“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Δείτε τα επίσημα αποτελέσματα που δίνει το Υπ. Εσωτ. στην Επικράτεια !!!

Πατήστε μέσα στην εικόνα για να δείτε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα !!!

Δηλώσεις Π. Καμμένου για το αποτέλεσμα

enikos

Δηλώσεις Φ. Κουβέλη

enikos

Δηλώσεις Σαμαρά από το Ζάππειο

enikos

Δηλώσεις Τσίπρα για το αποτέλεσμα !!!

enikos

Ὅσο ὑποκύπτουμε στὸν τρόμο καὶ στὸν ἐκβιασμὸ τῶν καθεστωτικῶν ΜΜΕ ἡ Ἑλλάδα δὲν πρόκειται νὰ βγεῖ ἀπὸ τὴν κρίση


Δεῖτε τὴν ἴδια εἰκόνα γιὰ τὶς σημερινὲς ἐκλογές....

Πρώτη δήλωση Α.Σαμαρά: "Θα σεβαστούμε το Μνημόνιο, τις υπογραφές & τις δεσμεύσεις μας"!

Με την φράση "Θα σεβαστούμε τις υπογραφές και τις δεσμεύσεις του ελληνικού κράτους προς το εξωτερικό" ο Α.Σαμαράς έδωσε το καθαρά "μνημονιακό" στίγμα της κυβέρνησης που θέλει να φτιάξει και ξέχασε πολύ γρήγορα τα όσα έλεγε περί "επαναδιαπραγμάτευσης" και "αλλαγής της συνταγής" του Μνημονίου. Απλά είπε "Να προσθέσουμε στις υποχρεώσεις μας νέες πολιτικές". Με αυτό το σαφές, στο εσωτερικό και εξωτερικό μήνυμα, ότι θα σεβαστεί το Μνημόνιο που εξαθλίωσε και εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό κάλεσε τα λοιπά κόμματα να συμμετάσχουν στην κυβέρνησή του. Από αύριο ο Χ.Ράϊχνεμπαχ, ο Π.Τόμσεν και οι άλλοι απίθανοι εκπρόσωποι των δανειστών πιάνουν δουλειά, αν βέβαια γίνει δυνατό να σχηματιστεί μια τέτοια μνημονιακή κυβέρνηση.

Οι δηλώσεις του Ευ.Βενιζέλου !!!

enikos gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ !!!

O ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει μια ισχυρή αντιπολίτευση !!!
Ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα δηλώνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως λένε θα σχηματίσουν μια πανίσχυρη αντιπολίτευση απέναντι σε μια μνημονική κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι θα σχηματιστεί μια κυβέρνηση με την ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και ενδεχομένως τη ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ να παίζει τον ρόλο της αντιπολίτευσης. Με λίγα λόγια η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ τελικά θα συνεργαστεί με την ΝΔ παρόλο που τώρα υποστηρίζει ότι θεωρεί απαραίτητη την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ σε μια κυβέρνηση συνευθύνης. «Πολιτικά αστεία συζήτηση που δεν έχει καμία βάση» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, τη συζήτηση για το ενδεχόμενο συμμετοχής του συνδυασμού σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Προς "μνημονιακή συγκυβέρνηση" με εκλογικό αποτέλεσμα αντιμνημονιακό !!!

Η ΝΔ φαίνεται ότι κόβει πρώτη το νήμα στη κούρσα των εκλογών έστω κι αν χρειάστηκε “photo finish”! Οι τελικές εκτιμήσεις των exit polls δίνουν ποσοστό από 28,6 έως 30% στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ 27-28,4%. Η ΝΔ λοιπόν έχει τη πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν ξέρουμε πόση πραγματική δύναμη θα έχει για να κυβερνήσει αν εξακολουθήσει να προχωρά στην ίδια ρότα,δηλαδή στην πλήρη εφαρμογή του μνημονίου το οποίο είναι σαφές ότι και στις 6 Μαίου και σήμερα καταδικάστηκε απερίφραστα. Με ποιον θα συγκυβερνήσει η ΝΔ; Προφανώς με το ΠΑΣΟΚ που κράτησε τουλάχιστον διψήφιο ποσοστό.  (onalert)

