“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ (ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΖΕΡΒΑΚΟΥ)

«Πατρικές Συμβουλές Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου»
Ἀπό τό ἡμερολόγιο τοῦ ἐκδοτικοῦ οἴκου «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ» ἔτους2010
Σωτήρια σαλπίσματα μετανοίας
...Καί ἡ Ἐκκλησία καί ἡ Πολιτεία καί οἱ ἄρχοντες αὐτῶν στίς τωρινές ἡμέρες κοιμοῦνται τόν βαρύτατον ὕπνο τῆς ἀμελείας καί τῆς ραθυμίας, καί ἐάν δέν ξυπνήσουν οἱ ἴδιοι καί δέν ξυπνήσουν τόν κλῆρο καί τόν λαό σέ μετάνοια, σέ ἐργασία τῶν ἐντολῶν τοῦ Θεοῦ, τῶν ἀρετῶν καί τῶν καλῶν ἔργων, θά δώσουν λόγο κατά τήν ἡμέρα τῆς κρίσεως καί θά τιμωρηθοῦν.

Ανεξέλεγκτη κλιμάκωση: Το Ισραήλ ετοιμάζεται να μπεί στη Συρία

Ο πρόσφατος βομβαρδισμός της Συρίας από το Ισραήλ ήταν μόνο η αρχή... Στα άμεσα πλάνα του Ισραήλ, υπό την αμέριστη συμπαράσταση των Η.Π.Α, συμπεριλαμβάνονται επιθέσεις πλήρους κλίμακας με στόχο την εισβολή σε Συριακά εδάφη.  Σύμφωνα με το ανεξάρτητο δίκτυο ενημέρωσης antiwar.com οι Η.Π.Α όχι μόνο έδωσαν το «πράσινο φώς» για την επίθεση του Ισραήλ κατά της Συρίας αλλά δίνουν το ελεύθερο και για μελλοντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, δίχως να γίνεται αναφορά από τους αξιωματούχους των Η.Π.Α για περιορισμούς στην έκταση και την κλίμακα αυτών. 

Αρχές Μαρτίου ξεκινά τις έρευνες το «Πολάρκους»!!!

Hurriyet: Έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ ξεκινά η Τουρκία
Έρευνες για πετρέλαιο στην κυπριακή ΑΟΖ, με το σεισμολογικό σκάφος «Πολάρκους» ξεκινά η Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Hurriyet». Το νέο απόκτημα της Τουρκίας, το οποίο θεωρείται τεχνολογικά καλύτερο του «Σισμίκ», θα πλεύσει στην Ανατολική Μεσόγειο στις αρχές Μαρτίου, συνοδεία πολεμικών σκαφών. Σύμφωνα με την «Hurriyet», το «Πολάρκους» θα διενεργήσει έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων, στα οικόπεδα που βρίσκονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ, δηλαδή στο 1, το 4, το 5,το 6, το 7, το 12, αλλά και έρευνες κοντά στο Καστελόριζο. Πηγή