“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ένα ταξίδι στο Άγιον Όρος στην ανατολή μεγάλων γεγονότων.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αγαθή τύχη έφερε τους βηματισμούς μας στο Αγιομυρίπνοο Περιβόλι της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Άθωνα.
Στο Άγιον Όρος είσαι φιλοξενούμενος όχι ανθρώπων αλλά της ίδιας της Υπεραγίας Θεοτόκου  και αυτό οι καλοπροαίρετοι προσκυνητές το  διαπιστώνουν ιδίοις όμμασι ,  δηλ. ότι  εκεί το καθημερινό πρόγραμμα τους το οικονομεί η ίδια η ΘΕΟΤΟΚΟΣ, κάτι που το  βιώνουν χειροπιαστά και οι Αγιορείτες Μοναχοί.

“Αναζητώ έναν γέροντα που είχα γνωρίσει”

Περνούν τα χρόνια και αναβάλλουμε το δρόμο της επιστροφής για την αυριανή ημέρα. Και περνούν πολλές τέτοιες αυριανές ημέρες, και εμείς επαναπαυόμαστε πάντοτε στο αύριο…
Ώσπου, αν η Χάρη του Θεού μας επιτρέψει να είμαστε ακόμα εδώ όταν κάποτε το αποφασίσουμε, αναζητούμε την ευλογημένη ζωή που χάσαμε δίπλα στον Σωτήρα μας και στους υποτακτικούς Του. Που όμως δεν παύει να μας περιμένει όσο ανασαίνουμε…

Τι άλλο θα δούμε σ’ αυτή τη χώρα;

Ηρώδειο- Κυριακή πρωί: Ο Σώρρας κι οι οπαδοί του ορκίζονται στον Δία
Πολλές φορές αναρωτιέσαι «Τι άλλο θα δω σ’ αυτή τη χώρα;» και όμως η πραγματικότητα ξεπερνάει κάθε φαντασία.
Την Κυριακή το πρωί λοιπόν, ανυποψίαστοι περαστικοί και τουρίστες είδαν πάνω από 300 άτομα να δίνουν «όρκο πίστης» στον Δία(!), όλοι τους οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα.
Τα μέλη της Ελλήνων Συνέλευσις είχαν συγκεντρωθεί κάτω από την Ακρόπολη και συγκεκριμένα, έξω από το Ηρώδειο και ορκίστηκαν στο Δωδεκάθεο για την εγκαθίδρυση των Ελλήνων Πολιτείας.

Ο Ιερέας, οι μασκαράδες και η μετάνοια

(Συγκλονιστική Αληθινή Ιστορία)
«Πώς αγριεύουν έτσι οι άνθρωποι; Πώς με μιας αφήνονται έρμαια στις ροπές και στις τάσεις της φθαρτής ανθρώπινης τους φύσης; Πώς κατάντησε απόψε αυτή η ήσυχη επαρχιακή πόλη; Θαρρείς καί δέν τήν κατοικούν άνθρωποι αλλά ανθρωπόμορφα τέρατα πού άλλος μέ κεφάλι γαιδάρου, άλλος λιονταριού, άλλος πιθήκου τρέχουν νά προλάβουν νά γλεντήσουν, νά μεθύσουν, νά άμαρτήσουν όσο γίνεται περισσότερο.