Η Νέα Δημοκρατία πρώτη! Τελικό exti poll ...

anti-ntp

Spiegel: H Μέρκελ καθυστερεί την αναχώρησή της για τους G20 μέχρι τα μεσάνυχτα

Η Ελλάδα πρώτο θέμα σε Reuters, BBC, Spiegel και όλα τα διεθνή Μέσα
Οι δημοσιογράφοι των μεγαλύτερων μέσων του κόσμου (έντυπα και ηλεκτρονικά) μεταδίδουν σε ρυθμό ελληνικό. Η Ανγκελα Μέρκελ καθυστερεί την αναχώρησή της για τους G20 μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής, μεταδίδει το Spiegel. «Στήθος με στήθος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ η εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα» λέει η ηλεκτρονική σελίδα του Al Jazeera αναφέροντας και τις διεθνείς πιέσεις που ασκήθηκαν από το εξωτερικό για μη υποστήριξη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο διέκοψε τη ροή του προγράμματός του για να μεταδώσει τα πρώτα exit-polls. «Ισοπαλία» βλέπει το Reuters για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε μια ψηφοφορία, αποφασιστική για την παραμονή της χώρας στο ευρώ ή όχι.

Πρωτοφανές εκλογικό θρίλερ δείχνουν τα exit polls !!!

Πρωτοφανές εκλογικό θρίλερ δείχνουν τα exit polls για την κρίσιμη σημερινή αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, το exit poll τεσσάρων εταιρειών που δημοσιοποιήθηκε στις 19.00 από την ΝΕΤ δίνει τα εξής:

ΝΔ 27,5 - 30,5

ΣΥΡΙΖΑ 27 - 30

ΠΑΣΟΚ 10 - 12

Ανεξάρτητοι Έλληνες 6 - 7,5

ΚΚΕ 5 - 6

Χρυσή Αυγή 6 - 7,5

Δημοκρατική Αριστερά 5,5 - 6,5

Δημιουργία ξανά 1,5 - 2

ΛΑΟΣ 1,5 - 2

Οικολόγοι Πράσινοι 1 - 1,5

Το ευρωβαρόμετρο και κρυφές δημοσκοπήσεις που έγιναν μέχρι την Πέμπτη για λογαριασμό της Public Issue και του ΣΚΑΪ έδωσε τα εξής αποτελέσματα:

Μάχη ψήφο με ψήφο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ως το τέλος δείχνουν τα exit polls

Μικρή διαφοροποίηση υπέρ της Νέας Δημοκρατίας δείχνει το δεύτερο κύμα των exit polls που έχουν στη διάθεσή τους τα κομματικά επιτελεία. Παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα και κυρίως ποια θα είναι η διαφορά. Ενω μένει ακόμη κύμα λίγη ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες στις 7 το απόγευμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί πλέον αισιοδοξία για μια σχετικά καθαρή νίκη, σε αντίθεση με τα πρώτα exit polls που έδειχναν ακόμη και επανάληψη του φαινομένου του 2000. Την ίδια πληροφορία επιβεβαιώνουν και στο κομματικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ. Διαφορές υπάρχουν πάντως σε σχέση τόσο την ψαλίδα όσο και με το αν ο πρώτος μπορεί να ξεπεράσει το 30% ή έστω να το προσεγγίσει σε απόσταση αναπνοής. Την ίδια ώρα πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη καθώς στο τρίτο κύμα συνήθως μετρώνται νεότεροι σε ηλικία ψηφοφόροι που παραδοσιακά ψηφίζουν... αριστερά.
Σε ότι αφορά στο ΠΑΣΟΚ όλοι συγκλίνουν στο ότι θα είναι πάνω από το 10%, αλλά πάντως κάτω από το ποσοστό της 6ης Μαΐου.

Exit Polls: Δείτε τι έβγαλε η εφημερίδα Guardian




newsbomb

Σσσσσσ !!! Τώρα μιλάει ο Λαός !!!

Ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στους Έλληνες από τον Άλαν Κοέν*

Το έθνος της Ελλάδας έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής του κόσμου ολόκληρου. Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στην κυβέρνηση της Ελλάδας και σ' εσάς τους Έλληνες, για να δουν πώς θα διαχειριστείτε τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζετε. Επειδή συγκαταλέγω τους Έλληνες ανάμεσα στους πιο αγαπημένους αδελφούς και αδελφές μου, θα ήθελα να σας προσφέρω κάποιες προοπτικές που ελπίζω ότι θα σας βοηθήσουν να κινηθείτε με χάρη μέσα από αυτή την κρίση και να βγείτε θριαμβευτές.  Μετά από πολλά χρόνια δουλειάς με ανθρώπους και ομάδες που στέκονταν σε κρίσιμα σταυροδρόμια, έχω γίνει ένα είδος ειδικού στη διαχείριση κρίσεων, κυρίως στην πνευματική διάσταση της ζωής. Για να ξεκινήσετε, επαναπροσδιορίστε την κατάσταση που βρίσκεται μπροστά σας ως θετική ευκαιρία. Όπως σας έχουν πει, η κινεζική λέξη για την "κρίση" προέρχεται από δύο άλλες λέξεις: "κίνδυνος" και "ευκαιρία". Και ναι, υπάρχει κίνδυνος, και ναι, υπάρχει ευκαιρία. Όσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος, τόσο σπουδαιότερη η ευκαιρία. Αντί να βλέπετε την οικονομική και πολιτική κατάσταση σαν τοίχο, θεωρήστε την ως πόρτα. Όταν ανακαλύψετε την πόρτα και τη διαβείτε, τότε θα περάσετε, στην άλλη πλευρά και θα ζήσετε μια πιο πλούσια ζωή.

Αύριο ψηφίζουμε ελεύθερα !!!

Γράφει ο Κλεισθένης.
Το αυριανό αποτέλεσμα των εκλογών παρόλα τα όσα λέγονται δεν πρόκειται να επιφέρει καμία αλλαγή στις αποφάσεις των Ελλήνων όπως αυτές καταγράφηκαν στις 6 του Μάη. Τα μνημόνια είναι ήδη ανενεργά. Όποια κυβέρνηση θελήσει να εφαρμόσει τα μνημόνια σίγουρα θα πέσει σε λίγες εβδομάδες. Η προσπάθεια να ψηφιστούν τα επαχθή μέτρα έτσι ώστε να δυσκολέψουν όποιον θελήσει να τα αναιρέσει δεν θα έχει καμία επιτυχία. Η δυνατότητα μιας κυβέρνησης που θα θελήσει να καταργήσει όλα τα μέτρα των μνημονίων είναι μεγάλη και η ευκολία επίσης. Η κατάργηση όσων ψηφίστηκαν γίνεται απλά με ένα νόμο όπου θα αναφέρονται οι προς κατάργηση νόμοι και η επαναφορά σε ισχύ προηγούμενων νόμων.

Πύρινη κόλαση στην Αττική !!!

Μέτωπα σε Λακωνία, Χαλκιδική, Πάτρα
Καμένα σπίτια, επιχειρήσεις και δύο τραυματίες πυροσβέστες είναι μέχρι στιγμή ο τραγικός απολογισμός της μεγάλης φωτιά που μαίνεται στην Παλαιά Φώκαια, η οποία εκδηλώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι στη θέση Δροσιά Κερατέας, κοντά στον οικισμό Συντερίνα. Στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 29 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου επιχειρήσουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, τα οποία αδυνατούσαν να βοηθήσουν αποτελεσματικά λόγω των ισχυρότατων ανέμων που έφθαναν ακόμα και τα 9 μποφόρ. «Βλέπουμε μια ταινία τρόμου καθιστοί και η πυροσβεστική δεν μπορεί να λειτουργήσει. Από τις 16.00 μέχρι τώρα ένα ολόκληρο βουνό καίγεται και ένα μόνο ελικόπτερο προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά» αναφέρει στοprotothema.gr κάτοικος της περιοχής και συνεχίζει «Ζούμε σκηνές Πεντέλης. Σπίτια έχουν ήδη καεί, βλέπουμε φλόγες ύψους 3,5 μέτρων σε μια ακτίνα 5 χιλιομέτρων και μόνο ιδιώτες με τα αγροτικά προσπαθούν να κάνουν κάτι. Η δημοτική αρχή κάνει λόγο για πέντε καμμένα σπίτια.