“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

“Οὗ γάρ εἰσι δύο ἢ τρεῖς συνηγμένοι εἰς τὸ ἐμὸν ὄνομα, ἐκεῖ εἰμι ἐν μέσῳ αὐτῶν”

Θαυμαστή παρουσία του Κυρίου σε στρατόπεδο της Πελοποννήσου
Μακάριοι οἱ μὴ ἰδόντες καὶ πιστεύσαντες
Εμφανίσεις του Κυρίου μας έχουμε και σε νεώτερα χρόνια, σε απλούς αλλά πιστούς και καθαρούς στην καρδιά ανθρώπους. Ο Κύριος εμφανίστηκε σ’ αυτούς είτε για να βραβεύσει την πίστη τους είτε για να βοηθήσει δι’ αυτών μερικούς άλλους ολιγόπιστους ή και απίστους, ώστε να θεραπευθεί η φοβερή ασθένεια της απιστίας, που οδηγεί στον πνευματικό θάνατο.

Τα ακόλουθα περιστατικά συνέβησαν μέσα στη δεκαετία 1980-1990.
Ένας νέος, πιστός Χριστιανός από ευσεβή οικογένεια, πήγε να εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία. Παρουσιάστηκε σ’ ένα από τα εκπαιδευτικά στρατιωτικά κέντρα της Πελοποννήσου, όπου παρέμεινε τον πρώτο καιρό.

Τι συμβαίνει στο Αιγαίο; Πού το πάει η Άγκυρα και γιατί αποκρύβονται από ελληνικής πλευράς τα επεισόδια;

Που το πάει η Αγκυρα στο Αιγαίο και δημιουργεί συνέχεια επεισόδια διαχειριζόμενη εν συνεχεία την επικοινωνία αυτών καθ’ αυτών των επεισοδίων με έναν επίσης πρωτόγνωρα επιθετικό τρόπο;
Και αντίστοιχα η ελληνική πλευρά γιατί αποκρύβει τα επεισόδια αυτά και παριστάνει ότι “Δεν υπάρχουν” μέχρις ότου δημοσιοποιηθούν αυτά από τον τουρκικό Τύπο; Είναι γεγονός ότι η φημολογία περί επεισοδίων που αποκρύβονται, είναι έντονη εδώ και καιρό.

Πρόκληση Ερντογάν! Προσευχή με ισλαμιστές στις 29 Μαίου στην Αγια Σοφιά!

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Να μετατρέψει σε Τζαμί την Αγιά Σοφιά για να προσευχηθεί ο ίδιος και μερικοί επίσημοι προσκεκλημένοι του κατά την  επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως στις 29 Μαΐου, επιθυμεί και σχεδιάζει ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ Τ. Ερντογάν!
Την αποκάλυψη των σχεδίων Ερντογάν, που ίσως θα ''γαρνίρει'' με υποσχέσεις για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Της Χάλκης, κάνει ο ο συνεργάτης της εφημερίδας Radikal κ. Ομέρ Σαχίν, σε άρθρο του που αφορούν τις κινήσεις Ερντογάν  στο δρόμο προς την εκλογή του για Πρόεδρος της Τουρκίας το καλοκαίρι.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ

Έρχεται  η   ώρα…
που η ηθική θα είναι νόμος άγραφος άρα δυνατός και ανίκητος…
που οι ανθρώπινες ζωές δεν θα κοστολογούνται με το  χρήμα…
που οι άνθρωποι θα  λένε αυτό που εννοούν…
που οι άνθρωποι θα εννοούν αυτό που λένε…
που οι υποκριτές θα είναι ελάχιστοι…
που η γνώση  και  η  υγεία  θα είναι κοινωνικά αγαθά…
που όσοι δεν κλέβουν θα αισθάνονται περήφανοι…

Σκηνές Μεσαίωνα στη Συρία: Ισλαμιστές σταύρωσαν δημόσια αιχμαλώτους στη μέση του δρόμου

Ανείπωτη φρίκη στην Συρία, όπου, ομάδα εξτρεμιστών ισλαμιστών με την ονομασία «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ», ισχυρίζεται ότι σταύρωσε δημόσια δύο αιχμαλώτους και μάλιστα το ανακοίνωσε μέσω Twitter.
Η ομάδα ισχυρίζεται ότι εκτέλεσε συνολικά 7 αιχμαλώτους οι οποίοι κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν με χειροβομβίδα σε μαχητές της οργάνωσης στην πόλη Ράκα.
Τις σκληρές εικόνες έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα , ενώ ο ένας από τους εκτελεσθέντες είναι τυλιγμένος με ένα πανό στο οποίο αναγράφεται «Αυτός ο άνδρας πολέμησε τους μουσουλμάνους και πέταξε χειροβομβίδα σε αυτή την πλατεία».

Προβόπουλος: Η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα επιστρέφει - Το Grecovery είναι καθ 'οδόν

Σχόλιο Θ.Π.: ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΑΜΠΑ ΝΑ ΕΦΕΡΝΑΝ ΤΟ GRECOVERY ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΘΑΣΕΙ
Για την επιστροφή της εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Ελλάδας έκανε λόγο ο δικοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές του Λονδίνου στο πλαίσιο του Forum «Bank Speaker Series».
Αναφερόμενος στις ελληνικές τράπεζες, υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή είναι από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη. Συμπλήρωσε δε ότι έχει επιτευχθεί ένας πολύ μεγάλος βαθμός συγκέντρωσης. Μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των τραπεζών, το κόστος τους περιορίσθηκε σημαντικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και, ως αποτέλεσμα, έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα πιο συμπαγές, αποδοτικό και ανταγωνιστικό.

Αμερικάνοι “προειδοποιούν” Ρώσους για πιθανή - πρόωρη- επικείμενη κάθοδο τους στην “ωραία” γειτονιά μας;

Το Βλέμμα του Αγγέλου  στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ποιος μπορεί να το αποφύγει; (Λεπτομέρεια ψηφιδωτού)
Τρίτη 29 Απριλίου 2014
Σε ομιλία του για τις διατλαντικές σχέσεις σε ένα ινστιτούτο μελετών της Ουάσιγκτον, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κερί υπογράμμισε “Σήμερα η Ρωσία προσπαθεί να αλλάξει την αρχιτεκτονική ασφαλείας της ανατολικής και της κεντρικής Ευρώπης”
“Όποιο δρόμο επιλέξει η Ρωσία , οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι μας θα σταθούν μαζί στην υπεράσπιση της Ουκρανίας”

Η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους, του Νέου Ελεήμονος, στη Θήβα

Μέσα στην εόρτια πασχαλινή περίοδο που διανύει η Εκκλησία μας εορτάστηκε με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια στην πόλη των Θηβών, η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους, του Νέου Ελεήμονος, Επισκόπου Θηβών και Εξάρχου πάσης Βοιωτίας.
Το εσπέρας της Δευτέρας 28ης Απριλίου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καρυστίας κ.Σεραφείμ και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

ΝΕΟ «ΘΕΡΜΟ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η κατάσταση στο Αιγαίο φαίνεται πως «θερμαίνεται» όλο και περισσότερο με την τουρκική προκλητικότητα να συνεχίζεται αμείωτη με αποτέλεσμα να αυξάνονται επικίνδυνα τα επεισόδια ανοιχτής αντιπαράθεσης μεταξύ των δυο χωρών, με τον άμεσο κίνδυνο πάντα η αντιπαράθεση αυτή να εξελιχτεί σε θερμή αναμέτρηση, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ειρήνη στην περιοχή.

Η βεβήλωση της Αγίας Σοφίας 4 μέρες μετά τις εκλογές στην Ελλάδα;

Δύο ενδεχόμενα υπάρχουν ή να το δούμε και αυτό και να “βάλουμε μυαλό” εκ των υστέρων με όλη την συναισθηματική φόρτιση  ή κάποιοι να μην προλάβουν να το δούνε και να το χαρούνε!!
Από τον περασμένο Νοέμβριο σκόρπιες ειδησεογραφικές πληροφορίες από την γείτονα χώρα απεκάλυπταν σε δόσεις την υπόσχεση που έδωσε ο ίδιος τούρκος πρόεδρος να “μεταποιήσει” σε τέμενος την Αγία Σοφία την ημέρα που θα συνέπιπτε με τις εορταστικές εκδηλώσεις  αφιερωμένες  στην άλωση της Πόλης από τον Μωάμεθ τον πορθητή.