“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Υφ. Οικονομικών της Ρωσίας: «Να μπει το ρούβλι στην Ελλάδα»!

Η Ρωσία καλεί την Ελλάδα να ενταχθεί στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS - «Οι δυο χώρες θα θεωρήσουν αμοιβαία επωφελή τη χρήση του ρουβλίου όσον αφορά στην ανάπτυξη του τουρισμού»
Πρόσκληση στην Ελλάδα να συμμετάσχει ως μέλος στην υπό διαμόρφωση νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα που δημιουργούν οι χώρες BRICS (Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν.Αφρική), απηύθυνε ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπος - αντιπρόσωπος της νέας αναπτυξιακής τράπεζας Σεργκέι Στορτσακ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

o "Turkish Stream" γεωπολιτική παγίδα για να χαλάσουν οι Αμερικάνοι το κράτος των Σκοπίων;

Η Ελλάδα ήδη μπήκε με τα τσαρούχια στο μεγάλο παγκόσμιο γεωπολιτικό πανηγύρι που εξελίσσεται στις μέρες μας. Οι Σέρβοι γνώριζαν πριν λίγες μέρες  για αυτό το ¨πανηγύρι¨ που θα ανοίξει στην γειτονιά μας.
President Tomislav Nikolic said the construction of the gas pipeline Turkish Stream is not possible through Serbia, adding he thinks that for this reason Belgrade will not receive gas from that direction www.telegraf.rs  08. May 2015

Η επιβεβαίωση των αόρατων ασκητών του Αγίου Όρους μέσα απ΄ το θάνατο ενός νέου ανθρώπου

Πολλοί μπορούν να υπερηφανευθούν για θέσεις ή αξιώματα που κατέχουν, για περιουσίες και υλικά αγαθά που …έχουν στην κατοχή τους, για τις ανέσεις και τις ευκολίες με τις οποίες διαβιούν. Ο αγαπητός όμως αδελφός Γιώργος είχε στην κατοχή του κάτι που ίσως κανείς να μην είχε, ούτε ενδεχομένως θα έχει ποτέ. Μια αληθινή φωτογραφία ενός αόρατου ασκητή από το Άγιον Όρος που τραβήχτηκε πέρυσι το 2014 στην έρημο του Αγίου Όρους τη Μεγάλη Τρίτη, παραμονή του Πάθους του Κυρίου μας. 

ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Άλλη μια εντυπωσιακή είδηση που μας δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το πόσο ασταθές, εύφλεκτο και ηφαιστειώδες είναι το εσωτερικό τοπίο στην γειτονική χώρα την Τουρκία, έρχεται από τον ίδιο τον τουρκικό τύπο και αυτή την φορά αφορά τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

“Αυτοί θα τα βρουν μπροστά τους”

Οι σκοπιανοί κάνουν την... κηδεία της Ελλάδας
Ο Άγιος Παΐσιος για τα Σκόπια: 
Πολλές φορές συζητούσαμε για τα εθνικά θέματα. Μου έλεγε: "μην φοβάσαι, μην στενοχωριέσαι. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, δεν πρόκειται να μας πειράξουνε. Αλλά ακόμα και να μας πειράξουν, αυτοί θα βρεθούν σε πολύ χειρότερη μοίρα από ότι εμείς.

"ΦΩΤΙΑ" ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

TA AΛΒΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ UCK
Συνεχίζονται οι μάχες στο Κουμάνοβο - Δεκάδες νεκροί και τραυματίες - Οι Σέρβοι συγκεντρώνουν δυνάμεις στο Πρέσεβο
Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων, ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου, ότι η αστυνομική επιχείρηση στο βόρειο τμήμα της πόλης Κουμάνοβο έληξε με την εξάλειψη της αλβανικής ομάδας, οι μάχες συνεχίζονται από το πρωί την Κυριακής.

Θα σε προλάβει η ζωή...

Εσύ που έχεις άγχος, φόβο, πανικό και θλίψη, μην περιμένεις να σε νιώσει απόλυτα κανείς. Όχι ίσως γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δε μπορούν. Είναι η ψυχή που ανιχνεύεται δύσκολα. Δεν είναι εύκολο να κοιτάξει κανείς μέσα της γιατί τα μάτια θολώνουν στο βάθος και το μυστήριο του πόνου. Ούτε να την νιώσει κάποιος είναι εύκολο αφού αυτό χρειάζεται αγιότητα