριν αρχίσει  η  διάδοχος  πιο ...εκλεπτυσμένη  αμερικανική  κατοχή, το  μισάνθρωπο   γένος των "Νιμπελούγκεν",  βομβάρδιζε την  μισοπεθαμένη απο την πείνα της κατοχής  Αθήνα και εκτελούσε  στο Κορωπί 44 Έλληνες  πατριώτες.

Χ. Κλιντον: "O έλεγχος του πληθυσμού θα γίνει πλέον το επίκεντρο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ"

«Κατά τη διάρκεια παρατηρήσεων που έκανε για την 15η επέτειο της Διεθνούς Διάσκεψης για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε την έναρξη ενός νέου προγράμματος που σύμφωνα με την Κλίντον θα γίνει πλέον το επίκεντρο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Το νέο αυτό πρόγραμμα είναι ... γνωστό ως η Παγκόσμια Πρωτοβουλία για την Υγεία, και αυτό είναι που απίστευτα καλά-χρηματοδοτείται σε μια εποχή που η κυβέρνηση των ΗΠΑ πνίγεται στο χρέος.