“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Γερμανοί το παραδέχονται: «Εμείς φτιάξαμε την κρίση»


Το σκοτεινό "αστέρι" της αμερικανικής ενεργειακής διπλωματίας στην Αθήνα για deals...

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση θα έχει αύριο 27/03 στις 12.00 το μεσημέρι ο υπουργός Σ.Δήμας Αύριο: Ο Ειδικός Απεσταλμένος της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα ενέργειας στην Ευρασία, Πρέσβης Richard Morningstar, ένα από τα «γεράκια» της αμερικανικής διπλωματίας και φανατικός πολέμιος της Ρωσίας στον ενεργειακό τομέα για άλλη μια φορά (η προηγούμενη επίσκεψή του ήταν τον Ιούλιο του 2011, μαζί με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον) έρχεται στην Ελλάδα που πλέον έχει εξελιχθεί σε «ακρογωνιαίο λίθο» της ενεργειακής πολιτικής των ΗΠΑ στην Ευρώπη και όχι μόνο: Το Ισραήλ για πρώτη φορά έχει διασυνδεθεί τόσο στενά με χώρα μέλος της ΕΕ. Μάλλον είναι "συμπτωματικό" που μετά την συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών ο R.Morningstar θα έχει συνάντηση με τον Γενικός Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβη Ι.Α. Ζέπο. Και το λέμε αυτό γιατί ο Ι.Α.Ζέπος, μόλις επέστρεψε από συνομιλίες που είχε στην Τουρκία, σε έναν ακόμα «κύκλο διερευνητικών συνομιλιών» αγνώστου περιεχομένου στους Έλληνες πολίτες, με τους Τούρκους συνομιλητές του.

BBC: "Εάν η Ελλάδα έφευγε ποιός θα ήταν ο επόμενος;"

Δύο χρόνια  μας έλεγαν ότι ζούμε χάρις την καλή καρδιά των Γερμανών και να κάτσουμε φρόνιμα γιατί θα μας βαρεθούνε. Τώρα που υπογράψαμε τη θανατική μας καταδίκη με τα ίδια μας τα χέρια η κ.Μέρκελ με θράσος χιλίων πιθήκων αποκαλύπτει σε συνέντευξή της στο BBC ότι ούτε τολμούσαν να μας αφήσουν να "κρυώσουμε" όχι να πτωχεύσουμε. Η Α. Μέρκελ ομολογεί μεταξύ άλλων, ευθέως ότι αν η Ελλάδα έφευγε από την ευρωζώνη, η τελευταία θα "εξασθενούσε απίστευτα", με δυο λόγια, δηλαδή, θα έμπαινε σε τροχιά διάλυσης! Σε απόλυτη αντίθεση με τις σημερινές δηλώσεις έχουμε τις δηλώσεις Σόιμπλε ο οποίός σε υνέντευξη στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD και σε ερώτηση σχετικά με το αν χάνει την υπομονή του με τους Έλληνες τόνισε ότι προσπαθεί να μην την χάσει. «Προσπαθώ να μην τη χάσω. Αλλά έχω την εντύπωση ότι οι αρμόδιοι στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και όσοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση  του Eurogroup έχουν πράγματι αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Σόιμπλε. Μετά από καιρό έρχεται η κ.Μέρκελ και μας δηλώνει τελείως διαφορετικά πράγματα, με μία ουσιώδη διαφορά τότε πυ μίλησε ο Σόιμπλε δεν είχαμε ακόμα υπογράψει και ο φόβος έπαιζε μπάλα στο γήπεδο της ευρωζώνης. Τώρα όμως η κ.Μέρκελ μπορεί να πει ότι θέλει εκ του ασφαλούς. Σας παραθέτουμε τις δηλώσεις τις.

