“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ο ψυχίατρος κι οι αγιορείτικες ευωδιές

Γιατρός, ψυχίατρος ήρθε να καλογερέψει και πήγαμε να πάρει την ευχή του παππού μας, του παπα Εφραίμ. Και στον γυρισμό πήραμε ευλογία να προσκυνήσουμε στις σπηλιές της Αγίας Άννας. Εκεί που έζησε ο γερο Ιωσήφ μέχρι το 1956.Τώρα είμαστε στο 1984. Τρίτη των Μυροφόρων, της Διακινήσεως. Πήγαινα μπροστά. Μόνο η κάσσα από το έμπα όρθια. Στα δεξιά γκρεμός χάος, κάτω η θάλασσα .

Το μεγάλο θαύμα του Αγίου Παντελεήμονα που μας εξομολογείτε ένας γιατρός!

Παρακάτω θα διαβάσετε άλλο ένα τρανταχτό παράδειγμα της ζωντανής πίστης μας και της έντονης παρουσίας των Αγίων στη ζωή μας. Ο καρδιολόγος κ. Βασίλειος Καρογιάννης  μας εξομολογείται μια συγκλονιστική εμπειρία και ένα μεγάλο θαύμα του μεγάλου Ιατρού Αγίου μας Αγίου Παντελεήμονα.
Σας αναφέρω με ακρίβεια ένα από τα πολλά ιατρικά θαύματα που πολλοί συνάδελφοι έχουν βιώσει στην ιατρική τους καριέρα χωρίς πάντα να τα ανακοινώνουν δημοσία. Ήταν καλοκαίρι του 2000 ή 2001 δεν θυμάμαι ακριβώς το έτος και εφημέρευα ως ειδικευόμενος καρδιολόγος στο Νοσοκομείο Σωτήρια.  Πάντα έπαιρνα το γερμανικό επονομαζόμενο ωράριο 3-6πμ. Όπως όλες οι εφημερίες ήταν παρότι καλοκαίρι αρκετά εξαντλητική.

Τουρκία: «Πρωταθλητές» της Υποκρισίας

Τείχος στα σύνορα με τη Συρία κατασκευάζει η Τουρκία…
Εάν υπήρχε μετρητής της υποκρισίας στη διεθνή πολιτική, ένας από τους «πρωταθλητές» θα ήταν και η Τουρκία… Ενώ έκανε τα πάντα, από προβοκάτσιες μέχρι εξοπλισμό των ανταρτών με χημικά όπλα, για να πετύχει την ανατροπή του Μπασάρ Αλ Άσαντ, τώρα προσποιείται πως αυτή απειλείται και χτίζει τείχος στα σύνορα με τη Συρία στην περιοχή της Αλεξανδρέττας…

Οριοθέτησαν υφαλοκρηπίδα Τουρκία-ψευδοκράτος

Η Κύπρος δεν αναγνωρίζει την υφαλοκρηπίδα Τουρκίας - ψευδοκράτους
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η Λευκωσία την ενέργεια της Τουρκίας να αποστείλει ρηματική διακοίνωση προς τον γγ του ΟΗΕ σε σχέση με τη λεγόμενη συμφωνία οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας Τουρκίας-ψευδοκράτους. Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως η ενέργεια αυτή επηρεάζει αρνητικά και την διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Πόσα τουρκικά αεροπλάνα θα βγουν αύριο στο Αιγαίο; “Το ξέρεις και εσύ;”

Η Εθνική μας ασφάλεια σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η ανθρωπότητα και ιδιαιτέρως η πατρίδα μας είναι υπεράνω καταστάσεων, πολιτικών κομμάτων, προσωπικών και προεκλογικών αντιπαραθέσεων. Αυτό μόνο έμεινε στην Ελληνική ψυχή μέσα στις μπόρες και τα μπουρίνια που περνάει.