“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

«Εὐχαριστήσωμεν τῷ Κυρίῳ»

Τὸ πιὸ ἱερὸ σημεῖο τῆς θείας Λειτουργίας εἶναι ἡ ὥρα τῆς ­Ἁγίας Ἀναφορᾶς. Ἡ στιγμὴ κατὰ τὴν ὁποία αὐτὴ ἡ Θυσία ἀναφέρεται στὸ Θεό. Τὸ ἐπίγειο θυσιαστήριο ἑνώνεται μὲ τὸ οὐράνιο. Ἐκεῖ ὅπου παραστέκουν ἀοράτως «χιλιάδες ἀρχαγγέλων καὶ μυριάδες ἀγγέλων». Γι᾿ αὐτὸ κι ὁ ἱερέας μᾶς προτρέπει νὰ σταθοῦμε «καλῶς», δηλαδὴ μὲ εὐλάβεια καὶ φόβο Θεοῦ.

Και η ίδια η ΠΑΝΑΓΙΑ να εμφανιζόταν σε αυτούς, αυτοί αποφάσισαν να υπογράψουν με τα Σκόπια

«Φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος» Δεν χρειαζόμαστε πραξικοπήματα και τέτοιες σαχλαμάρες, χρειαζόμαστε  τώρα ψυχραιμία. Η Δημοκρατία είναι δώρο του ΘΕΟΥ αν ασκείται σωστά.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Δείτε το ΘΑΥΜΑ. Δεκαετίες κουράστηκαν και σπατάλησαν χρήμα οι αντίχριστοι να κάνουν την Ελλάδα ΑΘΕΗ.  Δεν τα κατάφεραν, αντί αυτού τόσες νέες ψυχές με γαλανόλευκες στους δρόμους δηλώνουν  τον έρωτα τους για την Μακεδονία.
Αποφάσισαν το ξεφλούδισμα της Ελλάδος να αρχίσει από την Ελληνικοτάτη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και μετά να συνεχιστεί σε άλλες περιοχές βλ. Αιγαίο- Θράκη – Κύπρο- μειονοτικό Βόρειας Ηπείρου.

Άγιος Παΐσιος: Η Θεία και η ανθρώπινη δικαιοσύνη

– Γέροντα, τί είναι Θεία δικαιοσύνη;
–Θεία δικαιοσύνη είναι νά κάνης αυτό πού άναπαύει τον άλλον. Αν έχης λ.χ. νά μοιρασθής κάτι με κάποιον άλλον, νά του δώσης όχι το μισό άπό αυτό πού έχεις, αλλά όσο θέλει εκείνος. Νά του πης: Πόσα θέλεις; δυόμισι; τρία; πάρ” τα.
Νά δίνης τά καλά και νά κρατάς τά σάπια. Νά δίνης τά περισσότερα και νά κρατάς τά λιγωτερα. Νά, πες πώς μας φέρνει τώρα μιά αδελφή δέκα δαμάσκηνα.

Η Μακεδονία μας (Αρσένιος Μοναχός Σκήτη Κουτλουμουσίου )

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ
Οι προδότες πολιτικοί της κυβέρνησης, έπραξαν αυτό που όλοι μας νομίζαμε, αν και ελπίζαμε, πως ίσως την τελευταία στιγμή θα άλλαζαν την κακή τους απόφαση για το καλό της Πατρίδος μας. Όμως δεν το έκαναν και δυστυχώς έπραξαν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία της Ελλάδος μας. 
Όλοι μας έχουμε μείνει κυριολεκτικά άφωνοι, μη μπορώντας να πιστέψουμε αυτό που έκαναν. Παραχώρησαν το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας, σε ένα αλλόκοτο μόρφωμα εθνικότητος, που λέγεται Σκόπια, μάλλον σαφέστερα, όπως λένε πολλοί, Γυφτοσκοπιανοί. Και τώρα τί μέλλει γενέσθαι; τί θα πράξει ο έντιμος λαός της Πατρίδος μας;

«Ορθοδοξία και Κολυμπάρι, δύο χρόνια μετά»

Μια σημαντική ημερίδα στη Θεσσαλονίκη!
Μια πολύ σημαντική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα δύο χρόνια που συμπληρώνονται σε λίγο από την ψευδοσύνοδο της Κρήτης, αυτό το συνέδριο «πλανώντων, πλανωμένων και πονηρευομένων», που διεξήχθη υπό την προστασία και στενή εποπτεία του αμερικάνικου ΥΠΕΞ, των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και άλλων ευαγών ιδρυμάτων της Νέας Τάξης και που επιχείρησε (ανεπιτυχώς πάντως) να προχωρήσει την υλοποίηση των στόχων της οικουμενιστικής κίνησης, δηλαδή την ψευδοένωση των δήθεν Εκκλησιών της Δύσης με την Ορθόδοξη Εκκλησία και φυσικά την προώθηση του κύριου απώτερου στόχου που δεν είναι άλλος από την παγκόσμια Πανθρησκεία.