Ποιους σημάδευαν οι ελεύθεροι σκοπευτές;

Όταν ανακοινώθηκε πως στις ταράτσες των πολυκατοικιών γύρω από το Σύνταγμα θα τοποθετηθούν ελεύθεροι σκοπευτές, όλοι αναρίγησαν. Η εικόνα αυτή έφερε στο μυαλό όλων την επιβολή καθεστώτος που βρίσκεται εκτός πολιτεύματος, εκτός Συντάγματος, εκτός νόμου. Κάποιοι μειδίασαν, επειδή διέκριναν τον φόβο του λαού από τους εγκάθετους κυβερνώντες… Κάποιοι άλλοι θύμωσαν επειδή ξεδιάντροπα το καθεστώς της κατοχικής κυβέρνησης αποφάσισε να στοχοποιήσει πολίτες, ενώ την προηγούμενη ημέρα τουρκικά πλοία (ένα ερευνητικό κι ένα πολεμικό) έκοβαν βόλτες στο Αιγαίο και παραβίασαν τα εθνικά χωρικά ύδατα αλλά και κάθε έννοια φιλικής γειτονίας…Η αλήθεια είναι πως το καθεστώς Παπαδήμου, όπως εξάλλου ομολόγησε, έτρεμε την ημέρα της παρέλασης αλλά οι ελεύθεροι σκοπευτές δεν τοποθετήθηκαν για να βάλουν στο στόχαστρό τους διαμαρτυρόμενους πολίτες. Και αφού οι ελεύθεροι σκοπευτές δεν θα στόχευσαν στους πολίτες, τότε πού θα έστρεφαν τα όπλα τους; Μήπως στους με πρόσκληρη παριστάμενους στην πλατεία Συντάγματος; Μήπως σε αστυνομικούς που είχαν αναλάβει την φύλαξη των "υψηλών προσώπων"; Ή μήπως προς στους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας που έλεγχαν τους πάντες και τα πάντα; Όχι, κανένας από αυτούς δεν μπήκε στο στόχαστρο των ελεύθερων σκοπευτών. Κανένας από αυτούς δεν πληρούσε τα κριτήρια επικινδυνότητας έναντι του κατοχικού καθεστώτος. Η χούντα Παπαδήμου έτρεμε και συνεχίζει να τρέμει στην ιδέα πως θα βρεθεί αίφνης αντιμέτωπη με τον χειρότερο εφιάλτη της. Και αυτός ο εφιάλτης δεν είναι ο Ελληνικός λαός, αφού ακόμη μπορεί και χειρίζεται τις αντιδράσεις του μέσω των ΜΜΕ που είναι φίλα προσκείμενα στην μνημονιακή – κατοχική κυβέρνηση.

Ο Μουλατσιώτης "πήρε τ' άρματα"

Πυρά εξαπέλυσε από άμβωνος στον κατάμεστο Ιερό Ναό, ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ κατά των πολιτικών. Κατά την ομιλία του ο Γέροντας ανέφερε χαρακτηριστικά:"...Βλέπετε λοιπόν ότι αυτοί είναι προδότες, πρόδωσαν την αποστολή τους. Είναι οι ίδιοι που πρόδωσαν, κατέστρεψαν, οδήγησαν εδώ το Έθνος μας, οι ίδιοι μας λένε και παρουσιάζονται κάθε φορά ότι σώσαμε την Ελλάδα και σώσαμε την Ελλάδα και σώσαμε την Ελλάδα. Αλλά βλέπετε το όπλο το κρατούν αυτοί επάνω, το όπλο της εξουσίας. Και ότι και να κάνει ο λαός αυτοί βγάζουν στρατό, βγάζουν αστυνομία έξω και το όπλο το κρατούν αυτοί. Αλλά έρχεται ώρα και το όπλο αδέρφια μου θα το πάρουμε. Θα το κάνουν το λάθος και θα δώσουν ημερομηνία εκλογών και για μια ημέρα κρατάμε το όπλο εμείς. Τουφεκίστε τους τότε! Τουφεκίστε τους επί τόπου!
Στείλτε τους στον αγύριστο! Να μην δουν ξανά το πρόσωπο της Ελλάδας!"
Ακούστε την ομιλία - καταπέλτη του Γέροντα εναντίον των πολιτικών:


ΠΗΓΗ