“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ - Η ΖΩΣΑΝ ΠΙΣΤΗ

Eπίθεση νεαρών τούρκων στον Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννου στην Αντιγόνη στην Κων/πολη

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Σκεπτικισμό προκαλεί στην ομογένεια της Κωνσταντινούπολης η επίθεση που προκάλεσε ομάδα τούρκων στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στη νήσο της Αντιγόνης στα Πριγκηπόνησα στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες περίπου 10 νεαροί που είχαν έρθει στο νησί από άλλες περιοχές της Κωνσταντινούπολης εισέβαλαν στον ιερό ναό το απόγευμα της Κυριακής και προκάλεσαν καταστροφές στο παγκάρι, σκόρπισαν τα κεριά στο δρόμο και επέφεραν άλλες ζημιές. Αρχικά οι νεαροί συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του νησιού αλλά αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή ήταν ανήλικοι.

Δεκάλογος για την αποφυγή ατυχημάτων το Πάσχα

Στο ΕΚΕΠΥ πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη παραγόντων, ενόψει της εορταστικής εξόδου για το Πάσχα, και παρουσιάστηκε ένας δεκάλογος για την αποφυγή ατυχημάτων. Ο δεκάλογος περιλαμβάνει τα εξής:
-Όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα, τόσο πολλαπλάσιος είναι ο κίνδυνος εμπλοκής σε τροχαίο.
-Η απόσπαση της προσοχής αποτελεί σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου (χρήση κινητού τηλεφώνου, κούραση του οδηγού, δυνατή μουσική, έντονες συζητήσεις κ.ά.).

«Ψηφίστε μας για να γεμίσουμε την Ελλάδα με αλβανικά σχολεία»!!!

«Ψηφίστε μας για να γεμίσουμε την Ελλάδα με αλβανικά σχολεία» έτσι μεταφράζονται τα όσα είπε ο πρόεδρος του LSI Ιλίρ Μέτα σε προεκλογική συγκέντρωση που είχε την Κυριακή με υποστηρικτές του σε πολυτελή αίθουσα του Μέγαρου Μουσικής στην Αθήνα. Στην ομιλία του ο πρόεδρος του LSI τόνισε πολλές φορές πως «το κόμμα του δίνει ιδιαίτερη προσοχή στους αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα» και πως «οι αγώνες που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια για τους μετανάστες θα συνεχίσουν και την επόμενη τετραετία με επίκεντρο πάντα τα δικαιώματα των αλβανών μεταναστών που βρίσκονται κυρίως στην Ελλάδα».

Τον νυμφώνα σου βλέπω

Το σταφύλι παγιδεύει τους όγκους

Είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητές της και τις θετικές επιδράσεις της στα καρδιαγγειακά νοσήματα, στον διαβήτη, στο Αλτσχάιμερ, στην εμμηνόπαυση και την πρόληψη του εγκεφαλικού. Όμως νέα έρευνα έδειξε ότι, εκτός από όλα αυτά, μπορεί να αποτελεί το κλειδί για την καταπολέμηση  του καρκίνου του προστάτη.
Ο λόγος για τη ρεσβερατρόλη, την ουσία που βρίσκεται κυρίως στη φλούδα του κόκκινου σταφυλιού και στο κόκκινο κρασί, η οποία, σύμφωνα με επιστήμονες στις ΗΠΑ, έχει την ικανότητα να κάνει τους καρκινικούς όγκους του προστάτη πιο ευάλωτους στη θεραπεία με  ακτινοβολίες. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες πλήρους ανάρρωσης από όλους τους τύπους καρκίνου του προστάτη, συμπεριλαμβανομένων και των όγκων που είναι πιο επιθετικοί.

Βυθίστηκε το τουρκικό πλοίο Πίρι Ρέϊς ανοιχτά της Μεθώνης - 2 νεκροί - Έρευνες από Sea Hawk

Οι σοροί δύο ναυτικών, περισυνελέγησαν πριν από λίγο από τη θαλάσσια περιοχή της νήσου Σαπιέντζα νοτιοδυτικά της Μεσσηνίας, όπου το πρωί βυθίστηκε το φορτηγό piri Reis, μετά από σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, με αποτέλεσμα να αγνοούνται οκτώ ναυτικοί. Τις σορούς των δύο ναυτικών, περισυνέλεξε το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου CONSOUTH. Τουλάχιστον 8 ναυτικοί συνεχίζουν να αγνοούνται, μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου, νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας, απέναντι από τη Μεθώνη.

Ὁ ἀπόγονος τοῦ Σουλεϊμᾶν ἀπαιτεῖ νὰ ξαναγίνει ἡ Ἁγιὰ Σοφιὰ τζαμί

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης, 
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος 
Ὁ Abdulhamid Kayihan Osmanoglu, τελευταῖος ἀπόγονός της δυναστείας τῶν Ὀσμανλιδῶν, ἐγγονὸς τοῦ Abdulhamid Han Hazretleri τελευταίου ἐπίσημου σουλτάνου τῆς Τουρκίας καὶ ἀπ’ εὐθείας ἀπόγονός του περίφημου Σουλεϊμᾶν τοῦ «Μεγαλοπρεπῆ», ποὺ ἔχει κατακτήσει τοὺς Ἕλληνες τουρκολάγνους, ζήτησε δημόσια νὰ ξαναγίνει ἡ ἁγία Σοφία, τὸ σύμβολο τῆς ἑλληνικῆς ὀρθοδοξίας, μουσουλμανικὸ τέμενος. 

"Σκηνοθετημένο σόου για τις κάμερες"

Το σωματείο "Η Γαλαρία" των πρώην εργαζομένων στο συγκεκριμένο έργο, οι οποίοι είναι άνεργοι τα δύο τελευταία χρόνια, έκανε απίστευτες καταγγελίες για την διαφημιζόμενη επανεκκίνηση των εργασιών στην Ολυμπία οδό. Με ανακοίνωση που εξέδωσε, αποκαλύπτει ότι η πρόσφατη εκδήλωση, στην οποία παρέστη και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ήταν ένα σκηνοθετημένο σόου για τις κάμερες, με ψεύτικους εργαζομένους και μηχανήματα που είχαν μεταφερθεί από αλλού.