“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Σβήνει το «θαύμα της Τουρκίας», ξεκινούν τα capital controls Turkish

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΤΗΝ επόμενη των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ του 2015 αρθρογραφήσαμε με τον τίτλο «…ξεκινούν τα capital controls Turkish»
Κάποιοι μας μάλωσαν γιατί φοβίζουμε τους δήθεν Ελληναράδες να στέλνουν τα χρήματα τους στην γειτονική χώρα για να τα γλυτώσουν από τα εγχώρια capital controls.

Η Τουρκία βάζει «χέρι» στην κυπριακή ΑΟΖ με την προωθούμενη «λύση» Β.Νούλαντ

Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ»
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Μία μία αποκαλύπτονται οι σκοτεινές πτυχές του Κυπριακού και τι κρύβεται από πίσω με την επιδιωκόμενη «λύση» καθώς η Τουρκία πέραν του γεγνότος ότι θα εισχωρήσει στις ευρωπαϊκές δομές τις οποίες θα τις χρησιμοποιήσει προς όφελός της και θα επιβάλλει την πολιτική της σε Βρυξέλλες και Βερολίνο (που ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει) θα μπορεί να κάνει και κάτι άλλο στρατηγικά σημαντικό:

Η σχέση Πούτιν-Ερντογάν μοχλεύει την αποτυχία των συνομιλιών του Κυπριακού; ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ πάντων ένεκεν.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Με λίγα λόγια ο Πούτιν «σώζει» την Κυπριακή Δημοκρατία από περισσούς μπελάδες στην συγκεκριμένη κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία;
Ας πιάσουμε τα πράγματα όπως τρέχουν με τα δεδομένα αυτών των ημερών,  διότι τα πάντα ρει. Ο Ερντογάν δηλώνει εκνευρισμένος από την αποτυχία των συνομιλιών του Κυπριακού, αλλά είναι ΨΕΥΤΗΣ.

«Η Παναγία έδωσε στον αγιο Μάξιμο Καυσοκαλυβίτη τη χάρη να ίπταται!»

Συνεχίζουμε την αναφορά μας στον διάλογο που είχαμε με τον γέροντα Δανιήλ Κατουνακιώτη.

Μανώλης Μελινός: Πείτε μας, σας παρακαλώ, για τη θαυμαστή περίπτωση του ιερού λειψάνου του αγίου Μαξίμου του Καυσοκαλύβη, το οποίον ωσαύτως δεν έχει φανερωθεί.

13 Ιανουαρίου: Όσιος Μάξιμος ο Καυσοκαλυβίτης

Τῆς Λαύρας τὸ ἱερόν, θρέμμα τιμήσωμεν ᾄσμασι, τὸν ἄσαρκον ἐν σαρκί, θεοφόρον Μάξιμον, τὸν ἐκ θείου Πνεύματος, πλουσίαν τὴν χάριν, προφητείας εἰσδεξάμενον.

Βιογραφία
Ο Όσιος Μάξιμος, κατά κόσμο Μανουήλ, γεννήθηκε στην πόλη Λάμψακο από ευσεβείς γονείς οι οποίοι τον ανέθρεψαν με παιδεία και νουθεσία Κυρίου. Εκάρη μοναχός σε μοναστήρι του όρους Γάνου και μετά από σύντομη παραμονή σε Κωνσταντινούπολη και Θεσσαλονίκη, κατέληξε στην Μονή της Λαύρας στο Άγιο Όρος. Λόγω των συχνών μετακινήσεων του έκαιγε την καλύβα του για να ασκείται στην πλήρη ακτημοσύνη. Γι αυτό το λόγο ονομάσθηκε Καυσοκαλύβης. Εκοιμήθη ειρηνικά το 1365 μ.Χ. σε ηλικία 95 ετών.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ: «ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΩΝ»!

Την ώρα, που βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για το Κυπριακο στη Γενεύη, οι Τούρκοι προχωρούν σε νέα πρόκληση.
Με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στέλνει μήνυμα στην Ελλάδα να μην προχωρήσει στην κατασκευή έργων για την κατοίκηση μικρών νησιών, κίνηση που είχε προαναγγείλει το υπουργείο  Ναυτιλίας με επιστολή του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού στη Βουλή.