“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Κινητικότητα στην Σούδα - Ένα ακόμη αντιτορπιλικό των ΗΠΑ

Κινητικότητα στην Σούδα με πολεμικά πλοία των ΗΠΑ να “πηγαινοέρχονται”.
Άλλο ένα αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων, επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες στην αμερικανική βάση της Σούδας, για ανεφοδιασμό.
Πρόκειται για το  USS Gravely (DDG 107), που  αφού απέπλευσε από τον ναύσταθμο του  Norfolk, εκτελεί υπηρεσία υποστήριξης στην περιοχή ευθύνης του 6ου Στόλου των ΗΠΑ στην Μεσόγειο.

Ο ΣΟΡΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ; ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…

Είναι η πιο αμφιλεγόμενη, ίσως, προσωπικότητα του πλανήτη. Μπορείς να τον πεις κερδοσκόπο, μεγιστάνα, φιλάνθρωπο, διάνοια, συνομωσιολόγο, σκοτεινή δύναμη, ανθέλληνα, φιλέλληνα. Ο Τζορτζ Σόρος, γνωστός για τα φιλοσκοπιανά του αισθήματα, σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, έρχεται στην Ελλάδα, την Παρασκευή, για να μιλήσει σε συνέδριο (στην Αθήνα) για τη φιλανθρωπία. Στο ίδιο συνέδριο, θα μιλήσει και ο "άσπονδος εχθρός" του Πούτιν, ο παγκόσμιος θρύλος στο σκάκι, Γκάρι Κασπάροφ...

Μήπως πάμε για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λοζάνης;

Σε ολομέτωπη επίθεση κατά του Α.Σαμαρά προχωρούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναφορικά με τα εθνικά θέματα και θεωρούν ότι η κίνησή του να εκχωρήσει το υπουργείο Εξωτερικών στον Ε.Βενιζέλο σηματοδοτεί αρνητικές εξελίξεις στα εθνικά θέματα. «Γιατί η Νέα Δημοκρατία παρέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στα χέρια του ΠΑΣΟΚ και του Ε.Βενιζέλου», ερωτά τον Α.Σαμαρά ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέροντας μάλιστα ότι αυτό "σηματοδοτεί αρνητικές εξελίξεις στα μείζονα εθνικά θέματα".

«Με μεγάλο πόλεμο προειδοποιεί η Ρωσία για υπεράσπιση του Άσαντ»

Σε ψυχολογικό πόλεμο έχει μεταβληθεί η επερχόμενη διάσκεψη για τη Συρία που έλαβε την ονομασία «Γενεύη-2». Ξαφνική ήταν η δήλωση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν: «Η Ρωσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει έναν μεγάλο πόλεμο, προκειμένου να αποφευχθεί η ανατροπή του συριακού καθεστώτος, μέσω της παρέμβασης των εξωτερικών δυνάμεων».
Από την παρέμβαση αυτή υπήρξε η αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα: «Σοκαρίστηκα βαθύτατα από το διάβημα του Πούτιν», δήλωσε. Είναι γνωστό ότι όλοι οι συμμετέχοντες στη συριακή σύγκρουση, ετοιμάζονται για τη διάσκεψη της «Γενεύης -2».
Η υψηλότερη δραστηριότητα παρουσιάζεται από τη Σαουδική Αραβία. Στον ελεγχόμενο Τύπο της χώρας αυτής δημοσιεύονται μηνύματα  κατά της Συρίας και έχει μάλιστα προωθήσει σαουδαραβικά άρματα μάχης κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας-Συρίας.

Τι κερδίζει η Ελλάδα από τον αγωγό TAP

Από χθες το βράδυ είχε γίνει σαφές ότι η Ελλάδα κερδίζει την υπόθεση του αγωγού TAP. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε την τελευταία ενημέρωση πριν αναχωρήσει από το ΥΠΕΞ για το ΥΠΕΘΑ και είχε μεταφέρει στους συνεργάτες του ότι “η υπόθεση κλείνει υπέρ μας”. Τι κερδίζει η Ελλάδα με τον αγωγό ΤAP - Τι σημαίνει για τις σχέσεις μας με Τουρκία και Αλβανία Ο αγωγός TAP σχεδιάστηκε προκειμένου να μεταφέρει φυσικό αέριο από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη, αυξάνοντας τις πηγές τροφοδοσίας και βελτιώνοντας την ασφάλεια εφοδιασμού.

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!

Τα δύο κόμματα που μεταρρυθμίζουν εδώ και χρόνια εναλλάξ τη χώρα, αναλαμβάνουν τώρα από κοινού να την μεταρρυθμίσουν για να σωθεί! Λογικό είναι.  Ποιοι θα ήξεραν καλύτερα τον δρόμο για να μας βγάλουν από την κρίση αν όχι αυτοί που μας έφεραν σε αυτήν; Και ποιοι ξέρουν πως...να αντιμετωπίζουν την διαφθορά και το πελατειακό κράτος αν όχι αυτοί που το έφτιαξαν;  Είναι φανερό άλλωστε ότι η κυβέρνηση δεν είναι άντρο διαφθοράς, αδιαφάνειας και ανομίας γιατί τότε θα την είχαν κλείσει και θα ίδρυαν καινούρια σε μερικούς μήνες.  Για να το κάνουν με την ΕΡΤ είναι απόδειξη ότι η ΕΡΤ ήταν πιο διεφθαρμένη από την Κυβέρνηση.  Νομίζω όμως ότι δημοσιονομικά το κλείσιμο της κυβέρνησης θα είχε μεγαλύτερο όφελος.  Αλλά η χώρα δεν αντέχει την αστάθεια. Σκέψου να επιβραδυνόταν η ελεύθερη πτώση της οικονομίας; Ποιος θα το άντεχε;

ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΑΝΑΞΙΟΙ ΕΡΜΑΙΟ ΠΟΙΜΝΙΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ορθόδοξοι πολίτες που δεν θέλησαν να σφραγιστούν με το Άμκα, τους κόπηκε η σύνταξη. Ψηφίστηκε νομοσχέδιο που επιβάλει την δωρεά οργάνων σώματος αν δεν κάνεις υπεύθυνη δήλωση. Στα σχολικά βιβλία ο ευτελισμός της Oρθοδοξίας διδάσκεται πλέον με ανοιχτό τρόπο ώστε οι νέοι μαθητές να γίνονται αγνωστικιστές και αρνητές της πίστεως ενώ το μάθημα των θρησκευτικών γίνεται μάθημα συγκριτικής θρησκειολογίας. Οι Έλληνες βουλιάζουν στην ανέχεια, στην ανεργία, οικογένειες διαλύονται και πολλοί νέοι αναγκάζονται σαν καινούργιο παιδομάζωμα να φεύγουν στο εξωτερικό και έπονται πολύ χειρότερα για μια χώρα που υποτίθεται ότι  είναι ο φάρος της ελληνικής παράδοσης και της ορθοδοξίας.

Ἀγαπητοὶ νέοι, ἡ μόνη μας ἐλπίδα εἶναι νὰ βγεῖ ἀπὸ σᾶς ἕνας Μακρυγιάννης κὶ ἕνας Καποδίστριας

Παιδιά μου,
σᾶς ζητᾶμε συγνώμη γιὰ τὴν ἀνεπάρκειά μας νὰ διαχειριστοῦμε τὸ μέλλον σας. Προδοθήκαμε ἀπὸ τὴν γενιὰ τοῦ Πολυτεχνείου καὶ πιστέψαμε ὅτι τὸ σύνθημα ... "ψωμὶ παιδεία ἐλευθερία" μὲ τὴν ὁρμὴ τῆς νεότητας, τὸ ὅραμα θὰ γινόταν πραγματικότητα. Δυστυχῶς οἱ ὁραματιστὲς καὶ γνήσιοι ἀγωνιστὲς ἀποσύρθηκαν ἀπὸ τὴν πολιτικὴ βρωμιὰ καὶ συναλλαγὴ καὶ ἔμειναν οἱ κάποιοι ποὺ ἐξαργύρωσαν τὸν ἀγώνα μὲ θέσεις καὶ χρῆμα. Οἱ γραβάτες ἀντικατέστησαν τὰ ζιβάγκο καὶ τὰ burberry/s καὶ τὰ συνολάκια τὸ casual ντύσιμο. Ἀπὸ τὰ δωράκια τῶν 500.000 δρχ ἄρχισε τὸ μεγάλο φαγοπότι καὶ τρώγοντας ἄνοιξε ἡ ὄρεξη ἀφοῦ κανεὶς δὲν τιμωρήθηκε τότε, οὔτε καὶ τώρα.

Η ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ ΤΩΝ ΡΩΜΗΩΝ

Απομαγνητοφωνημένη ομιλία του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα που πραγματοποιήθηκε στις 25.06.2013  στην προκυμαία της πόλεως της Καβάλας  επί τη ευκαιρία της μετονομασίας του λιμένος της σε ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ  που συμπίπτει με τα 100 χρόνια Ελευθερίας της Πόλης από την Τουρκοκρατία.

«Σεβασμιότατε, αρχές  και συμπολίτες μου, επισκέπτες και ταξιδευτές σε αυτό το μέρος. Σήμερα γιορτάζεται όλοι εσείς!!!...γιατί ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ... μας αξιώνει να ζήσουμε αυτή την μοναδική στιγμή.. να συνεορτάσουμε πανηγυρικά τα 100 χρόνια της λευτεριάς της ιστορικής  και πάλαι ποτέ ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΗΣ πόλης  της καβάλας. Και να πραγματώσουμε  ένα πνευματικό Τάμα αιώνων!!  να  δώσουμε το όνομα ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΠΑΥΛΟΥ σε αυτόν τον φυσικό λιμένα  που απλόχερα ο ίδιος   τον ευλόγησε και τον ανέδειξε ΥΨΗΛΗΣ πνευματικής αξίας Πύλη στην πραγματική Ευρώπη.

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ;;;

ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ ΡΑΣΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΚΑΙ ΓΡΑΒΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ.
Τον γνωρίζετε τον...κύριο στις παρακάτω φωτογραφίες; Ναι, καλά θυμάστε:
Είναι ο γνωστός και μη εξαιρεταίος Μητροπολίτης Δωδώνης (πρώην Ζακύνθου) Χρυσόστομος!!!
Φορώντας πολιτικά (!!!), ο υπέρμαχος της κατάργησης του ράσου και θιασώτης ένα σωρό αντορθόδοξων «νεωτερισμών», ταξίδεψε στην Κίνα για να εκπροσωπήσει την Εκκλησία της Ελλάδος! Διαβάζουμε σχετικά: