“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η "PRAVDA"


 Για ενδεχόμενο Ρωσοτουρκικό πόλεμο και μάλιστα με την αμέριστη εμπλοκή της Ελλάδας, κάνει λόγο η, ευρείας κυκλοφορίας, Ρωσική εφημερίδα  "ΠΡΑΒΔΑ". Πρόκειται για έντυπο το οποίο εκφράζει πλήρως το κατεστημένο του «Κρεμλίνου», ενώ σύμφωνα με Ρώσους δημοσιογράφους, «μήλον της έριδος» θα αποτελέσει η Μαύρη Θάλασσα, μέσω της οποίας η Τουρκία εφοδιάζεται με φυσικό αέριο από την Ρωσία. Η ρωσική κυβέρνηση, φαίνεται να δυσανασχετεί από τον τρόπο με τον οποίο κινείται η Άγκυρα στην περιοχή, ενώ «η επιθυμία της Τουρκίας να αυξήσει την επιρροή της είναι έκδηλη»
Ο επιθετικός τρόπος με τον οποίο οι Τούρκοι προωθούν τα ενεργειακά τους συμφέροντα, φαίνεται να θορυβεί και να ανησυχεί την Ρωσία και αυτό πάρα τις διμερείς συμφωνίες για αγωγούς. Οι Ρώσοι έχουν αρχίσει να υποπτεύονται την Τουρκία, η οποία, παραδοσιακά, δεν τηρεί τις υποσχέσεις και τις συμφωνίες της. Έκπληκτη εμφανίζεται η Ρωσία από τα προαναφερθέντα γεγονότα, αφού κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Γεωργία, η Τουρκία τήρησε φιλορωσική στάση, όταν δεν επέτρεψε σε δύο αμερικανικά πλοία με «ανθρωπιστική βοήθεια», να περάσουν τα Στενά. «Κακό χαμό» προβλέπει η ρωσική  εφημερίδα. Πλην του ρωσοτουρκικού πολέμου, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα «θέλει» θερμά επεισόδια μεταξύ Τουρκίας – Βουλγαρίας, δεδομένου του ότι ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, τηρεί «αντιτουρκική» στάση. Εξάλλου, τα σενάρια μιλούν και για ενδεχόμενο πόλεμο μεταξύ Τουρκίας – Ισραήλ, (σενάρια το οποίο προωθούν και ισλαμικοί κύκλοι στην Τουρκία), στο Λίβανο με εμπλοκή της Συρίας. Παρόλο που η Συρία βρίσκεται σε φάση επαναπροσέγγισης με την Τουρκία, φαίνεται να μπαίνει και αυτή μέσα στη σύγκρουση. Οι Ρώσοι φαίνεται ότι δεν εξαιρούν την Κύπρο, από την γενικότερη ανάφλεξη, την οποία προβλέπουν. Ο Βλαντιμιρ Πούτιν, από την πλευρά του, αποκαλεί το 2011 ως «μαύρο έτος». Αυτό το στηρίζει στην πρόβλεψη του, για εμφύλιο πόλεμο και εξεγέρσεις στις ΗΠΑ (ίσως να έχει δίκαιο, εάν ληφθεί υπόψη, το αιματηρό γεγονός στην Αριζόνα, που σηματοδότησε τη ριζοσπαστικοποίηση ακραίων συντηρητικών στοιχείων). Η Ρωσία θα επιθυμούσε -και θα βολευόταν, όπως όλα δείχνουν- βεβαίως, οικονομικό κραχ στην Κίνα, δεδομένου του πλεονασματικού εμπορικού ισοζυγίου της χώρας και του χαμηλού κόστους βιομηχανικής παραγωγής.
Παράλληλα με τις ανησυχίες που εκφράζει η «ΠΡΑΒΝΤΑ» για την πολιτική της Άγκυρας, στο προσκήνιο προβάλλει και το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915, υπενθυμίζοντας την πολύ στενή σχέση Μόσχας – Ερεβάν. Σε άλλες ρωσικές εφημερίδες εκφράζονται οι φόβοι της Αρμενίας για ενδεχόμενη απώλεια εδαφών, ενώ είναι σαφής η ανησυχία για τον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που έχει, μονομερώς, ανακηρύξει την ανεξαρτησία του.
http://www.onalert.gr

ΟΙ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ

«Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ» λέει μια Ιταλική παροιμία. Τον Δεκέμβριο του 2009 , στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ,ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου δήλωνε ότι «…Δεν έχουμε πετρέλαιο ή έστω όσο έχουμε βρει είναι ελάχιστο».


