“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

☦ Έρχεται θύελλα που θα σαρώσει κλήρο και λαό! Θα μας στερήσει ο Θεός τη Θεία Λειτουργία!

Τέσσερα μηνύματα του Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου στους νέους το 1963!

1) Ἔρχεται θύελλα…

2) Ἄνθρωποι ποὺ θὰ μοιάζουν μὲ τοὺς βατράχους…

3) Θα ερθη μερα, που στην Ἑλλάδα δεν θα χτυπήσουν οι καμπανες το Πασχα… Εἴμαστε ἀνάξιοι & στό ναό & στην Θεία λειτουργία να πᾶμε & θα μας τα στερήση ο Θεός ὅλα αὐτα.

4) Η Αληθινὴ χαρὰ βρίσκεται μονάχα κοντά στὸ Χριστό. Ὑπάρχει ἡ χαρά τῶν ἀγγέλων & ἀρχαγγέλων. Ἡ χαρὰ τῆς προσευχῆς. Προσευχηθεῖτε, για να την ἀπολαύσετε. Ὑπάρχει ἡ χαρά τοῦ ἐκκλησιασμοῦ, ἡ χαρὰ τῆς Θείας Κοινωνίας, ἡ χαρὰ τῆς ἀγαπης, τῆς ἐλεημοσύνης & τῆς συγνώμης. Ὑπάρχει ἡ χαρὰ τοῦ ΘΕΟΥ.

☦ ο ιδρώτας

Ένας υποτακτικός, νέος στην ηλικία και καταγόμενος από πλούσια οικογένεια, ανέβαζε από την θάλασσα μέχρι την καλύβα τους το φορτίο στην πλάτη.

Από τον πολύ κόπο σαν να δυσανασχέτησε. Παρακάλεσε λοιπόν τον γέροντά του να του επιτρέψει να χρησιμοποιεί υποζύγιο, για να ανεβοκατεβαίνει ο ίδιος και να μεταφέρει τα απαραίτητα.

Ο γέροντας, γνωρίζοντας την αδυναμία του, του επέτρεψε να πάρει ένα για τον σκοπό αυτό.

☦ Η ιστορία με το δηλητηριασμένο νάμα. Μία ιστορία από τον Ενδέκατο Αιώνα

Επειδή οι μέρες μας είναι πονηρές, ας ανατρέξουμε στο παρελθόν, γιά να έχουμε στην φαρέτρα μας το ανάλογο υλικό. Νά λοιπόν μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορία από τον Ενδέκατο Αιώνα.

Η ιστορία με το δηλητηριασμένο νάμα βρίσκεται στον Βίο του Οσίου Λαζάρου του Στυλίτη, στο Γαλήσιον Όρος, δίπλα στην Έφεσσο.

Κεφάλαιο 125. (ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΩΜΕΝΟ ΝΑΜΑ), σελίδες 191 κ. ε. στην έκδοσή μας.

Ἦταν μία γυναίκα, ἀπό ἕνα χωριό κοντά μας (κοντά στο Μοναστήρι δηλαδή), πού εἶχε ἱερέα σύζυγο.

Αὐτός τήν ἔδερνε καθημερινά, εἴτε εἶχε ἀφορμή εἴτε ἀναίτια, καί τήν χτυποῦσε καί τήν ἔβριζε.

☦ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ!

Θ.Π.: Όλοι οι  Ορθόδοξοι Χριστιανοί λόγω της πίστης τους βρίσκονται αυτή την στιγμή υπό διωγμό και υπόκεινται σε μεγάλο ρατσισμό σε όλους τους δημόσιους τομείς, για την συμμετοχή τους στα άχραντα μυστήρια. Και το βιώνουν αυτό καθημερινά οι περισσότεροι εργαζόμενοι στις δουλειές τους, τα παιδιά στα σχολεία τους, ενώ η προπαγάνδα που έχουν εξαπολύσει κάποια τρισάθλια ΜΜΕ εναντίων της ΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΛΗΨΕΩΣ είναι ανελέητη.

Βρισκόμαστε ήδη σε «πόλεμο» με τους πολέμιους της Ορθοδοξίας μας και η Ιερά Σύνοδος αρκείται μόνο σε αυτονόητες τυπικές ανακοινώσεις….

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Με αφορμή την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Ιωάννου ωρισμένοι δημοσιογράφοι ειρωνεύθηκαν με απολίτιστο τρόπο την εκδημία του και την μαρτυρία της πίστεώς του στην Θεία Κοινωνία, ως να είχαν στοιχεία για την αιτία μεταδόσεως της νόσου. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με θλίψη διαπιστώνει ότι ωρισμένα ΜΜΕ δεν παύουν ποτέ να στοχοποιούν τους ορθόδοξους χριστιανούς, κληρικούς και λαϊκούς, ως ιδεολογικό αντίπαλό τους.