“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Αντιμετώπιση του θανάτου των αγιορειτών μοναχών

-Πως αντιμετωπίζουν οι μοναχοί την αρρώστια;
-Με υπομονή και καρτερικότητα. «Ασθένεια, Θεού επίσκεψη» λένε.
Μου λέει μια μέρα ένας μοναχός: «Για να μου στείλει ο Θεός την αρρώστια σημαίνει ότι με θυμήθηκε κι ότι κάτι θέλει να μου πει. Αυτός ξέρει. Κι Αυτός που μου την έδωσε, Αυτός και θα μου την πάρει αν και όποτε Εκείνος το θελήσει» Τι να πεις;

“το...φιλί του Ιούδα”

Το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ αποκρυπτογραφεί τη συνάντηση Ιερώνυμου-Φίλη και αναλύει το...φιλί του Ιούδα!
Ωραία τα χθεσινά ρεπορτάζ για το τι είπαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, αλλά ουδείς μπήκε στον κόπο να διαβάσει πίσω από τις γραμμές. Το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ όπως πάντα αρέσκεται να αποκρυπτογραφεί τα μηνύματα και στην προκειμένη περίπτωση αν θέλει κανείς να πει αλήθειες πρέπει να ομολογήσει πως μετά την πρώτη χθεσινή συνάντηση των δύο ανδρών διαπιστώθηκε το πλήρες χάος και απόλυτη διάσταση απόψεων συγκεκαλυμμένα κάτω από "διπλωματικές" δηλώσεις. 

Σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοϋπηκόου 1η Οκτωβρίου

Ένα από τα πολλά ονόματα που προσδίδουμε στην Παναγία μας είναι Γοργοϋπήκοος και η ομώνυμη θαυματουργή εικόνα της βρίσκεται στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους από το 1646.
Εκεί, όπως αναφέρεται στο ιστορικό της Μονής, "λάμπει ως πολύφωτος σελήνη, σαν άριστος κυβερνήτης και σοφός οικονόμος το διακυβερνά", φυλάσσοντας από κάθε προσβολή και επήρρεια τους ασκουμένους σε αυτό οσίους πατέρες, αλλά και όσους προστρέχουν σ' εκείνη με πίστη, ζητώντας την βοήθεια της. Και γενικά διαφυλάττει και γοργώς και προθύμως υπακούει και ελεεί όλους, όσοι την ευλαβούμαστε και την επικαλούμαστε με πίστη.

«ΠΟΡΤΑ» ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το ένα «χαστούκι» μετά το άλλο δέχεται η Τουρκία που διανύει μια από τις πιο κρισιμότερες περιόδους στην σύγχρονη ιστορία της.
Έτσι μετά από την έντονη διαφωνία που υπήρξε με τον Ρώσο πρόεδρο για το ζήτημα της Συρίας, ο Ερντογάν δοκίμασε άλλη μια σοβαρή απογοήτευση στην εξωτερική πολιτική της χώρας του.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΙ : Η βουλή έδωσε άδεια στον Β.Πούτιν να κάνει χρήση των ρωσικών ΕΔ στην Συρία

«ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ο κύβος ερρίφθη καθώς την έγκριση του ρωσικού κοινοβουλίου να στείλει στρατό στη Συρία ζήτησε και έλαβε ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης της Ρωσίας, Σεργκέι Ιβάνοφ, δήλωσε ότι το σώμα «άναψε» το «πράσινο φως» στον Βλαντιμίρ Πούτιν να στείλει στρατό προς ενίσχυση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, κατόπιν σχετικού αιτήματος του ίδιου

Οι ΡΩΣΟΙ τρέχουν να προλάβουν τον ΧΕΙΜΩΝΑ

Πολλά πράγματα θα συμβούν στην Αμερική, και θα εκπλαγείτε.
a lot of things will happen in America, and they will be amazed
Οι Ρώσοι μετά την επίσκεψη του Πούτιν στην Αμερική θριαμβολογούν ότι ο Πρόεδρος τους έδωσε ένα μάθημα περί πολυπολικότητας  στις ΗΠΑ. ¨Putin taught America a lesson of multipolarity¨