“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΜΗΔΑΜΙΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Μια επαναστατική τεχνολογία παραγωγής ενέργειας από σύντηξη υδρογόνου και νικελίου που ανέπτυξε η ελληνική εταιρεία Δευκαλίων (Defkalion Green Technologies SA) υπόσχεται άφθονη ενέργεια με μηδαμινό κόστος. Συγκεκριμένα, η ... Defkalion Green Technologies S.A., χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη το νικέλιο (το οποίο η χώρα μας έχει σε αφθονία) και το υδρογόνο. Η σύντηξη των δύο στοιχείων σε ελεγχόμενες συνθήκες που παράγει ενέργεια πολλαπλάσια ακόμα και κατά 14 φορές της αρχικής. Όπως δήλώσαν στο “Βήμα” οι υπεύθυνοι της εταιρείας, “με ένα κουτί του μισού κυβικού μέτρου των 45KW, με κόστος περίπου 5.500 ευρώ θα μπορούμε να έχουμε απεριόριστη ενέργεια για το σπίτι μας”.

Toυρκικός όμιλος εξαγόρασε τη μαρίνα Φλοίσβου!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Οι Τούρκοι ξεκίνησαν την «οικονομική τους εισβολή» στη χώρα μας. Η Μαρίνα Φλοίσβου πωλείται κατά 50% στον τουρκικό όμιλο Dogus o oποίος δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς της τουρκικής οικονομίας. Η ανακοίνωση ήρθε από την Lamda Development του ομίλου Λάτση που αναφέρει πως ξεκινά μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία. Η ανακοίνωση αναφέρει «Μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία υπογράφτηκε σήμερα μεταξύ της Lamda Development SA και της εταιρείας D-Marine Investments Holding B.V. του Ομίλου DOĞUŞ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ «ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ» ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Η ΕΝΔΟΞΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Το ακόλουθο κείμενο του π. Αθανασίου Μηνά δίνει την Ορθόδοξη ματιά στην γελοία υστερία που έχει πιάσει κάποιους με την "προφητεία" των Μάγια, που "προβλέπει" ότι ο κόσμος θα καταστραφεί σε λίγες μέρες! Είναι ενδιαφέρον το γεγονός πως, ενώ μόλις τολμήσουν οι Χριστιανοί να μιλήσουν για Δευτέρα Παρουσία (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ), το εβραιοσιωνιστικό σκυλολόι των ΜΜΕ παγκοσμίως χλευάζει και ειρωνεύεται για "μεσαίωνα", σκοταδισμό" κλπ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΩΡΑ, μας λένε ότι "μπορεί και να γίνει η συντέλεια"!!! Το ποιους εξυπηρετούν, είναι πασιφανές. Αναλυτικά το κείμενο:

ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ

Ἰωάννης Νεονάκης  MD, MSc, PhD. Οἱ στιγμὲς ποὺ ζοῦμε εἶναι ἐξαιρετικὰ ἐπώδυνες καὶ κρίσιμες καὶ προσωπικὰ γιὰ τὸν καθένα μας ἀλλὰ καὶ συλλογικὰ γιὰ τὸ λαὸ καὶ τὸ γένος μας. Ὀφείλομε νὰ προσεγγίσομε τὰ αἴτια τῆς κατάστασης καὶ νὰ προσπαθήσομε νὰ ἑρμηνεύσομε τὰ φαινόμενα. Εἴμαστε ἕνας λαὸς μὲ συνεχῆ καὶ ἀδιάσπαστη ἱστορικὴ παρουσία γιὰ πάνω ἀπὸ 4000 χρόνια. Ἐκτὸς ἀπὸ τὴ συνέχεια αἵματος (ποὺ εἶναι δευτερευούσης σημασίας), ἔχομε κυρίως μίαν ἀδιάκοπη πολιτισμικὴ συνέχεια. Ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες ἔχομε ἕνα διακριτὸ ἀπὸ τοὺς ἄλλους πολιτισμό, ποὺ ἔχει ὑποστεῖ μεγάλη ἱστορικὴ ὡρίμανση καὶ ἐξέλιξη. Ἀπὸ τὸν ἤδη πρὸ Χριστοῦ κοινωνικοκεντρικὸ πολιτισμό μας (μὲ τὴν ἔννοια τῆς ἀναζήτησης τῆς σχέσης τῶν ἀνθρώπων ὡς ἀλήθεια καὶ ὡς πρωτεῦον) προχωρήσαμε σὲ μία νέα ταυτότητα, τὴ Ρωμαίικη ταυτότητά μας. Αὐτὴ ἡ ἐξέλιξη ἦταν ἀποτέλεσμα τῆς ζύμωσης τοῦ πολιτισμοῦ μας μὲ δύο ἄλλες παραδόσεις: τὴ Ρωμαϊκὴ καὶ τὴν παλαιοδιαθηκικὴ Ἑβραϊκὴ παράδοση. Ὁ γόνιμος συγκερασμὸς τῶν τριῶν αὐτῶν παραδόσεων ἔγινε ὑπὸ τὸ φῶς τῆς πίστης μας στὸν ἐνσάρκως ἀναστηθέντα Χριστὸ καὶ στὴν Ὀρθοδοξία. Ἀπὸ τὸ στενὸ Ἑλληνισμὸ τοῦ ἔθνους περάσαμε στὴ Ρωμηοσύνη.

