“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Διαβάστε τι μας «ετοιμάζουν» με τα πετρέλαια!

Της Μαρίας Γιαχνάκη
Το παρακάτω  άρθρο είναι μετάφραση του "The U.S. Looks To Exploit The Greek Re-Default", Russ Winter από το Seeking Alpha.  Είναι αρκετά αποκαλυπτικό για το τι μας ετοιμάζουν με την υπόθεση των πετρελαίων που όλοι μας το βλέπουμε μακρινό αλλά ακόμη δεν καταλαβαίνουμε  ότι , ό,τι συμφέρει τις μεγάλες δυνάμεις δεν είναι ποτέ μακρινό ούτε ακατόρθωτο. Ένα γεωπολιτικό δράμα οδηγείται από τα πετρέλαια που "ανακαλύφθηκαν πρόσφατα" και το κακό χρέος που εκτυλίσσεται γύρω από την ανατολική Μεσόγειο, και μπορεί να είναι ένα παιχνίδι "αλλαγής" για την Ελλάδα. Προκαταρκτικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι υπάρχουν 22 δισ. βαρέλια πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα κάτω από το Ιόνιο Πέλαγος και περίπου 4 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου κάτω από το Βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με Παγκόσμια Έρευνα.

“Να απομακρυνθούν άμεσα οι μετανάστες”

Η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης για τη Σχολή Αστυνομίας
Την άμεση απομάκρυνση των 812 παράνομων μεταναστών, οι οποίοι για δεύτερη εβδομάδα, βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυνομίας στην Κομοτηνή, ζήτησε η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Σταυρούλα Τζατζανά, μιλώντας στην εκπομπή «Περισκόπιο της Περιφέρειας» του 102 FM της ΕΡΤ 3. Επιπλέον, σύμφωνα με το seleo.gr, ζήτησε τη διασφάλιση όλων όσων προβλέπονται από τα Προεδρικά Διατάγματα, για την ασφάλεια και την υγεία των Αστυνομικών, αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Γέροντας Παΐσιος: "Σήμερα έχουμε κελλιά και κοιλιά" !!!

ΓΕΡΩΝ ΠΑΙΣΙΟΣ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟ.
Πρώτος σταθμός ο Γέροντας Παΐσιος που τότε εγκαταβίωνε στο Καλύβι του Τιμίου Σταυρού πλησίον της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα. Τον γνώριζα από παλαιότερα χρόνια, όταν τον ρωτούσα για θέματα πνευματικής διακονίας, αλλά τώρα, επηρεασμένος από όσα είχα διαβάσει για την νηπτική εργασία και την νοερά προσευχή και είχα ζήσει στην Ιερά Μονή του Essex, ήμουν αποφασισμένος να τον ερωτήσω για τα θέματα αυτά. Η συζήτηση μαζί του ήταν μια μυσταγωγία. Έχω κρατήσει σημειώσεις από την συνομιλία αυτή, τις οποίες έγραψα μόλις βγήκα από το κελλί του, καθισμένος σε ένα μικρό βραχάκι, πορευόμενος προς την Ιερά Μονή Σταυρονικήτα.

Ακρωτηριασμός και μπάρμπεκιου ... σκύλων στο Σπήλαιο Μαραθώνα από Πακιστανούς !!!

Σχόλιο attikanea : Κύριε Δήμαρχε του Μαραθώνα, κύριοι Αντιδήμαρχοι, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Μαραθώνα, τι έχετε να πείτε γι αυτό το έγκλημα; Χαμπάρι δεν έχετε πάρει; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; ΒΟΥΙΖΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ... ΚΙ ΕΣΕΙΣ... ΧΑΜΠΑΡΙ;
"Επιχείρηση" έχει ανοίξει Αλβανός κοντά στο Σπήλαιο Πανός στον Μαραθώνα , ο οποίος έχει στήσει το "τσαντίρι" του εκεί και, εκτός από παράνομη υλοτομία με Πακιστανούς, τους παρέχει αλυσοπρίονα για να ακρωτηριάζουν αδέσποτα σκυλιά, στη συνέχεια να τα γδέρνουν και να κάνουν μπάρμπεκιου...  Ανατριχιαστικές ήταν οι περιγραφές γνωστών που πέρασαν από εκεί την Κυριακή και σοκαρίστηκαν από τις εικόνες που αντίκρισαν.

