“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ο ΜΑΓΚΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ: «Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν και πετύχαμε»

«Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεωκοπήσουν και πετύχαμε» λέει ο πρόεδρος της Ισλανδίας Olafur Ragnar Grimsson!
Έχετε όλοι ακούσει για το τι ακριβώς συνέβει στην Ισλανδία (κάτι το οποίο κρύβουν επιμελώς τα εδώ ......δημοκρατικά κανάλια) και για το πώς ο μάγκας πρόεδρός τους έθεσε βέτο στο ΔΝΤ σχετικά με την πολιτική της αυστηρής λιτότητας και της περικοπής των συντάξεων. Βέβαια δεν συνέφερε κανένα από το σάπιο σύστημα να ακουστεί μία άλλη λύση (όπως αντίστοιχα του Ισημερινού) και γι αυτό φαγώθηκε.

“ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ” !!! Δώστε μας το ΤΑΙΠΕΔ, λένε οι τοκογλύφοι

Κατά τα άλλα, μην ανησυχείτε, η ύφεση τελείωσε, φέτος επιστρέφουμε στις αγορές, δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων, το μνημόνιο είναι ευλογία. Α, και η “πράσινη ανάπτυξη” θα δημιουργήσει 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας. olympia.gr

ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ …. !!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕΣ!!

Foreign Policy για Ερντογάν: «Από τα μηδενικά προβλήματα στους… μηδενικούς φίλους»!

Καταπέλτης κατά του Τούρκου πρωθυπουργού αποτελεί άρθρο της αμερικάνικης επιθεώρησης του τομέα Διεθνών Σχέσεων «Foreign Policy» που φέρει τον τίτλο «How Turkey Went From ‘Zero Problems’ to Zero Friends» (πως η Τουρκία έφτασε από τα ‘μηδενικά προβλήματα’ να μην έχει κανένα φίλο)…Στην εισαγωγή του άρθρου εξιστορείται η ανάπτυξη της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, έως ότου ο Ερντογάν εναντιώθηκε σχεδόν με όλους για χάρη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του Μόρσι. Ο Τούρκος πρωθυπουργός κατηγορείται εμμέσως και για υποκρισία.
Ο συντάκτης του άρθρου θυμίζει ότι η ευαισθησία του Ταγίπ Ερντογάν είναι επιλεκτική, αφού στην περίπτωση του Καντάφι τασσόταν κατά κάθε διεθνούς επέμβασης αφού τουρκικές επιχειρήσεις είχαν στα χέρια τους χρυσοφόρα συμβόλαια.

Η ΒΛΑΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙ...

Γράφει ο σοφός και ενάρετος κληρικός π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, πως του έλεγε κάποιος: «Πάτερ, ένα περίεργο πράγμα. Πάω να βιδώσω μια βίδα, δεν βιδώνει. Προσπαθώ, προσπαθώ, προσπαθώ, δεν βιδώνει. Άμα πω μια βλαστήμια, βιδώνει αμέσως»! «Είναι πολύ απλό και ευεξήγητο αυτό που συμβαίνει», διευκρινίζει ο π. Επιφάνιος. «Δεν εμποδίζει τη βίδα κάποιο φυσικό αίτιο, αλλά κάτι άλλο, παραπέρα: η δαιμονική ενέργεια. Για να κάνει τον άνθρωπο να βλαστημήσει. Απ’ τη στιγμή που θα γίνει αυτό, η δαιμονική ενέργεια φεύγει απ’ τη βίδα και υποδουλώνει τον άνθρωπο. Τί να την κάνει τη βίδα πια; Γι’ αυτό και αυτή βιδώνει τότε μια χαρά.

Γιατί τόση αδικία Θεέ μου;

"Γιατί τόση αδικία Θεέ μου;" φώναξε ως τα έγκατα της ψυχής του. "Δεν καταλαβαίνω τον τρόπο που απονέμεις δικαιοσύνη στο κόσμο! Αυτό το αεροπλάνο που έπεσε στη Νικαράγουα έπρεπε να πέσει πάνω στις παράγκες των φτωχών; Γιατί; Απάντησε μου! Γιατί;" έλεγε και ξανάλεγε μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Τρωτε σκόρδο! Καταπολεμά ακόμη και την ανάπτυξη κακοήθων όγκων

Έχουν γραφτεί τόσα πολλά γι' αυτό το ταπεινό προϊόν της γης! Και όχι μόνο είναι όλα αλήθεια, αλλά επιπλέον έρχονται συνεχώς στο φως ολοένα και περισσότερες ευεργετικές ιδιότητές του, σε σημείο να θεωρείται και δικαίως «πασπαρτού υγείας»! Ο λόγος για το σκόρδο...Έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες στην Κίνα αποδεικνύει, σύμφωνα με δημοσίευμα του Capital.gr, ότι η κατανάλωση ωμού σκόρδου, δύο φορές την εβδομάδα, μειώνει κατά 44% τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα. Ακόμη και σε καπνιστές, η μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης της νόσου αγγίζει το 30%.

Νέο θαυμαστό γεγονός στον Αγ. Ιωάννη τον Ρώσο

Του Γιώργου Θεοχάρη
Πριν δυο εβδομάδες στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας συνέβη ένα συγκλονιστικό γεγονός αφήνοντας άφωνους πιστούς και κληρικούς.
Κατά το προσκύνημα της μία γυναίκα θέλησε εν κρυπτώ  να πάρει μαζί της τη ζώνη  του Αγίου, που μόλις είχε φορέσει  στη μέση της,  ώστε να θεραπευτεί συγγενικό της πρόσωπο, όπως υποστήριξε εκ των υστέρων.

Αττική: Οι γέφυρες των... αναστεναγμών

Εικόνα σήψης στις γέφυρες, τους ανισόπεδους κόμβους και τις υπόγειες διαβάσεις κεντρικών οδικών αρτηριών της Αθήνας - Άγνωστη λέξη η συντήρηση - Κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών - Δείτε φωτογραφίες από τη Συγγρού, τη Χαμοστέρνας, τη λεωφόρο Αθηνών και άλλους δρόμους του Λεκανοπεδίου
Γέφυρες που στάζουν νερό από τα τοιχώματα, χορτάρια φυτρωμένα στις άκρες ανισόπεδων κόμβων, καμένες λάμπες, κατεστραμμένα κομμάτια ασφάλτου και τσιμέντου από διάφορες αερογέφυρες, ενώ από το νερό και τη βροχή σε αρκετές από αυτές υπάρχουν σημάδια διάβρωσης… Τις εικόνες αυτές καταγράψαμε σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, που παρουσιάζουν μια θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης.

Εντολή Ομπάμα για στρατιωτική ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή!

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν στρατιωτικά μέσα μετά τις κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων στη Συρία, παρόλο που ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε χθες Παρασκευή εναντίον οποιασδήποτε νέας στρατιωτικής περιπέτειας των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Ο επικεφαλής του Πενταγώνου Τσακ Χέιγκελ ανακοίνωσε την ανάπτυξη στρατιωτικών μέσων ώστε ο πρόεδρος Ομπάμα να έχει στη διάθεσή του "επιλογές", αν θελήσει να διατάξει μια επέμβαση στη Συρία.

Ελλάδα η χώρα που θα ανακηρύξει ΑΟΖ μ΄ ένα υποβρύχιο και κανένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας

Πριν από μερικούς μήνες μόλις στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν με βεβαιότητα ότι “είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε ανακήρυξη της ΑΟΖ”. Μετά από αμερικανικές συστάσεις όπως λένε οι πληροφορίες η ανακήρυξη ...αναβλήθηκε. Αλλά επειδή το σύνδρομο της “αμερικανικής παρέμβασης” εξακολουθεί να μας κατατρέχει από άλλες εποχές δεν μπορούμε να το χρησιμοποιούμε για να εξηγούμε και να δικαιολογούμε τα πάντα.

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ, ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 24 Αυγούστου, ημέρα μνήμης του Αγίου Κοσμά, του Αιτωλού.
Ο Άγιος Κοσμάς υπήρξε φωτοφόρος απόστολος του Ευαγγελίου, στα μαύρα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς. Η Εκκλησία του Χριστού, για να τιμήσει τον αγώνα και την προσφορά του, τον ονόμασε Ισαπόστολο. Ο Άγιος Κοσμάς γεννήθηκε στο χωριό Ταξιάρχης της επαρχίας Αποκούρου που βρίσκεται κοντά στο χωριό Μεγάλο Δένδρο Ναυπακτίας, το 1714 μ.Χ., από γονείς ευσεβείς, που τον ανέθρεψαν εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου. 
Είκοσι χρονών μετέβη στο Άγιο Όρος, για να σπουδάσει στο εκεί νεοσύστατο σχολείο του Βατοπεδίου. Ο Ο Άγιος Κοσμάς, ονομαζόταν αρχικά Κωνσταντίνος και μετά την αποφοίτηση του, πήγε στη Μονή Φιλόθεου, όπου έγινε μοναχός και κατόπιν Ιερομόναχος και έλαβε το όνομα Κοσμάς.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

Στη Συρία γίνεται η πρόβα του Γ' Παγκοσμίου πολέμου που αναζητά η παγκόσμια οικονομία!

Η Γαλλία τάσσεται υπέρ μίας «δυναμικής αντίδρασης» εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τη χθεσινή σφαγή με χημικά όπλα στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης.  Εάν επιβεβαιωθεί, η θέση της Γαλλίας είναι ότι χρειάζεται να υπάρξει αντίδραση», δήλωσε στο δίκτυο BMF-TV, κάνοντας λόγο, χωρίς άλλες διευκρινίσεις, για «δυναμική αντίδραση» και κρίνοντας «αδύνατη» την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων επί του πεδίου.