“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΗΠΑ ΧΡΕΟΣ: "Μαύρο" σκοτάδι για λύση

Οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγόρησαν τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι αρνήθηκε την πρότασή τους για έξοδο από την κρίση όσον αφορά το όριο του χρέους. "Πήγαμε να διαπραγματευθούμε και δεν αποδέχθηκε καμία πρόταση", δήλωσε ο βουλευτής Ντάρελ Ίσα, έπειτα από μία κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας σήμερα το πρωί (ώρα ΗΠΑ).

Απίστευτο - Απαλείφουν το άρθρο περί εσχάτης προδοσίας!!

Με απάλειψη των άρθρων 134 (εσχάτη προδοσία), 138 (επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας), 139 (προσβολή εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας) και 148 (διακεκριμένη κατασκοπεία) κατατίθεται, από το υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή των Ελλήνων, η τροπολογία για την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Παραμένουν τα άρθρα 187 (εγκληματική οργάνωση) και 187Α (τρομοκρατικές πράξεις).

Σεισμογενή τόξα, Οικονομικά τόξα και ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΤΡΑΝΤΑΓΜΑ, έρχονται δύσκολα χρόνια (λόγοι γέροντος Παισίου)
Αυτά τα είπε ο Πνευματοκίνητος Γέροντας πριν δυο και δεκαετίες τουλάχιστον και εμείς οι αμετανόητοι αναρωτιώμασθαν τόσα χρόνια τι γίνετε?  Σήμερα 12.10.2013 ανήμερα της απελευθέρωσης της Φιλτάτης Πατρίδας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 12 Οκτωβρίου, απόγευμα αυτής της σημαδιακής μέρας που συμπληρώνονται σχεδόν 3,5 χρόνοι μνημονιακής πολιτικής, οι πέτρες της Ελλάδας τρίζουν , τα κόκκαλα των Αγίων, των Μαρτύρων και των Ηρώων μας δεν αντέχουν την τόσο πολύ αδικία και θέλουν να βγουν έξω.
Δεν ενεργοποιούνται μόνο οι σεισμογενείς πλάκες και οι οικονομικοί τάφροι του Άδη, αλλά αρχίζουν και μιλάνε οι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ και ο νοών νοείτω.

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙ - ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ! ΦΟΒΟΣ ΜΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΡΗΓΜΑ!
Χουλιάρας: Είχε να κάνει «6άρη» σεισμό στην Ελλάδα από το 2011. Ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα έκανε πολύ ισχυρό σεισμό. Το είχα πει κι εγώ και ο Τσελέντης ότι οι «6άρηδες» λείπανε. Υπήρχε απώλεια μεγάλων σεισμών, οπότε έγινε αυτός. Κι ευτυχώς που έγινε σε υποθαλάσσια περιοχή, σε βάθος 60 χιλιομέτρων  που έφυγε μια τεράστια ποσότητα ενέργειας κι έφυγε ανώδυνα.

Σεισμός 6,3 βαθμών τράνταξε την Κρήτη - Εγινε αισθητός σε Αθήνα, Πελοπόννησο, Κυκλάδες

Iσχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου, το νομό Χανίων, ενώ το χτύπημα του Εγκέλαδου έγινε αισθητό σε Κυκλάδες, Πελοπόννησο, ακόμη και σημεία της Αττικής.
Οι πρώτες εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών έκαναν λόγο για μέγεθος 6,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με τη δόνηση να σημειώνεται περίπου 60 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης των Χανίων. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών με εστιακό βάθος 23 χλμ. Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο έκανε λόγο για σεισμό 6,4 βαθμών σε απόσταση 60 χλμ από τα Χανιά, ενώ ανησυχητική είναι η διάρκεια του σεισμού που υπολογίζεται κοντά στα δέκα δευτερόλεπτα.

Γέροντας Παΐσιος: Ο διάβολος δεν απογοητεύεται εύκολα!

-Γέροντα, δεν μας λές κάτι για το διάβολο, ο οποίος τόσο μας ταλαιπωρεί και μας απομακρύνει απ’ το Θεό;
-Για το διάβολο να μιλήσουμε ή για τους αγγέλους; Εγώ βέβαια, δεν ξέρω για τους αγγέλους. Για το διάβολο όμως μπορώ να σας πώ δυό ιστορίες. Ο Γέροντας περίμενε λίγο να πιούν το νερό και οι άλλοι και άρχισε:
-Όταν ήμουν στο μοναστήρι του Στομίου στην Κόνιτσα, ο διάβολος προσπαθούσε να με παρασύρει χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους. Ένα βράδυ, μετά το απόδειπνο, έλεγα την ευχή στο κελί καθισμένος σ’ ένα σκαμνί. Είχα μιά καλή κατάσταση. Ξαφνικά ακούω διάφορα όργανα, κλαρίνα και νταούλια. Παραξενεύτηκα. ”Τι είναι τούτα πάλι”, είπα.”Το πανηγύρι πέρασε. Ποιοί παίζουν τώρα όργανα εκεί στον ξενώνα;”