Θ.Πάγκαλος: Ο κανονικός τίτλος του βιβλίου μου θα ήταν «Μαζί τα τρώμε»

Ο κανονικός τίτλος του βιβλίου θα ήταν «Μαζί τα τρώμε» τόνισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας για το βιβλίο που κυκλοφόρησε και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρώην αντιπρόεδρος τόνισε ότι το κράτος εξακολουθεί να δημιουργεί ελλείμματα. Υποστήριξε ακόμα ότι αυτά ακριβώς τα ελλείμματα έρχονται να καλύψουν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ και όχι τη μείωση του χρέους. Η μείωση των δαπανών του κράτους δεν έχει γίνει, σημείωσε ο κ. Πάγκαλος, υπογραμμίζοντας την παντελή έλλειψη μεταρρυθμίσεων στη χώρα.

Οργιάζουν οι φήμες για σύλληψη πρώην υπου-ργού !!!

Η είδηση τις τελευταίες ώρες παίζει σε πρώτο πλάνο στα ειδησεογραφικά μέσα. Εμείς την εντοπίσαμε στο newsit.gr και στο onalert.gr και σας την παρουσιάζουμε. Να σημειώσουμε μόνο ότι δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει τέτοιες φήμες να κυκλοφορούν χωρίς όμως να έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Το ρεπορτάζ των παραπάνω μέσων κάνει λόγο για όργιο φημών που σαρώνει τις τελευταίες ώρες τα δημοσιογραφικά γραφεία και κάνει λόγο για ενδεχόμενη σύλληψη πολιτικού προσώπου που έχει διατελέσει υπουργός σε πολύ σημαντικό υπουργείο.

Ὁ τάφος τῆς Παναγίας στὴν Γεθσημανὴ

Στὴ φωτογραφία παρατηροῦμε τὸ ἀκριβὲς σημεῖο ὁπού τοποθετήθηκε τὸ Τίμιο λείψανο τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου, ὅπου καὶ τὸ προσκύνησαν οἱ Ἀπόστολοι λίγο πρὶν τὴν ἀναληψή της στοὺς οὐρανούς.  Ἂς γεμίσουμε τὶς ἐκκλησίες μας αὔριο καὶ ἂς ψάλλουμε ὅλοι μαζὶ τὰ ἐγκώμια τῆς Πανάγιάς μας! Διαβάστε παρακάτω ἐπιλογὲς ἀπὸ τὰ ἐγκώμια

Αποδοκιμάστηκε ο Κ. Παπούλιας στην Άρτα !!!

Στον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Θεοτοκιό της Άρτας βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να παραστεί στη Θεία Λειτουργία. Κατά την είσοδό του, πιστοί που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την εκκλησία τον αποδοκίμασαν έντονα, φωνάζοντάς του:«Πούλησες τα μοναστήρια… μισθοφόρε» και «Καταδίκασες τον κόσμο σε θάνατο». Ο κ. Παπούλιας δεν αντέδρασε, ωστόσο η αστυνομία εντόπισε άμεσα τον έναν διαμαρτυρόμενο και τον απομάκρυνε από τον ναό. Δείτε το βίντεο:

Το Ισραήλ ζητά από τον Ομπάμα να διακηρύξει ότι είναι έτοιμος να βομβαρδίσει το Ιράν ως τις 25 Σεπτεμβρίου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ προσπαθούν να πετύχουν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δημόσια δήλωση ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει στρατιωτική ισχύ κατά του Ιράν, γράφει η εφημερίδα «Μααρίβ».

Η Ελλάδα έχει Στρατηγό! Την Υπέρμαχο Στρα-τηγό της, την Παναγία !!!

Κάθε χρόνο αυτές τις Άγιες ημέρες, η Ελλάδα τιμά την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Παναγία. 
Η δεσπόζουσα μορφή της δεν μπορεί να απαντηθεί σε άλλους πολιτισμούς, πλην κάποιους επηρεασμένους από το Ελληνικό πνεύμα όπως τη νότιο Ιταλία. Η Μητέρα του Θεού είναι συνυφασμένη με τον πυρήνα της ύπαρξης του Έλληνα. Από την οικογενειακή ζωή μέχρι τα πεδία των μαχών, από τις ευτυχισμένες στιγμές μέχρι τις ανυπέρβλητες ανθρώπινες δυσκολίες η επίκληση της Παναγίας είναι σμιλεμένη στην ψυχή του Έλληνα.  Η παρουσία της όμως στις δύσκολες στιγμές του Ελληνισμού, ξεπερνά τα όρια της ομολογίας Πίστης. Αντίθετα, μέσα στους αιώνες είναι η μοναδική μορφή της Ορθοδοξίας που μάρτυρες της παρουσίας της δεν έγιναν κάποιοι «υπεθρησκευόμενοι»  αλλά σκληροί μαχητές, άνδρες αδάμαστοι πολεμιστές, με μόνο κοινό στοιχείο, το ότι αφιέρωσαν το ξίφος και την ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας.