“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Άγγελος Κυρίου παραλαμβάνει την ψυχή Μοναχού - Ιερά Μονή Διονυσίου
Στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης ήταν τον παλιό καιρό ένα ησυχαστήριο γυναικών. Κάποτε η προεστώσα έστειλε μια νέα μοναχή στην πόλη για υπηρεσία. Εκείνη από συνεργεία διαβολική έπεσε σε βαρύ σφάλμα. 'Ύστερα, απελπισμένη από την πτώση της, δε γύρισε αμέσως στο ησυχαστήριο. Έμεινε στον κόσμο και παρασύρθηκε σ' έκλυτη ζωή. Γρήγορα όμως αηδίασε την αμαρτία και, μετανοημένη ειλικρινά για το κατάντημα της, πήρε το δρόμο της επιστροφής. δεν ξέρουμε όμως γιατί ο Θεός δεν επέτρεψε να πατήσει το πόδι της μέσα στον Παρθενώνα. Μόλις έφθασε στην εξώθυρα, έπεσε κάτω νεκρή.

Άγ. Νικοδήμου Αγιορείτου, Αόρατος Πόλεμος: Με ποιο τρόπο μπορείς να λάβεις προστασία από τους Αγίους.

Δυο τρόπους μπορείς να μεταχειριστείς για να λάβεις τη βοήθεια και την προστασία των ουρανίων Αγίων.
Ο ένας είναι να στραφείς στον ουράνιο Πατέρα και να του παραστήσεις την αγάπη με την οποία αγαπάται και τους αίνους με τους οποίους υμνείτε από όλους τους Αγίους του ουρανού και τους αγώνες και τα βάσανα που υπέφεραν οι Άγιοι αυτοί στη γη για τη δόξα Του. Και έτσι με τη δύναμη αυτών των πραγμάτων να ζητήσεις από τη μεγαλειοτητά Του εκείνο που χρειάζεσαι.

Παραμονές του μεγάλου ΜΠΑΜ και ο Έλληνας στους δρόμους προπονείται για αυτό που έρχεται

ΕΓΕΡΘΕΙΤΕ «μαζέψτε ηρωικές καρδιές» « το χρωστάτε στην Εκκλησία και την Πατρίδα να μείνετε ζωντανοί». Επίκαιρα τα λεγόμενα ενός παππούλη που τα αρθρογραφήσαμε πριν δυο χρόνια . Αυτός κάτι γνώριζε και  μας επεσήμανε  ότι η πραγματική Δημοκρατία είναι ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ και όχι συμφερόντων.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ, ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΟΛΕΣΑΙ»
Reuters: «Η Ελληνική κυβέρνηση κατηγορεί την Ρωσία ότι οργάνωνε τα συλλαλητήρια» Δηλ. αυτοί που κατεβαίνουν στους δρόμους για την διασφάλιση των αυτονόητων ιστορικών δικαίων μας  τα παίρνουν χοντρά από την Ρωσική πρεσβεία; Ένδειξη πανικού ή κάτι άλλο;