“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Γιατί καθυστερεί η παρέμβαση του Θεού στο παρατεινόμενο δράμα του ελληνικού λαού

Οι γέροντες, οι μαγικές συνταγές και τα δώρα της μετάνοιας!
«Αδελφέ σώσε με! Πρέπει να βρω τον γέροντα ασκητή του Παγγαίου Όρους. Καταστρέφεται η οικογένειά μου. Άρχισαν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί και δεν ξέρω τι να κάνω. Και δεν έφθαναν όλα αυτά ξεκίνησαν και οι καυγάδες με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Για όλα φταίω εγώ. Πιστεύω όμως ακράδαντα πως κάποιος η κάποια μου έχει κάνει μάγια! Γι’ αυτό αναζητώ τον γέροντα να μου λύσει το πρόβλημα...»!

Πόσων ετών "κοιμήθηκε" η Παναγία και ποια ήταν η ζωή της

Πόσων ετών ήταν η Παναγία όταν άφησε τη γη; Ποια ήταν η ζωή της; Γιατί δεν βρέθηκε ποτέ το σώμα Της; Αυτές είναι τρείς βασικές ερωτήσεις τις απαντήσεις των οποίων γνωρίζουν λίγοι.
Η Μαριάμ όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, πριν εξελληνιστεί σε Μαρία, ήταν η μονάκριβη κόρη ενός ηλικιωμένου ζευγαριού, της Άννας και του Ιωακείμ.

Ταλάτ: Πιθανή επέμβαση της Τουρκίας στην Κύπρο λόγω υδρογονανθράκων

Ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης της Τουρκίας στην Κύπρο. "Από πολιτικής άποψης, φυσικά και είναι δυνατό να γίνει αυτό, λόγω του εντοπισμού υδρογονανθράκων", δήλωσε σε συνέντευξη στην εφημερίδα Σημερινή που αναδημοσιεύει το ΑΠΕ.

Ο επαναστάτης παπάς των Ανωγείων: "Ή με τις αλυσίδες ή με τα όπλα"

Διαβάστε το πύρινο κήρυγμα του παπά Ανδρέα Κεφαλογιάννη σε εκδήλωση τιμής για τους ήρωες της μάχης του Σφακακίου και το κάλεσμα στις τοπικές κοινωνίες της Κρήτης για ξεσηκωμό ενάντια στα τροϊκανά κοράκια όπως είπε
Έρχονται νέα Σφακάκια. Αυτό το μήνυμα θέλησε να στείλει προς πάσα κατεύθυνση μέσα από το πύρινο κήρυγμα του ο παπά Ανδρέας Κεφαλογιάννης χτες ανήμερα της εκδήλωσης τιμής για τους ήρωες της μάχης του Σφακακίου απευθύνοντας ανήμερα της ιστορικής επετείου κάλεσμα για ... γενικό ξεσηκωμό στις τοπικές κοινωνίες της Κρήτης.

Για 40 χρόνια είχε σταματήσει γι’ αυτούς o…. χρόνος !!!

Βρέθηκαν σε δάσος κάτω από πρωτόγονες συνθήκες πατέρας και γιος τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί πριν από 40 χρόνια κατά τη διάρκεια του πολέμου στο ΒΙΕΤΝΑΜ.
Ένας 82χρονος στο Βιετνάμ και ο ηλικίας 41 ετών γιος του, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί στη διάρκεια του πολέμου με τις ΗΠΑ, βρέθηκαν να ζουν σε δάσος της κεντρικής χώρας, δήλωσε αξιωματούχος στο Ανόι. Ο πατέρας ήταν σε θέση να επικοινωνήσει σ' ένα βαθμό στη γλώσσα της μειονότητας Κορ, ωστόσο ο γιος του ήξερε μόνο λίγες λέξεις, δήλωσε η ίδια πηγή στην κοινότητα Τάι Τρα της επαρχίας Κουάνγκ Νγκάι.

Τι προσπαθεί να "στήσει" ο Ερντογάν με τους δορυφόρους; Ανησυχία ΝΑΤΟ δυτικών

Επιμέλεια: Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Συνεχίζει να απασχολεί την Δύση το τουρκικό σχέδιο κατασκευής του πρώτου κέντρου  εκτόξευσης δορυφόρων της Τουρκίας παράλληλα με το εξελισσόμενο πρόγραμμα δορυφόρων . Όπως έχει γράψει ήδη η εφημερίδα Vatan τα εν λόγω προγράμματα της Τουρκίας εξελίσσονται  εν μέσω φόβων από το ΝΑΤΟ ότι αυτά αποτελούν  μέρος της προετοιμασίας για ενεργοποίηση πυραυλικού προγράμματος- γεγονός που έχει θορυβήσει την Συμμαχία.

Υπογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας με Κύπρο και Ισραήλ για την ενέργεια

Καθοριστική στιγμή για τη συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, χαρακτήρισε ο κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, το μνημόνιο συναντίληψης για τη συνεργασία των τριών χωρών στους τομείς της ενέργειας και των υδάτινων πόρων, που υπογράφηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Λευκωσία.

