“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός"

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ιράν: Αν μας επιτεθεί το Ισραήλ θα χαθεί από το χάρτη!

«Σκληρή προειδοποίηση έστειλε το Ιράν προς το Ισραήλ. Αν το σιωνικό καθεστώς  επιτεθεί στο Ιράν τότε το Ισραήλ  θα χαθεί από το χάρτη!»
Τεχεράνη. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση ο ταξίαρχος των Φρουρών της Επανάστασης επί των  Εναέριων Δυνάμεων, Αμίρ Αλή Χατζιζαδέχ προειδοποίησε το Ισραήλ για ενδεχόμενη επίθεση του προς το Ιράν. «Το σιωνιστικό καθεστώς δεν είναι  αρκετά ισχυρό να επιτεθεί στο Ιράν, ούτε για μια στιγμή», είπε. Υπενθύμισε, μάλιστα,  ότι μεταξύ του Ισραήλ και της οργάνωσης  Χεζμπολάχ έγινε ένας πόλεμο ’33 ημερών’ και αυτός ήταν με μια μικρή ομάδα του Λιβάνου… Πως είναι δυνατόν αυτό το κράτος να επιτεθεί στο Ιράν;  Ο Ιρανός στρατιωτικός επεσήμανε ότι όλες οι αμερικανικές βάσεις της περιοχής βρίσκονται στην εμβέλεια του Ιράν και τόνισε ότι η Ουάσιγκτον θα αποφύγει μια τέτοια επίθεση.

Στις καλένδες η επαναδιαπραγμάτευση !!!

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μιχάλη Γιαννάκη: «Με την χθεσινή συμφωνία μεταξύ των εταίρων της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη για επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων ώστε - αργότερα - να μπορούν να επαναδιαπραγματευθούν το Μνημόνιο, το μόνο που επιχειρούν είναι να ξεγελάσουν για μια ακόμα φορά τον ελληνικό λαό προκειμένου να επιταχύνουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταγγείλαμε προεκλογικά τις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης που πέρασε εν μια νυκτί στο Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας τα «ασημικά» του κράτους. Και θα αντισταθούμε στο περαιτέρω ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας που επιχειρεί η κυβέρνηση Σαμαρά για να μπορέσει δήθεν να επαναδιαπραγματευθεί τις πολιτικές του Μνημονίου. Με τα επικοινωνιακά τερτίπια τους είναι προφανές ότι οι εταίροι της συγκυβέρνησης προσπαθούν να κρύψουν ότι η περιβόητη «επαναδιαπραγμάτευση» που ευαγγελίζονταν, παραπέμπεται στις καλένδες. Γιατί ούτε θέλουν αλλά ούτε μπορούν να επαναδιαπραγματευθούν το Μνημόνιο.

Όταν ο μακαριστός γερο - Παΐσιος μιλούσε για το χρέος της Ελλάδας και τους πουλημένους ηγέτες της, 35 χρόνια πριν ...

Τα πράγματα στήν πατρίδα μας, αλλά καί γενικώτερα στόν κόσμο όλο, το ξέρουμε και το βλέπουμε, δέν είναι καθόλου ευχάριστα… Οι ημέρες είναι πονηρές. Ενας σύγχρονος Αγιος, ίσως ο τελευταίος της Ορθοδοξίας, ο σεμνός και σεπτός Όσιος Παΐσιος, μέσα απο την απέραντη αγάπη που είχε για την πατρίδα του και τους συμπατριώτες του, μοιράστηκε πολλά από τα μελλούμενα που γνωριζε οτι θα συμβούν πολύ γρήγορα, με αρκετούς προσκυνητές που πήγαιναν να τον δούν και να ζητήσουν βοήθεια. Ιδού μερικά αποσπάσματα από αυτών των λόγων του για τήν σημερινή οδυνηρή κατάσταση, πού ζούμε, που φανερώνουν τον πόνο και την αγωνία του γιά τήν γενική κατάσταση τής πατρίδος μας μέ τήν αδιαφορία καί τών ηγετών της καί τού λαού, γιατί παραθεωρούνταν οι ελληνορθόδοξες παραδόσεις καί αξίες τής πατρίδος μας:

ΗΠΑ προς Ιράν: «Θα στείλουμε τα σκάφη σας στον πάτο της θάλασσας»!

Με μια φρασεολογία  αλλά και ένα ύφος  που οι ΗΠΑ δεν συνηθίζουν, καθώς όπως και να'χει  οι επιθετικού τύπου δηλώσεις και «φανφάρες» ανήκουν «δικαιωματικά» στους Ιρανούς προειδοποίησαν σήμερα το Ιράν να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια αποκλεισμού των στενών του Χορμούζ. «Το μήνυμα προς το Ιράν είναι απλό: Μη διανοηθείτε να το πράξετε. Μη διανοηθείτε να αποκλείσετε τα Στενά του Χορμούζ . Θα καθαρίσουμε τις νάρκες. Μη σκεφτείτε να στείλετε τα ταχέα σκάφη σας για να παρενοχλήσουν τα δικά μας σκάφη ή τη διεθνή ναυσιπλοΐα. Αν γίνει αυτό, θα τα στείλουμε στον πάτο της θάλασσας», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης στους Times, όπως αναμεταδίδει η αγγλόφωνη έκδοση του Al Arabiya news.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως κλάπηκαν σχέδια ελληνοτουρκικού πολέμου και βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα !!!