Ένα χρόνο αργότερα , τον Δεκέμβριο του 2010 η εισηγητική έκθεση του αρμόδιου υπουργείου της πράσινης Τίνας (Περιβάλλοντος) στο νομοσχέδιο για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, διατύπωνε επίσημα ότι : «…η χώρα διαθέτει πετρελαϊκό δυναμικό», διακινδυνεύοντας μάλιστα την εκτίμηση πως «…τα κοιτάσματα θα μπορούσαν να καλύπτουν το ένα τρίτο των ενεργειακών αναγκών της χώρας για τα επόμενα 30 χρόνια».
Πριν αλέκτωρα φωνήσαι (2-3 βδομάδες), ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης προσπαθεί τώρα άμεσα να υποβαθμίσει το «πετρελαϊκό θέμα». Έτσι απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή δήλωσε ότι: «…δεν χρειάζεται η πατρίδα μας νέους μύθους. Δεν θα γίνουμε Ελ Ντοράντο ή Σαουδική Αραβία, …». Έτσι όπως τίθεται, η προσπάθεια νέας εξαπάτησης του ελληνικού λαού είναι προφανής. Άλλωστε πως να πιστέψουμε τον αρμόδιο υφυπουργό για την Ενέργεια , όταν χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία προκειμένου να κάνει την ανωτέρω δήλωσή του πιο «εύπεπτη» και να προσλάβει μια δόση αληθοφάνειας; O κ. Μανιάτης είπε από τα έδρανα της Βουλής ότι ο Πρίνος «… έβγαλε 20 εκατ. βαρέλια», ενώ είναι πασίγνωστο ότι από το κοίτασμα αυτό η παραγωγή έχει ξεπεράσει τα 100 εκατ. βαρέλια και -σύμφωνα με την εταιρία που έχει το δικαίωμα εκμετάλλευσης- πιθανόν να φτάσει και τα 200 εκατ. βαρέλια! Πέραν βέβαια της νέας προσπάθειας εξαπάτησης του ελληνικού λαού , γεννιέται και ένα πολιτικό ζήτημα. Ο κ. Μανιάτης στην προσπάθεια του να φέρει εις πέρας το έργον της εξαπάτησης , διαψεύδει (στην ουσία) την πολιτική προϊσταμένη του κ. Μπιρμπίλη.
Σε οποιαδήποτε δυτική χώρα, τέτοια … «διάσταση απόψεων» μεταξύ υπουργού και υφυπουργού και για ένα τόσο βαρυσήμαντο θέμα θα προκαλούσε σειρά δημοσιογραφικών ερωτημάτων και αντίστοιχων εκπομπών (και ΣΟΒΑΡΩΝ ερευνών ). Στην Ελλάδα του Μνημονίου όμως τα πάντα υπόκεινται στο νόμο της σιωπής και της συγκάλυψης. Οι χειριστές της διαχείρισης και οι κατασκευαστές της χειραγώγησης έχουν προβατοποιήσει τους δημοσιογραφικούς προφήτες της ρήξης .
Ας είναι … Υπάρχει ( ευτυχώς) πλέον και το διαδίκτυο, που δεν περιορίζεται στο ρόλο του διακοσμητή της πρόσοψης, αλλά αναλαμβάνει να «βάλει τον δάκτυλον εις τον τύπον των ήλων»!

http://anaxfiles.blogspot.com/

ΕΓΓΡΑΦΟ – ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΑΛΟ


Το newsbomb.gr παρουσιάζει ένα συγκλονιστικό σε σημασία αυστηρά απόρρητο μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ προς την αμερικανική πρεσβεία των Αθηνών, που αποκαλύπτει τη μυστική διπλωματία της κυβέρνησης Σημίτη για την εξυπηρέτηση στόχων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η πλήρης μετάφραση του απόρρητου αυτού εγγράφου έχει ως εξής:

