“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ο Θεός μας εγκαταλείπει;

«Στην αρχή ο άνθρωπος προσελκύεται από το Θεό με τη δωρεά της χάρης, κι όταν έχει πια προσελκυσθεί, τότε αρχίζει μακρά περίοδος δοκιμασίας. Δοκιμάζεται η ελευθερία του ανθρώπου και η εμπιστοσύνη του στο Θεό, και δοκιμάζεται ‘σκληρά’».
Στην αρχή οι αιτήσεις προς το Θεό, μικρές και μεγάλες, ακόμη και οι παρακλήσεις πού μόλις εκφράζονται, εκπληρώνονται συνήθως με γρήγορο και θαυμαστό τρόπο από το Θεό. Όταν όμως έλθει η περίοδος της δοκιμασίας, τότε όλα αλλάζουν και σαν να κλείνεται ο ουρανός και να γίνεται κουφός σ’ όλες τις δεήσεις.

Η συνέχεια του Έθνους

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Η συνέχεια του Έθνους μας αποτελεί απόλυτη αναγκαιότητα για την ιδιοπροσωπία και την ύπαρξή μας. Για τον Ελληνισμό υπάρχουν δυο τάσεις σήμερα. Η μία, της «νεοαριστεράς», ιδεολογικά πάσχει από την εμμονή πως εμείς οι Έλληνες είμαστε ένα πρόσφατο εθνικό μόρφωμα. Υποστηρίζει ότι έτυχε να κατοικούμε στον χώρο, που ζούσαν οι αρχαίοι Έλληνες και  πως – οι αφελείς - πιστέψαμε, ή μας έκαμαν οι ξένοι να πιστέψουμε, ότι είμαστε συνέχεια των αρχαίων Ελλήνων. Κατά τον ιδιοφυή ιστορικό Σπυρίδωνα Ζαμπέλιο ή δογματική αντίληψη της  άρνησης της συνέχειας του Έθνους μας από τη νεοαριστερά» ξεκινά από τον Gibbon και τον de Montesquieu και επηρεάζει τον Κοραή.

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ (!) ΑΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΑ… ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ!!!»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με πολεμική υστερία παρουσιάζουν ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ την τελευταία άσκηση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που έγινε στο ανατολικό Αιγαίο, καλώντας την τουρκική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε δυναμκη στρατιωτική ενέργεια για να διώξει τους… «εισβολείς» Έλληνες από τα «τουρκικά» νησιά.