“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Οικονομία Guardian: Προσπαθούν να πείσουν - ψευδώς- ότι η Ελλάδα ανακάμπτει

Για υπεραισιοδοξία που πάσχει από επιχειρήματα και για success story που ακούγεται ολοένα και περισσότερο αλλά δεν δικαιολογείται επ’ ουδενί, κάνει λόγο ο Guardian σε σημερινό δημοσίευμα του οικονομικού αναλυτή Aditya Chakrabortty με τίτλο «Οι συζητήσεις περί ανάκαμψης είναι πρόωρες - και γίνονται για να δικαιολογήσουν την λιτότητα». 
«Τραπεζίτες και πολιτικοί προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι η Ελλάδα ανακάμπτει – ωστόσο αυτή η προσπάθεια “πουσαρίσματος” γίνεται για να δικαιολογηθεί η θεραπεία-σοκ που επέβαλε η Ευρωζώνη» τονίζει η βρετανική εφημερίδα, ο οποίο χαρακτηρίζει την Ελλάδα το πρώτο ντόμινο που έπεσε στην ευρωπαϊκή κρίση...., «το οποίο αν και επίσημα πτωχευμένο κρατήθηκε ζωντανό χάρη στα εκατοντάδες δισεκατομμύρια του ΔΝΤ και της Ευρώπης με αποτέλεσμα να επιβληθούν στους Έλληνες πολίτες σκληρά μέτρα».

To πράσινο τσάι ασπίδα κατά των καρκίνων του πεπτικού συστήματος.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη του ερευνητικού κέντρου για το καρκίνο Vanderbilt-Ingram στις ΗΠΑ, οι γυναίκες που πίνουν σε τακτική βάση πράσινο τσάι έχουν μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο στο έντερο, το στομάχι ή τον οισοφάγο.  Οι ερευνητές, με επικεφαλής την ιατρό Sarah Nechuta και τον επιδημιολόγο Wei Zheng μελέτησαν συνολικά 75,000 γυναίκες από…….τη Κίνα ηλικίας 45 ετών και άνω. Οι γυναίκες ερωτήθηκαν αν πίνουν τσάι, και αν ναι ποιο και πόσο συχνά. Οι περισσότερες απάντησαν ότι έπιναν πράσινο τσάι και μάλιστα σε τακτική βάση. 

Σχέδιο του αγωγού φυσικού αερίου «South stream»

Δηλώσεις Πούτιν για τους S-300

«Οι S-300 είναι ένα από τα καλύτερα συστήματα αεράμυνας στον κόσμο. Πρόκειται για ένα ισχυρό όπλο. Δεν επιθυμούμε την ανατροπή ισορροπιών στην περιοχή. Είναι γεγονός ότι έχουμε υπογράψει με την Συρία την συγκεκριμένη σύμβαση πριν μερικά χρόνια, ωστόσο δεν έχει μπει ακόμη σε ισχύ», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για το θέμα της προμήθειας των S-300 στην Συρία. 
GEOPOLITICS & DAILY NEWS – geopolitics.com.gr  rt.com

Τα τρία μεγαλύτερα σεισμικά ρήγματα της Αθήνας

Τρία μεγάλα ρήγματα έχουν σε κλοιό την Αθήνα. Τα ενεργά ρήγματα στον χώρο της Αττικής έχουν γενική διεύθυνση Α-Δ και ΒΔ-ΝΑ με μεγαλύτερα μεγέθη στην περιοχή του Ανατολικού Κορινθιακού και δυτικού Σαρωνικού, όπου έχουν διεύθυνση περίπου Α-Δ και μικρότερα....μεγέθη στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής προς τον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο, όπου έχουν διεύθυνση περίπου ΒΔ-ΝΑ.