ΕΓΓΡΑΦΟ Ε14
26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996 ΩΡΑ 02:29

ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΓΚΥΡΑΣ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Οι συναντήσεις του υπουργού στις 10/4 με τον  Έλληνα πρωθυπουργό Κ.Σημίτη

Στις 10 Απριλίου ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Σημίτη για να επανεξετάσουν ένα μεγάλο αριθμό ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής.
Επικεντρώθηκαν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα Βαλκάνια και την Κύπρο.
Ο Σημίτης προήγαγε μια προσέγγιση βήμα προς βήμα, ώστε να καταρριφθεί το ελληνοτουρκικό αδιέξοδο.
Την αντιπροσωπεία του Σημίτη αποτελούσαν ο υπουργός Εξωτερικών Θ.Πάγκαλος και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ.Παπαντωνίου. Ο υπουργός των ΗΠΑ συνοδευόταν από το σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Λέικ, τον υπηρεσιακό Γενικό Γραμματέα της Ευρώπης Κορνμπλουμ, τον ειδικό απεσταλμένο για την Κύπρο Μπιτλ και άλλους.

Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ο πρωθυπουργός Σημίτης τόνισε πως η Ελλάδα υποστήριξε την τελωνειακή σύνδεση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού πακέτου για τους Τούρκους.
Ο Λέικ ρώτησε αν οι Έλληνες μπορούσαν να προσφέρουν κάτι ώστε να το μεταφέρουμε στην τουρκική κυβέρνηση για να βοηθήσει στην τακτική προσέγγιση βήμα – προς βήμα. Αν για παράδειγμα υπήρχε πρόοδος σε μια δήλωση τότε οι υπουργοί Εξωτερικών θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν ως βάση για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο. Ο Λέικ ρώτησε επιπλέον αν θα ήταν δυνατόν να γίνει κάποια δήλωση η οποία κατά βάση στο μέλλον θα μπορούσε να ορίσει όλα τα ζητήματα. Ο υπουργός σημείωσε ότι υπήρχε και ζήτημα ισορροπίας. Απαιτούνταν αρκετά ζητήματα τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενα συναλλαγής.

 http://www.newsbomb.gr/


ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ...ΘΑ ΤΑ ΠΩ ΟΛΑ

Μήνυμα Πάγκαλου στον Παπανδρέου

Ο κ. Πάγκαλος βρίσκεται στο επίκεντρο αλλεπάλληλων αποκαλύψεων και μολονότι όλοι αναγνωρίζουν τη ζημιά που κάνει στην εικόνα της κυβέρνησης, ουδείς τολμά να τον «ακουμπήσει». Πολύ περισσότερο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».
 Η εξήγηση βρίσκεται στο γεγονός ότι ο κ. Πάγκαλος, που φέρεται να έχει περιέλθει σε «αλλόφρονα» κατάσταση, έχει διαμηνύσει -σύμφωνα με πληροφορίες- στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι αν ο κ. Παπανδρέου αποπειραθεί να τον απομακρύνει ή να τον μειώσει, ο ίδιος θα αρχίσει να αποκαλύπτει και να καταγγέλλει όσα γνωρίζει για άγνωστες πτυχές δραστηριοτήτων υπουργών αλλά και συγγενικών προσώπων του πρωθυπουργού και ότι δε θα διστάσει να «τα τινάξει όλα στον αέρα».
 Τελευταίο κρούσμα το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο θέμα» για υπερπολυτελή διαμονή του σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και για το οποίο δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης.

http://www.newsbeast.gr

Έκαναν "31" οι Τούρκοι στο Αιγαίο!

