“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Το μεγαλύτερο θαύμα του αιώνα έγινε στην Ρουμανία από τον Άγιο Νεκτάριο

Σε ένα χωριό της Ρουμανίας δεν υπήρχε ιερέας, και οι κάτοικοι πήγαιναν συχνά στον Πατριάρχη με το αίτημα, την πλήρωση της κενής θέσης. Όμως ο Πατριάρχης δεν είχε την δυνατότητα να ικανοποιήσει το αίτημα των ανθρώπων.
Πήγαιναν και ξαναπήγαιναν οι κάτοικοι, αλλά, τίποτε ο Πατριάρχης τους έλεγε τα ίδια λόγια, ότι δεν έχω ιερέα να σας στείλω στο χωριό. Εντωμεταξύ άλλοι πέθαιναν αδιάβαστοι, άλλοι είχαν γυναίκες και παιδιά χωρίς γάμο, τα παιδιά και οι μεγάλοι ήταν αβάπτιστοι.

2018: η τελετή της Αφής του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ μαζί με τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ. Φέτος μια ξεχωριστή Πασχαλιά.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Φέτος μια ξεχωριστή  Πασχαλιά με υψηλά νοήματα σε ένα πλανήτη που βράζει στην κυριολεξία από πολεμικές ιαχές .
Οι μεν  καλοπροαίρετοι θα κατανοήσουν πλήρως την πνευματική αυτή φετινή χρονική συγκυρία , οι δε  δυσκολεμένοι συνάνθρωποι μας  θα δυσκολέψουν περισσότερο τις ζωές τους διότι γνωρίζουν ότι κάτι έρχεται αλλά δεν δύνανται να το κατανοήσουν.

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πραγματικά συγκλονιστικό είναι το άρθρο-προσκύνημα του Τούρκου γνωστού δημοσιογράφου και ερευνητή, Fatih Türkmenoğlu, στην αγιοτόκο νήσο της Λέσβου και στον ιερό τόπο προσκυνήματος των Ορθοδόξων χριστιανών, στον ιερό ναό του Ταξιάρχη Μιχαήλ, στην Μαντάμαδο. Αλλά ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι τα θαύματα που αφηγείται ο Τούρκος περιηγητής και δημοσιογράφος στην τουρκική εφημερίδα, Hürriyet, που δείχνουν, αν μη τι άλλο, παρά μια μεγάλη πιστή στην θαυματουργική εικόνα του Ταξιάρχη.

Ένας ΜΑΥΡΟΣ διώχνει τους Τούρκους πιλότους πολεμικών «σαν τις μύγες» πάνω από την Μυτιλήνη.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μπορεί στις μέρες μας το Αγιοτόκο νησί της Λέσβου να έγινε αποθήκη ψυχών μιας αποτυχημένης πολιτικής ως αναφορά το προσφυγικό, μπορεί να έγινε ο κυματοθραύστης των νεοποχίτικων επιλογών να αλλοιωθεί πληθυσμιακά ο κοινωνικός Ευρωπαικός ιστός.

Αλλά το ίδιο το νησί και οι κάτοικοι του βρίσκονται στο ¨μάτι των Αρχαγγελικών δυνάμενων» όσο και να το εποφθαλμιά το βάσκανο μάτι των αγαρηνών.

Δεν έχουν περάσει πέντε με έξη χρόνια που μας διηγήθηκαν μια ιστορία.

Μία μέρα βρέθηκε στο νησί της Λέσβου και συγκεκριμένα στο Μανταμάδο μια ηλικιωμένη τουρκάλα.