Ακριβά θα πληρώσει το αιματοκύλισμα ο Ταγίπ Ερντογάν

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι οι αντιδράσεις λίγων εκατοντάδων οικολογικά ευαισθητοποιημένων κατοίκων της Κωνσταντινούπολης στη μετατροπή τμήματος του πάρκου Γκεζί, κοντά στην πλατεία Ταξίμ, σε εμπορικό κέντρο, ξεκίνησαν αυθόρμητα. Δεν υπάρχει επίσης καμία αμφιβολία ότι αποτέλεσε σοβαρότατο πολιτικό σφάλμα εκ μέρους του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η χρήση τέτοιας έκτασης αστυνομικής βίας για ένα τόσο .....ασήμαντο από πολιτική σκοπιά θέμα. Ενα σφάλμα όμως που αποκαλύπτει την υπέρμετρη αλαζονεία του Ερντογάν, από την οποία πάσχουν όλοι οι Τούρκοι πολιτικοί ηγέτες, ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων, κατάλοιπο του αυτοκρατορικού παρελθόντος της χώρας. 

Ο Πειραιώς Σεραφείμ για τις μεταμοσχεύσεις και τη δωρεά οργάνων σώματος.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 
Ἀκτὴ Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, 
Τηλ. +30 210 4514833 (19), Fax +30 210 4528332 
e-mail: impireos@hotmail.com 

Ἐν Πειραιεῖ τῇ 4ῃ Ἰουνίου 2013 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ 

Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ἀπέστειλε τήν ἀκόλουθη Ποιμαντορική Ἐγκύκλιο πρός τόν εὐλαβῆ Κλῆρο καί τόν φιλόχριστο λαό τῆς Μητροπολιτικῆς Περιφερείας Αὐτοῦ. Ἐκ τῆς Ἱ. Μητροπόλεως  

Le Monde: Ο Ερντογάν θέλει να χτίσει μία νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία

«Το μέλλον της Τουρκίας παραμένει σκοτεινό. Στόχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι η εδραίωση ενός απολυταρχικού, ισλαμικού, προσωποκρατικού καθεστώτος μόλις μία δεκαετία πριν από την επέτειο των εκατό χρόνων από την εγκαθίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας το 2023», γράφει σε άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde o υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της FUAF (Ομοσπονδιακής Ένωσης Αλεβιτών της Γαλλίας), Αλί Καραμπαμπά.

Έναρξη ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ πυρών στο Αιγαίο σε θάλασσα και αέρα

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από 04 έως 08 Ιουνίου 2013 θα διεξαχθεί η άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 13» στην περιοχή του Αιγαίου και θα συμμετέχει το σύνολο των Πολεμικών Πλοίων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Οι αντικειμενικοί σκοποί της άσκησης είναι η διατήρηση, προαγωγή και βελτίωση του επιπέδου της Επιχειρησιακής Εκπαιδεύσεως των συμμετεχόντων, μέσω της διεξαγωγής τεχνικών αντικειμένων και σεναρίων πολλαπλής απειλής, καθώς και η βελτιστοποίηση της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Γιατί ο Χριστός μας γνωστοποίησε τα σημεία των καιρών;

Ο ίδιος ο Κύριος στον εσχατολογικό του λόγο έδωσε το στίγμα της πορείας που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι Χριστιανοί στο θέμα της αναμονής των εσχάτων και της εξέτασης των σημείων των καιρών: «Ἀπὸ δὲ τῆς συκῆς μάθετε τὴν παραβολήν. Ὅταν ἤδη ὁ κλάδος αὐτῆς γένηται ἁπαλός, καὶ τὰ φύλλα ἐκφύη, γινώσκετε ὅτι ἐγγὺς τὸ θέρος. Οὕτω καὶ ὑμεῖς ὅταν ἴδητε ταῦτα πάντα, γινώσκετε ὅτι ἐγγύς ἐστιν ἐπὶ θύραις».

Δ. Παπανδρέου. Το εβραϊκό λόμπι επέβαλε στην ελληνική κυβέρνηση την αλλαγή των ταυτοτήτων