οι εξυπνάδες του πανέξυπνου…

Γράφει ο Θεόφιλος Αιγινήτης*
Ρε συ Βενιζέλο τι είναι αυτά που λες, για να μην πω καμιά άλλη βαριά κουβέντα που δεν πρέπει πρωί πρωί; Δε φτάνει που ο δικός σου πολιτικός χώρος και ο πρώην αρχηγός σου, αλλά και εσύ προσωπικά ευθύνεστε για αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση που φέρατε τη χώρα μας, τώρα θέλεις να βγάλεις τη Χρυσή Αυγή εκτός νόμου; Λέει πουθενά το σύνταγμα πως όποιο κόμμα που το ψήφισε ο Ελληνικός λαός και το έστειλε στη Βουλή και δεν το κάνουμε κέφι μπορούμε να το αποπέμψουμε; Άλλο πράμα αυτό και άλλο πράμα οι παράνομες ή αντιδεοντολογικές πράξεις των μελών της Χρυσής Αυγής. Ασυλία έχουν για τις ιδέες τους, όχι για τις πράξεις τους.

Η κάθοδος στον Τρίτο Κόσμο και η μεσαία τάξη

Γράφει ο Σπύρος Λίτσας
Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος πώς μπορεί η Ελλάδα να σηκώσει κεφάλι, να παράξει ανάπτυξη και να επιστρέψει στον δρόμο της δημοσιονομικής σταθερότητας με τα μεσοαστικά στρώματα βίαια συμπιεσμένα προς τη βάση της κοινωνικής κλίμακας. 
Και για να προλάβω τις όποιες παρερμηνείες, δεν...προσεγγίζω επιλεκτικά τις κοινωνικές τάξεις. Αλλά η συμπίεση των μεσοαστών θα επηρεάσει και τα πλατιά μικρομεσαία στρώματα, που αντιστοίχως θα οδηγηθούν προς την οικονομική φτωχοποίηση και την ιδεολογική ριζοσπαστικοποίηση που φέρνει εγγύτερα ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας προς το λούμπεν των πολιτικών άκρων, ένθεν κακείθεν του εγχώριου πολιτικού φάσματος. Η μεσαία τάξη είναι η ραχοκοκαλιά του δυτικού κοινωνικοπολιτικού παραδείγματος.

Μόνο η Ελλάδα δεν ξέρει τι έχει

Η Ελλάδα είναι εδώ και χρόνια ένα ξέφραγο αμπέλι, όπου η κάθε ξένη εταιρεία χωρίς άδεια χωρίς ελληνικό έλεγχο κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες στον ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο, κρατώντας για τα δικά της συμφέροντα τα μυστικά του ελληνικού θησαυρού, ενώ το αρμόδιο υπουργείο της Ελλάδας για τους φυσικούς πόρους παραμένει στον βαθύ του ύπνο.  
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Για να καλύψουν αυτή την ανικανότητα και αναπηρία οι Έλληνες αξιωματούχοι λένε ασύστολα ψέματα, τα οποία αποκαλύπτονται στην σημερινή έρευνα του newsbomb.gr. Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος-Ενέργειας (www.ypeka.gr) υπό τον τίτλο «Σύντομο ιστορικό των ερευνών υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο» διαβάζουμε ότι «μετά το 2001 και για 10 χρόνια δεν υπήρξε καμία ερευνητική δραστηριότητα για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα».

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Του ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
((τα καλώς αποκτώμενα τα μισά ο διάβολος, τα κακώς και τον αφέντη μαζί))
Λόγια σταράτα, λόγια ζωής, εκφράσεις με εμπειρία αιώνων, ριζωμένες με σοφία στην Αγιοτόκο Ιωνική Γή της ημετέρας Μ. Ασίας. Οι Μικρασιάτες πρόσφυγες αυτά τα νάματα  της Ρωμέικης ψυχής δεν τα άφησαν εκεί, αλλά τα μετέφεραν εδώ στην Μητέρα Πατρίδα σαν ανεκτίμητο θησαυρό πνευματικής δικαιοσύνης και σαν Παρακαταθήκη κάποια ευλογημένη ημέρα να επιστρέψουμε με αυτά πίσω. Τρίτης γενιάς  πρόσφυγας της πονεμένης Ρωμιοσύνης, όπως και άλλοι μεγαλώσαμε  με τέτοια ακούσματα από σοφούς παππούδες που έζησαν στο πετσί τους τις τραγωδίες του νεώτερου ελληνισμού. Ευτυχώς που δεν ζούνε  σήμερα οι πρόγονοι μας για να μην διαρραγεί η καρδιά τους  από την ηθική κατάντια της κλοπής και της αρπαγής του κρατικού χρήματος, του κοινού μόχθου όλων των γενεών που συνέβη στις ημέρες μας.

Γερμανός Υπ. Άμυνας: "θα τελειώσουμε …με τη Συρία μέχρι 31 Ιανουαρίου"

«Tο χρονοδιάγραμμα της αποστολής των πυραύλων προγραμματίστηκε να έχει ολοκληρωθεί έως την 31η Ιανουαρίου 2013, όμως έχουμε την πιθανότητα, εάν οι περιστάσεις το επιτρέψουν, να τερματίσουμε αυτήν την επέμβαση νωρίτερα από την ημερομηνία αυτή», αποκάλυψε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ. Η Γερμανία ετοιμάζεται να στείλει συνολικά 400 άτομα προσωπικό με τις δύο συστοιχίες πυραύλων Patriot PAC-3 που θα αναπτύξει στην Τουρκία μετά την απόφαση που αναμένεται να λάβει σήμερα η γερμανική Βουλή.