Προσέξτε να μη σαλευτείτε... +Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος

Aπο το βιβλίο Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου
«ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ», εκδοση Β΄, 2008, σελ 62-64

Προσέξτε, λέει ο απόστολος Παύλος, γιατί φυσάει άγριος άνεμος, φυσάει ο άνεμος του διαβόλου. Προσέξτε, γιατί υπάρχει κίνδυνος να ξεριζωθείτε.  
Είδατε μέσα στο δάσος, όταν φυσάει άνεμος, τι θόρυβος γίνεται; Πως κινούνται τα φύλλα πως ξεριζώνονται δέντρα ολόκληρα; Τέτοιος ακριβώς σατανικός άνεμος πνέει στη σημερινή μας κοινωνία και πάει να τα ξεριζώσει όλα. Πάει να ξεριζώσει και θρησκεία και οικογένεια και πατρίδα και γλώσσα και τα πάντα. 

Στουρνάρας σε Κακλαμάνη: Το μνημόνιο είναι το μόνο σοβαρό κείμενο στη χώρα. Τα νέα μέτρα θα τα ψηφίσετε και εσείς...

Σε θερμό κλίμα διεξήχθη το πρωί η συζήτηση στη Βουλή, όταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας , απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη, χαρακτήρισε το μνημόνιο ως το μόνο σοβαρό κείμενο στη χώρα.
Ο "Τσάρος" της εθνικής οικονομίας, δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και πως δεν θα έρθουν άλλοι φόροι μόνο διαρθρωτικές αλλαγές. Αναφερόμενος στο Μνημόνιο προχώρησε σε μία δήλωση που πυροδότησε το κλίμα

Στις δημοκρατίες, αν δεν σου βγουν τα σχέδια δεν κάνεις πραξικόπημα

Του Στέλιου Κούλογλου
Είναι γεγονός ότι τίποτα δεν πάει καλά για την κυβέρνηση. Μετά τον ΣΕΒ και την σκληρή πραγματικότητα, ακόμη και το ΔΝΤ απαξίωσε πλήρως το success story. Η δε επιχείρηση «Χρυσή Αυγή», αν και επιβεβλημένη για την προστασία της δημοκρατίας από μια εγκληματική οργάνωση, δεν φαίνεται να....επιτυγχάνει τον βασικό δημοσκοπικό της στόχο: όσοι ψηφοφόροι δηλώνουν ότι δεν έχουν πλέον πρόθεση να ψηφίσουν τους νεοναζί, δεν επιστρέφουν στην αγκαλιά της «μητέρας» ΝΔ. Ακόμη και οι φιλικά προσκείμενες εταιρείες δημοσκοπήσεων δίνουν ισόπαλο αποτέλεσμα στην αναμέτρηση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η τελευταία μέτρηση για το Tvxs δίνει προβάδισμα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΙΑΡΡΟΗ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΤΩΝΕΙ

Νίκος Κατσαρός
Π.Ειδικός Γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογιας Υπουργείου  Ανάπτυξης
Επιστημονικός  Συνεργάτης  ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
Η ανεργία των νέων στην Ελλάδα αγγίζει το 60% και μεταξύ αυτών η ανεργία των νέων επιστημόνων ξεπερνά το 35%.Δυστυχώς δεν υπάρχουν στοιχεία για τους νέους επιστήμονες κατόχους διδακτορικού διπλώματος που ίσως να υπερβαίνει και το 40%. Είναι για αυτήν την κατηγορία επιστημόνων που θέλω να μιλήσω σήμερα γιατί σημαίνει οτι το καλύτερο επιστημονικό δυναμικό  της  χώρας είτε βρίσκεται στην ανεργία,είτε  αμείβεται χωρίς αποδείξεις και χωρίς ασφάλεια, με απλήρωτες υπερωρίες είτε αν είναι τυχερός  με  500 Ε τον μήνα για ένα αβέβαιο χρονικό διάστημα.

Η σημασία των ονείρων στην ορθόδοξη Εκκλησία

Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ, πόσες χιλιάδες όνειρα βλέπει ο άνθρωπος καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του; Πόσες παραστάσεις, εικόνες, ήχους, τα οποία, ενώ βλέπουμε και ακούμε όσο είμαστε ξύπνιοι, τα ξαναβλέπουμε και ενώ κοιμόμαστε, αλλά πολλές φορές είτε με διαφορετικό περιεχόμενο είτε συνδυάζοντας και άλλες στιγμές τις ζωής μας; Και όμως αυτές οι εικόνες, οι παραστάσεις, και γενικά τα όνειρα είναι και παραμένουν ακόμη και για την επιστήμη ένα μυστήριο!