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Τουρκία από δημοσίευμα της εφημερίδας “Star”το οποίο κάνει λόγο για «κλοπή σχεδίων ελληνοτουρκικού πολέμου από ελληνίδα κατάσκοπο». Σύμφωνα με αυτό, την Ελληνίδα έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας, την ώρα που διέπραττε την κλοπή. Ακόμη αναφέρεται πως η κλοπή έγινε στη τουρκική βάση στη Μαρμαρίδα, ενώ μέσα στα σχέδια υπήρχαν στοιχεία στρατιωτικών ασκήσεων, σχέδια πολέμου αλλά και σχεδιάγραμμα που υποδεικνύει τα σημεία όπου υπάρχουν κάμερες σε διάφορες στρατιωτικές μονάδες της Τουρκίας.

Δήλωση-γρίφος ΥΠΕΞ: Πλησιάζει η ώρα για την ΑΟΖ;

Με μία έκφραση-έκπληξη απάντησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε απάντηση δημοσιογράφου αναφορικά με το πότε η Ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να ανακηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) Πριν προσπαθήσουμε να… αποκρυπτογραφήσουμε τα λεγόμενα του υπουργού Εξωτερικών μεταφέρουμε την ερώτηση και την απάντηση αυτούσια: Η ερώτηση έγινε στο πλαίσιο των δηλώσεων του Έλληνα υπουργού μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια στη Λευκωσία και έχει ως εξής: «Πότε η Ελλάδα μελετά να προχωρήσει στην οριοθέτηση της δικής της ΑΟΖ, δεδομένων των αντιδράσεων που υπάρχουν;» Η απάντηση του Δ. Αβραμόπουλου επί λέξει ήταν: «Η Ελλάδα μπορεί να ασκήσει το αναφαίρετο δικαίωμά της, ανά πάσα στιγμή. Όλες της οι κινήσεις εντάσσονται σε έναν κεντρικό στρατηγικό σχεδιασμό και, όταν έρθει η ώρα, θα γίνουν ανακοινώσεις.»

Ο Ράιχενμπαχ ζητά μείωση του δημοσίου κατά 25%...

Μειώστε το δημόσιο  κατά 25%, κάντε γρήγορα τις αποκρατικοποιήσεις, όλα θα πάρουν πολύ χρόνο είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της task force στην Ελλάδα, Χόρστ Ράϊχενμπαχ.  Μιλώντας στο συνέδριο που διοργανώνει ο Economist είπε ότι δεν θα γίνουν όλα από τη μια μέρα στην άλλη. "Η διαδικασία ανάταξης της ελληνικής οικονομίας θα απαιτήσει χρόνο", είπε...χαρακτηριστικά. Είπε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να....τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και να εστιάσει στις αποκρατικοποιήσεις. Ειδικά για τα φορολογικά έσοδα, είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια με το ΔΝΤ για τη συλλογή των φόρων με τη συμμετοχή ξένων εμπειρογνωμόνων, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή Βρετανών και Γερμανών τεχνοκρατών στη μεταρρύθμιση του φορολογικού πλαισίου.

Γερμανοί μαθητές θεωρούν το Χίτλερ ανθρω- πιστή !!!

Σοκ προκαλούν τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία σε μαθητές ηλικίας 15 -16 και 17 ετών, τα οποία αποκαλύπτουν την έλλειψη ιστορικής γώσης που μπορεί να αποβεί έως και επικίνδυνη στο μέλλον. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προέβαλε ο ΑΝΤ1 ένας στους τρεις εφήβους θεωρεί τον Χίτλερ υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπάρχει και συνέχεια. Ένας στους δύο δεν αναγνωρίζει τον Χίτλερ ως δικτάτορα και τέσσερις στους δέκα δεν είναι σε θέση να απαντήσουν καν στο ερώτημα αν σήμερα η Γερμανία έχει ή όχι δημοκρατικό καθεστώς. radar

"Όχι" στα αναδρομικά βουλευτών !!!

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, σχεδόν ομόφωνα, ''έκλεισε οριστικά την πόρτα'' στους βουλευτές, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές για αναδρομικές διαφορές αποδοχών. Στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει περίπου 500 πρώην βουλευτές και διεκδικούν με το νόμιμο τόκο τις διαφορές των αποδοχών τους, που δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, που έγινε το 2006 με αποφάσεις του Μισθοδικείου. Το σύνολο των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο ανέρχεται στις 850 περίπου, καθώς ορισμένοι βουλευτές έχουν καταθέσει δύο αιτήσεις για διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Επίσης, ανάλογες αγωγές, πλέον των 240, έχουν κατατεθεί και στα Διοικητικά Δικαστήρια των Αθηνών και αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων.