“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Είναι Ελληνας ο Ταγίπ Ερντογάν;

Ο «σουλτάνος» δημιούργησε αμφιβολίες για την καταγωγή του, καθώς σε ομιλία του είπε: «Είμαστε μόνο... μουσουλμάνοι».
Μπορεί να παραμένει αμετανόητος ισλαμιστής (άλλωστε, αυτή η ιδιότητά του τον ανέδειξε και πολιτικά), αλλά για την εθνική καταγωγή του διατηρεί μια κάποια αβεβαιότητα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Με άλλη μια δημόσια αναφορά του στις ρίζες του πατέρα του, που είχε γεννηθεί στο χωριό Ποταμιά του Ριζαίου στην περιοχή του Πόντου, αναζωπύρωσε τη συζήτηση για την αυθεντική ταυτότητα της οικογένειας Ερντογάν. Παλαιότερα, ο σύγχρονος «σουλτάνος» που ηγείται της Τουρκίας ενοχλείτο όταν ανάλογες συζητήσεις έθεταν σε αμφισβήτηση την τουρκική καταγωγή του. Εκανε μηνύσεις, κατήγγελλε αντιπάλους, οργιζόταν...

Πέτρος Χαλόφτης: «Ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε μέσα στον Τάφο του Χριστού. Ναι, μύριζε μύρο παντού»

«Ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε μέσα στον Τάφο του Χριστού. Ναι, μύριζε μύρο παντού. Έτσι ένιωσα. Και ένιωσα δέος, ένιωσα εξωπραγματικά. Έκλαψα όταν έμαθα ότι ήρθα εδώ γιατί το ήθελε ο Κύριος. Και δεν ήμουν και πολύ πιστός».
Με αυτά τα συγκλονιστικά λόγια ο 49χρονος συντηρητής Πέτρος Χαλόφτης από τα Μέγαρα, ο πρώτος άνθρωπος στη σύγχρονη ιστορία που μπήκε στον Τάφο του Ιησού Χριστού, ανοίγει την καρδιά του αποκλειστικά στην «Freddo» και μιλάει για τις μοναδικές εμπειρίες που ζει στα Ιεροσόλυμα, κατά το άνοιγμα του Τάφου στον Ναό της Αναστάσεως.

Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες...

"Ήγγικεν η ώρα, ω Έλληνες, της ελευθερώσεως της πατρίδος μας! Το τέλος των τυράννων είναι αδελφοί μου πασίδηλον.",

"Ζήτω η Ελευθερία των Ελλήνων! Γένοιτο, γένοιτο".

Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΣΣΑ της Μακεδονίας, Σε δράση μετά τις βουλγαρικές εκλογές.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Το γεωπολιτικό εργαλείο – χώρος που λέγεται Δυτικά Βαλκάνια είναι οικείος στους δημιουργούς παγκοσμίων εμπλοκών . Έτσι και σήμερα.
«Εάν καταρρεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεσπάσει πόλεμος στα Δυτικά Βαλκάνια, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, απευθυνόμενες στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.

Η Θεολογία των δακρύων

Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος
Είπαν πως ο Χριστιανισμός κάνει τον άνθρωπο κατηφή και μελαγχολικό. Η συναίσθηση της αμαρτωλότητός του και τα δάκρυα που χύνει εξ αιτίας της φυγαδεύει την χαρά από την ψυχή του. Έτσι είπαν. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Όλοι όσοι τα λένε αυτά είδαν από μακρυά το βίωμα της πίστεως. Γι’αυτό και το παρεξήγούν. Δεν κατάλαβαν ότι μόνο ο Χριστιανός ζει την αληθινή χαρά. Μια χαρά που δεν είναι «εκ του κόσμου τούτου». Διότι η ποιότητά της είναι άλλη και η προέλευσή της είναι άλλη. Κυοφορείται μέσα στα δάκρυα του πόνου για τις αμαρτίες μας και ωριμάζει πάλι μέσα στα δάκρυα μιας τώρα απέραντης ψυχικής ευφροσύνης που φέρνει η συναίσθηση της συγχώρεσης και της λύτρωσης.

ΟΜΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ Δ΄ ΚΥΡΙΑΚΗΝ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

Ἅγ. Ἰουστίνου Πόποβιτς
Γιατί ἡ Ἐκκλησία τοποθετεῖ αὐτόν τόν Ἅγιο στό μέσον τῆς νηστείας, ὡσάν τήν πιό ἅγια εἰκόνα, ὥστε νά ἀτενίζουν ὅλοι σέ Αὐτόν;
 Ὁ ἅγιος Ἰωάννης τῆς Κλίμακος. Ποιός εἶναι αὐτός; Εἶναι ὁ ἄνθρωπος πού ἐβίωσε καί ἔγραψε τήν Κλίμακα τοῦ Παραδείσου, πού ἐβίωσε τήν ἀνάβασι τοῦ ἀνθρώπου ἀπό τήν κόλασι μέχρι τόν Οὐρανό, μέχρι τόν Παράδεισο. Αὐτός ἐβίωσε τήν κλίμακα ἀπό τήν γῆ μέχρι τόν Οὐρανό, τήν κλίμακα πού ἐκτείνεται ἀπό τόν πυθμένα τῆς κολάσεως τοῦ ἀνθρώπου μέχρι τήν κορυφή τοῦ παραδείσου.