ΕΤΟΙΜΗ Η ΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ (ROUTING) ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ TAP ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ…

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ!!!
Την διαδρομή που θα ακολουθήσει το μεγαλύτερο τμήμα του αγωγού ΤΑΡ στη Βόρεια Ελλάδα μεταφέροντας το αζέρικο αέριο στην Ευρώπη περιγράφει η Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων, η οποία κατατέθηκε χθες προς έγκριση στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής από την εταιρεία του αγωγού. 

«Πολικό Ψύχος» στις σχέσεις Ρωσίας-Η.Π.Α

Διπλωματικός πόλεμος Η.Π.Α-Ρωσίας για τον Snowden: Ο Obama ακυρώνει τη συνάντησή του με τον Πούτιν στη Μόσχα
Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α Barack Obama ακύρωσε την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin που επρόκειτο να διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο. Η συγκεκριμένη κίνηση που ίσως σημάνει την αρχή διπλωματικού πολέμου μεταξύ των δύο χωρών, έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την απόφαση της Ρωσίας να παράσχει προσωρινό πολιτικό άσυλο στον πληροφοριοδότη για τις πρακτικές της NSA, EdwardSnowden.

Επιστολή Αγιορειτών Πατέρων: «Οι Εσφιγμενίτες μάχονται «υπέρ πίστεως» ενώ οι κατσουλιέρηδες μάχονται για τα χρήματα του ΕΣΠΑ.»

Η παρακάτω επιστολή συντάχθηκε στο Άγιο Όρος στις 6 Αυγούστου 2013 από έναν μεγάλο αριθμό Αγιορειτών Πατέρων και μας εστάλει με email. Η επιστολή αναφέρεται στα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στο κονάκι της Ι. Μ. Εσφιγμένου. 

Δέσποινα Παναγία, το Πρόσωπο με τα 7000 ονόματα

Του αειμνήστου Φώτη Κόντογλου
Περιοδικό Ελληνική Δημιουργία, τ.61, 1959
"Από τα ονόματα και μόνο που έδωσε η ορθοδοξία στην Παναγία, και που μ' αυτά την καταστόλισε, όχι σαν είδωλο θεατρικό, φαίνεται πόσο πνευματική αληθινά είναι η λατρεία της Παναγίας στην ελληνική ορθοδοξία. Πρώτα-πρώτα το ένα αγιώτατο όνομά της: Παναγία. Ύστερα τα άλλα:
Υπερευλογημένη, Θεοτόκος, Παναμώμητος, Τιμιωτέρα των Χερουβείμ και ενδοξωτέρα ασυγκρίτως των Σεραφείμ, Ζώσα και Άφθονος, Πηγή, Έμψυχος Κιβωτός, Άχραντος, Αμόλυντος, Κεχαριτωμένη, Αειμακάριστος και Παναμώμητος, Προστασία, Επακούουσα, Γρηγορούσα, Γοργοεπήκοος, Ηγιασμένος Ναός, Παράδεισος λογικός, Ρόδον το Αμάραντον, Χρυσούν Θυμιατήριον, Χρυσή Λυχνία, Μαναδόχος Στάμνος, Κλίμαξ Επουράνιος, Πρεσβεία θερμή, Τείχος απροσμάχητον, Ελέους Πηγή, του Κόσμου Καταφύγιον, Βασιλέως Καθέδρα, Χρυσοπλοκώτατος Πύργος και Δωδεκάτειχος Πόλις, Ηλιοστάλακτος Θρόνος, Σκέπη του Κόσμου, Δένδρον αγλαόκαρπον, Ξύλον ευσκιόφυλλον, Ακτίς νοητού ηλίου, Σιών αγία, Θεού κατοικητήριον, Επουράνιος Πύλη, Αδικουμένων προστάτις, Βακτηρία τυφλών, Θλιβομένων η χαρά, και χίλια δυο άλλα, που βρίσκονται μέσα στα βιβλία της εκκλησίας.

Ανακάλεσαν τη διαθεσιμότητα νεκρής Καθηγήτριας

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να ανακαλέσει τη διαθεσιμότητα της Κ. Καψαχάτη. Η καθηγήτρια άφησε την τελευταία της πνοή, λίγες μέρες αφού ανακοινώθηκε η απόλυσή της. Ανακλήθηκε η διαθεσιμότητα της καθηγήτριας Κλαίρης Καψαχάτη που είχε χάσει τη ζωή της λίγο μετά τη γνωστοποίηση της διαθεσιμότητας της. Η ίδια έπασχε από προβλήματα υγείας καθώς πριν ενάμιση χρόνο είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς.

«Τρέμει» η γη στη Φθιώτιδα !!!

Τρομοκρατημένους κατοίκους και ζημιές σε 300 σπίτια άφησε πίσω του ο σεισμός
Προσπαθούν να κάνουν τον απολογισμό από το χτύπημα του Εγκέλαδου, αλλά δεν μπορούν να ησυχάσουν οι κάτοικοι της Φθιώτιδας. Η γη «έτρεμε» κάτω από τα πόδια τους για αρκετές ώρες έπειτα από τον ισχυρό σεισμό των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αμφίκλεια που τους τρόμαξε όλους το μεσημέρι της Τετάρτης. Οι περισσότεροι κάτοικοι των χωριών της περιοχής φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αρκετά από τα οποία έχουν υποστεί φθορές.