“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ

“Αναρχε Θεε, Συ που δημιουργησες τον ουρανο, και θεμελιωσες την γη επανω στα νερα. Συ εδωσες τον ηλιο να φωτιζει τον κοσμο ολο και τα συννεφα να βρεχουν.
Συ χαριζεις αφθονα τα αγαθα σου επι δικαιους και αδικους. Συ ευεργετεις καλους και κακους, σαν ανεξικακος και Παναγαθος. Ακουσε τωρα πλουσιοδωρε Βασιλευ, την δουλη σου που σε παρακαλει και οποιος μνημονευει το μαρτυριο μου, προς δοξα του Αγιου Σου ονοματος, αξιωσε τον να μην αγγιξει ποτε την οικογενειαν του ασθενεια κολλητικη, ουτε το σπιτικο του αρρωστεια θανατηφορα.”

Προσκυνηματική εκδρομή των ΜΑΤ στην Λέσβο; Επίσκεψη στο ΤΑΞΙΑΡΧΗ του Μανταμάδο και στα άλλα προσκυνήματα;

Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ είναι ο προστάτης και ο οδηγός του Ελληνικού έθνους και μερίζει ευλογίες και καταδίκες με την Ρομφαία του.
Χλευάζουν την δήθεν  γραφικότητα των Ορθοδόξων Πιστών  που έχουν μια διαφορετική γλώσσα από αυτούς. Όμως ο πνευματικός νόμος είναι αδέκαστος σε όλους μας .
Το νησί της Λέσβου μετά την επίσκεψη του  «φιλάνθρωπου» Ποντίφηκα της Ρώμης σε αυτό με όλη την κουστωδία των νεοποχιτών, εισήλθε σε άλλο επίπεδο γεοπολιτικής διαχείρισης με όλα τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ που βρίσκονται απέναντι στα Μικρασιατικά παράλια.

ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ- ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Συνάντηση μπροστά από την είσοδο της Βουλής επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας! Στήριξη στη Λέσβο, Χίο, Σάμο και τ΄άλλα νησιά!
Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής-ΟΛΣΑ»  www.lesvosnews.net
ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ  “ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ ΗΤΑΝ”

Από πολιτικές δίχως σύνορα, με αρρώστιες , με άδεια ράφια , με πολεμικές συγκρούσεις, εκεί που δεν θα το περιμένουμε θα σκάσει ο ΗΛΙΟΣ της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Κρατήστε την ελπίδα και μην έρχεστε σε απόγνωση.

Δεν θα μιλήσουμε για την ΜΑΥΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ στο Sell off  των χρηματαγορών παγκοσμίως, φυσικά και του Ελληνικού, αλλά θα μιλήσουμε για την ΜΑΥΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ της ανθρωπότητας που σκιάζει  ήδη την Ευρώπη. Έξι νεκροί στην Ιταλία και  πάνω από 220 κρούσματα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Με το ξέσπασε η φονική αυτή επιδημία εδώ και δύο μήνες αρθρογραφούμε συστήνοντας ψυχραιμία γνωρίζοντας ότι αυτή η ασθένεια ξεπερνάει τα γνωστά επιδημιολογικά δεδομένα.

Η ευεργεσία των εχθρών μας

Αρχ. Βασίλειος Ἰβηρίτης
H ἀγάπη πού συναντᾶς, ἡ λεπτότης πού βρίσκεις, σοῦ κάνουν καλό. Καί ἡ ἐπίθεση πού δέχεσαι ἀργότερα ἀπό πειρασμούς καί συμφορές πού πέφτουν ἐπάνω σου, ἡ μιά μετά τήν ἄλλη, μέ πρόσθεσι νά σέ ἐξαφανίσουν κυριολεκτικά, σέ εὐεργετοῦν περισσότερο.
Τότε βρίσκεις μία θεία ἐπίσκεψι καί ξένη παρηγοριά. Σάν νά εἶχε μαζευτῆ πολύ πουρί γύρω σου. Σάν νά ἤσουν φασκιωμένος, γυψωμένος ἀπό γεγονότα καί αἰσθήσεις πού σέ πνίγανε. Καί ἐνῶ ἐσύ δέν μποροῦσες νά ἐλευθερωθῆς, ἦλθαν ἄλλοι ἔξωθεν καί σέ χτύπησαν, θέλοντας νά σέ σκοτώσουν. Χτύπαγαν μετά μανίας. Ἔριχναν τά τείχη πού σέ εἶχαν φυλακίσει. Ἔσπαζαν τή γερή κρούστα ἀπό κάποιο ψέμα πού σέ εἶχε περιβάλει ἐνῶ αὐτοί χτύπαγαν μανιασμένα, ἐσύ ἄκουγες ἔντρομος.

Nηστεία σημαίνει πείνα για τον Θεό

Όταν διψάσεις, θα ανακαλύψεις τη γεύση του νερού, που αγνοούσες λόγω της συνήθειας. Βάλε το στόμα σου στο τρεχούμενο νερό και γεύσου τις σταγόνες που σου έκαναν τη χάρη να μείνουν για να σε δροσίσουν.
Όταν πεινάσεις, θα ανακαλύψεις τη γεύση του ψωμιού, που αγνοούσες λόγω της συνήθειας. Φάε το ψωμί σου αργά και ταπεινά. Δέξου το με ευγνωμοσύνη ως δώρο και θα σου είναι πιο γλυκό κι από το μέλι.

"Καμιά αμαρτία δεν είναι μεγαλύτερη από το έλεος του Θεού"

Η προσευχή, το κομποσχοίνι, η ελεημοσύνη νικά το έλεος του Θεού. Καμιά αμαρτία δεν είναι μεγαλύτερη από το έλεος του Θεού. 
Ένα κομποσχοίνι που κάνεις για τον αδελφό σου, για τον συγγενή σου, δεν πάει χαμένο. Ο Θεός θα τον βοηθήσει, όταν βρεθεί σε δύσκολη θέση.

Για τον άπιστο άνθρωπο ο θάνατος είναι ο μοναδικός Θεός

Πρόσφατα ρώτησα έναν υγιή ηλικιωμένο, τι θα ήθελε περισσότερο σ’ αυτό τον κόσμο από το Θεό. Βάζοντας το χέρι στο στήθος, μου απάντησε:
-Το θάνατο και μόνο το θάνατο!
-Και πιστεύεις στη ζωή μετά το θάνατο;
-Ακριβώς επειδή το πιστεύω, επιθυμώ όσο πιο σύντομα το θάνατο, είπε ο γέρων
Οι άπιστοι τρέμουν το θάνατο, επειδή ισχυρίζονται ότι ο θάνατος είναι η πλήρης εξαφάνιση της ζωής. Πολλοί πιστοί πάλι, φοβούνται το θάνατο επειδή νομίζουν ότι δεν έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους στον κόσμο αυτό, δεν έβαλαν τα παιδιά τους σε μια σειρά, ή δεν αποτελείωσαν αυτό που έχουν ξεκινήσει.