“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Τῶν Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν. Ἡ Πτῶσις τοῦ Ἑωσφόρου

+Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου
πτῶσις τοῦ Ἑωσφόρου «Ἐθεώρουν τὸν σατανᾶν ὡς ἀστραπὴν ἐκ  τοῦ οὐρανοῦ πεσόντα» (Λουκ. 10,18)
(Ομιλία του †Επισκόπου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)
ΣΗΜΕΡΑ, ἀγαπητοί μου, 8 Νοεμβρίου, ἡ ἁγία  μας Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία ἑορτάζει τὴν  ἑορτὴ τῶν ἀγγέλων καὶ ἀρχαγγέλων,  ἰδιαιτέρως δὲ τιμᾷ τοὺς  ἀρχιστρατήγους τοῦ οὐρανίου κόσμου  Μιχαὴλ καὶ Γαβριήλ. Ποιοί εἶνε οἱ  ἄγγελοι καὶ ποιό εἶνε τὸ ἔργο τους είπαμε ἄλλοτε. Τώρα θὰ δώσουμε ἀπάντησι  στὸ ἐρώτημα· Οἱ ἄγγελοι, ὡς ἐλεύθερα  πρόσωπα ποὺ ἦταν, ἔμειναν πιστοὶ στὸ Θεό;  Τί διδάσκει ἡ Ἐκκλησία ἐπ᾿ αὐτοῦ;

Ο Τούρκος αρχιστράτηγος προειδοποιεί: Η Τουρκία απειλείται με διάσπαση

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Ευθεία προειδοποίηση προς πολλές πλευρές απεύθυνε ο ίδιος ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο κουρδικό και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή, ότι αν η Τουρκία δεν λάβει τα «απαραίτητα» μέτρα τότε απειλείται με απ' ευθείας διάσπαση με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης. Η προειδοποίηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί αφ' ενός γίνεται από τον ίδιο τον αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου και αφ' ετέρου, ότι ο αρχιστράτηγος Necdet Özel είναι προσκείμενος στην ισλαμική κυβέρνηση του Αχμέτ Νταβούτογλου και προσωπική επιλογή του ίδιου του νυν πρόεδρου της Τουρκίας, Ταΐπ Ερντογάν.

Υπουργείο Παιδείας : 900.000 ευρώ στην υποστήριξη της διδασκαλίας του Κορανίου!!

Σχόλιο Θ.Π.: ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ; 
Νέα διδακτικά βιβλία για την ενίσχυση του μαθήματος – αναβάθμιση των Ιεροσπουδαστηρίων 
900.000 ευρώ διαθέτει το Υπουργείο Παιδείας μέσω του ΕΣΠΑ για την Πράξη «Αναβάθμιση των Ιεροσπουδαστηρίων – Παιδαγωγική Υποστήριξη της διδασκαλίας του Κορανίου στους μαθητές μέλη της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης».

Εκδήλωση για τον Γέροντα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη στη Θήβα

ΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΚΟΡΝΙΖΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΛΟΓΩ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ ;

Σχόλιο Θ.Π.: κ. Λοβέρδο εδώ άφησε τις ΕΔΕ και τις συγνώμες… ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΤΟΝ ΑΜΕΣΩΣ !!!
ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΤΣΕΡΜΠΑΚ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ 2ου  ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΟΒΟΛΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ ΕΠΕΙΔΗ… ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΑΡΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ!!! Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ… ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΦΩΝΑΖΕ ΟΤΙ…  ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!

Παρακλητικός Κανών στον Ταξιάρχη του Μανταμάδου

Ο Ταξιάρχης του Μανταμάδου

Πώς ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου συνδέεται με τον Όσιο Σισώη

Ο Ορθόδοξος ερημίτης απεικονίζεται πάντα πάνω από τον τάφο του Μακεδόνα στρατηλάτη - Γιατί πιστεύεται ότι τον είχε δει και πού μπορεί να βρισκόταν
Ένας όσιος της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας, ο ασκητής Σισώης, επί εκατοντάδες χρόνια απεικονίζεται σε αγιογραφίες πάνω από τον ανοιχτό τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο Όσιος Σισώης συνιστά ένα αίνιγμα για την κλασική αλλά και τη βυζαντινή αρχαιολογία.

Ἀπέναντι εἰς τήν δυστυχίαν τῶν ἀδελφῶν

Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ πολύ συχνά ἀντιμετωπίζουν δυσάρεστες καταστάσεις, ἐσωτερικές καί ἐξωτερικές, οἱ ὁποῖες τούς πικραίνουν καί τούς ὁδηγοῦν στήν κατάθλιψη, κάτι πού εἶναι πολύ ἀνησυχητικό. Πολλές φορές καταφεύγουν καί σέ εἰδικούς ἐπιστήμονες, ἀλλά καί σέ ἀνθρώπους ἀμφιβόλου καταρτίσεως καί ἱκανότητος. Τά ἀποτελέσματα εἶναι συνήθως πενιχρά καί διαρκοῦν λίγο. Τά πράγματα θά ἦταν καλύτερα, ἐάν ὑπῆρχε ἀναφορά στό Θεό. Ἡ δυστυχία στίς μέρες μας εἶναι εὐρέως διαδεδομένη καί δέν ὀφείλεται μόνο στήν ἔλλειψη ὑλικῶν ἀγαθῶν. Δυστυχεῖς δέν εἶναι μόνο οἱ φτωχοί. Εἶναι καί οἱ πλούσιοι. Θά ἔλεγα ὅτι οἱ δεύτεροι σέ μεγαλύτερο βαθμό. 

Το πολύ μεγάλο θαύμα του Ταξιάρχη σε ανάπηρη-ετοιμοθάνατη γυναίκα, ξημερώματα της Κυριακής των μυροφόρων....

Ήτανε μία Κυριακή του Ιουλίου. Το παλλεσβιακό προσκύνημα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών δεχόταν από πολύ πρωί τους προσκυνητές του. Μία λαοθάλασσα τα προαύλια του. Από τους αριθμούς των αυτοκινήτων διαπίστωνες ότι οι περισσότεροι προσκυνητές ήταν από άλλα διαμερίσματα της χώρας μας.
 Η Κυριακάτικη λειτουργία προχωρούσε. Οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες του Προσκυνήματος με τις μελώδικες τους ψαλμωδίες, ξεκούραζαν την άκρη του εκκλησιάσματος και το ενίσχυαν στην πνευματική του ανάταση. Ήταν όλοι συνεπαρμένοι από τη θεία λειτουργία και ο καθένας ξεχωριστά, αφοσιωμένος στις ενδόμυχες προσευχές του.

Έκαναν βόλτα αλλά έπαθαν μεγάλο «χουνέρι»

Η «κρουαζιέρα» επίδειξης και πρόκλησης τελείωσε με «λαχανιασμένη» επιστροφή στην Τουρκία

ΣΑΝ “ΧΑΡΤΙ” ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

ΦΩΤΟhggiken.pblogs.gr
Σχόλιο Θ.Π.: Όταν θα ξανακουστεί το “ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ, ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ ΘΕΟΥ” τότε μόνο θα πέσουν οι μιναρέδες. † ὁ καιρὸς γὰρ ἐγγύς ἐστιν †

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Οι τέσσερεις μιναρέδες της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, το σύμβολο του εξισλαμισμού του μεγαλοπρεπέστερου ελληνορθόδοξου ναού της χριστιανοσύνης, κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Αυτά υποστηρίζει ο καθηγητής του Τεχνικού Πανεπιστήμιου της Κωνσταντινούπολης, Reşat Oyguç, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα Milliyet, (6/11/2014), μέσα από τον ναό της Αγίας Σοφίας μετά από επίσκεψη Τούρκων επιστημόνων, ότι σε ένα επόμενο μεγάλο σεισμό που αναμένεται να πλήξει την Κωνσταντινούπολη, οι τέσσερεις μιναρέδες της Αγίας Σοφίας