Λίγα 24ωρα μετά από τα χαμόγελα και τις δηλώσεις περί "θάλασσας ειρήνης", οι Τούρκοι μετέτρεψαν πάλι το Αιγαίο σε πεδίο μάχης. 31 μαχητικά αεροσκάφη τους πέταξαν στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο! Τα τουρκικά μαχητικά συμμετείχαν στην τριμηνιαία άσκηση αξιολόγησης του τουρκικού στόλου ,η οποία βρίσκεται σ’ εξέλιξη από τη Δευτέρα. Τα 31 τουρκικά F 16 "έπαιζαν" το ρόλο των εχθρικών αεροσκαφών και έκαναν επιθέσεις εναντίον των τουρκικών πλοίων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ η εικόνα του Αιγαίου σήμερα ήταν κάπως έτσι:

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ FIR ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΝ 12 ΙΑΝ 2011 ΗΤΑΝ:
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 6
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 3 Ε/Π
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 31
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 8
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 12
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 4
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : -
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
 
Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

http://www.onalert.gr/

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ-ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!

 Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να παραστεί στη Χάγη για τις γερμανικές θηριωδίες στο Δίστομο τον Ιούνιο του 1944,χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σημαντική. Τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής δεν περιορίζονται μόνο στην σφαγή του Διστόμου. Ο Άγγελος Παπαναστασίου ένας ανώτερος αξιωματικός του ΠΝ κινηματογραφούσε με κίνδυνο της ζωής του όσα συνέβαιναν κάθε μέρα από το 1941 έως το 1944,στην Αθήνα. Ορισμένα πλάνα είναι πραγματικά πολύ σκληρά, σ αυτό το φιλμ που προβλήθηκε και στη Δίκη της Νυρεμβέργης. O Άγγελος Παπαναστασίου γεννήθηκε στις 14 Iανουαρίου του 1896 και πέθανε την 1 Ιουνίου του 1953. Ανώτερος Αξιωματικός του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού προσέφερε πάντοτε και με κάθε τρόπο τις υπηρεσίες του στην Ελλάδα από δημόσιες θέσεις και ως ιδιώτης, χωρίς ποτέ να λογαριάσει προσωπικά συμφέροντα και κινδύνους. Δραστήριος επιχειρηματίας ίδρυσε την ελληνική βιομηχανία ΠAK A.E. μοναδική κατασκευάστρια μπαταριών αυτοκινήτων στα Bαλκάνια. Πριν κατασχεθεί το εργοστάσιο από τους Γερμανούς κατακτητές, ο Άγγελος Παπαναστασίου και οι εργάτες έκαναν δολιοφθορά σε μεγάλο αριθμό μπαταριών με αποτέλεσμα γερμανικά άρματα μάχης να ακινητοποιηθούν στη Δυτ. έρημο και τα ρωσικά σύνορα. Aκόμα, με το μικρό του καΐκι Aγ. Aνάργυροι, αφού φυγάδευσε Έλληνες πολίτες και αξιωματικούς που κινδύνευαν, το προσέφερε για να βοηθήσει τις ελληνικές ναυτικές επιχειρήσεις για την απελευθέρωση της Ελλάδας. H κινηματογράφηση και η εμφάνιση της ταινίας Από την Τραγωδία της Ελλάδας 1941-1944 κινηματογράφησε και έγινε από τον ίδιο τον Άγγελος Παπαναστασίου, με κίνδυνο της ζωής του. H ταινία προβλήθηκε στη Δίκη της Nυρεμβέργης, το Σεπτέμβριο του 1947, στη μεγάλη αίθουσα του Δικαστηρίου ως αψευδής μάρτυς των εγκλημάτων του πολέμου. Το αρχείο σήμερα ανήκει στην κόρη του Λουκία Παπαδάκη, η οποία και προσπαθεί να το διαδώσει με προβολές σε σχολεία και διάφορες αίθουσες. Το 1978, υπεύθυνοι του Πολεμικού Μουσείου έκριναν ότι η ταινία έπρεπε να λογοκριθεί, προφανώς λόγω πολύ σκληρών εικόνων από Ταγματασφαλίτες εν δράσει, και βασανισμένων και δολοφονημένων ανθρώπων, οπότε και "έκοψαν" 18 λεπτά από τα 65 αρχικά. Το 2000 ένας Ούγγρος σκηνοθέτης o Péter Forgács πήρε το αρχείο, που περιελάμβανε και τις ευτυχισμένες στιγμές της οικογένειας Παπαδάκη με τη μικρή Λουκία, και έφτιαξε ένα ντοκιμαντέρ, "Angelos' film".

http://www.onalert.gr