“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Εκτός ελέγχου η Τουρκία του Ερντογάν!!! Η αστυνομία κυνηγάει διαδηλωτές και μέσα στο Hilton

Ανοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκκλησία -Για πρώτη φορά αντιπροσωπεία στο Αγιο Ορος και στον Ανθιμο

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του κόμματος Γιάννη Αμανατίδη και στελέχη του Τομέα Θρησκευμάτων επισκέφθηκε για πρώτη φορά διαδοχικά το Αγιον Ορος όπου έγινε δεκτή από την Ιερά Επιστασία, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τον κ. Ανθιμο για να ακολουθήσει και επίσκεψη στη μητρόπολη Λαγκαδά όπου συναντήθηκε με τον μητροπολίτη κ. Ιωάννη. Ηταν η πρώτη φορά που αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Αγιον Ορος, ενώ στη συνάντηση που έγινε στην ιερά Κοινότητα στις Καρυές τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας τούς ενημέρωσαν για τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν την αγιορείτικη κοινότητα.

Η Ρωσία Δεν Θα Επιτρέψει Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων στη Συρία

H Ρωσία δεν θα επιτρέψει την επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων (no-fly zones) πάνω από τη Συρία, μεταδίδει το Reuters. «Δεν θα το επιτρέψουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών. Οι δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου γίνονται λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση Πούτιν-Ομπάμα στο πλαίσιο της G8, στην οποία αναμένεται να συζητήσουν και το συριακό ζήτημα.

Άρχισαν πάλι να θέτουν ψευτοδιλήμματα;;; …. Μήπως το έχουμε ξαναδεί το έργο αυτό;;;

Άδωνις Γεωργιάδης: "Φέρε το φακό εδώ, μη ντρέπεσαι"! (video)
Οι σκηνοθετικές οδηγίες του βουλευτή και η έντονη διαφωνία του με την Πόπη Τσαπανίδου. Αν ο ίδιος θεωρεί ότι έχει κάνει κάποιο λάθος σχετικά με το χαρακτηρισμό "τρωκτικά" για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, ρώτησε η Πόπη Τσαπανίδου τον Άδωνι Γεωργιάδη και ο βουλευτής απάντησε με το δικό του τρόπο...Δύο φορές κάλεσε την κάμερα να τον πλησιάσει, την πρώτη για να δείξει τη λίστα με αυτούς που χαρακτήρισε "τρωκτικά" και τη δεύτερη για να δείξει από το κινητό του την ανάρτησή του στο Twitter... Δείτε το βίντεο:

ΠΟΙΑ ΩΡΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΕ ΑΓΓΕΛΟΥΣ.. ( Γερόντισσα Λαμπρινή )

Στην θεία Λειτουργία και όταν κοινωνούσε είχε εμπειρίες και κάποιες από αυτές τις εκμυστηρεύτηκε ως έξης: «Όλα αυτά που προσφέρουμε στην Προσκομιδή, κρασιά, κεριά και τα ονόματα, τα παίρνουν Άγγελοι και τα πηγαίνουν απάνω. Μια φορά είχα πάει στην αγία Αικατερίνη.
Είχαν μνήμη (εορτή αγίου) εκεί και έδωκα το χαρτάκι μου με τα ονόματα. Το πρωΐ υστέρα πού είχε τελειώσει η Λειτουργία, είδα κατά γης το χαρτάκι στο Ιερό μπροστά. Στενοχωρήθηκα και είπα: «Αχ, Θεέ μου, αγία Αικατερίνη, ήρθα εδώ και δεν διαβάστηκαν τα ονόματά μου».
Τη νύχτα στον ύπνο μου ήρθε μία νέα ωραία (αγία Αικατερίνη) και μου είπε: «Φοβήθηκες, παιδί μου, μήπως δεν διαβάστηκαν τα ονόματα; Τα διάβασα εγώ, ας μην τα διάβασε ο παπάς».
Στα χέρια της κρατούσε ένα χαρτί. Μου το έδειξε. Είδα ότι ήταν το χαρτί πού είχα γράψει τα ονόματα και το είχα δώσει στον παπά για να τα μνημονεύσει στην Προσκομιδή.

"Τα ψέμματα τελείωσαν θα εκπλαγείτε από τις αντιδράσεις μας" - Μήνυμα στρατιωτικών στην κυβέρνηση

“Τα ψέμματα τελείωσαν και όλοι οφείλουν να τεθούν προ των ευθυνών τους”. Η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τους προέδρους των “θεσμικών ενώσεων” αποστράτων άναψε φωτιές και προκάλεσε την αντίδραση -σε πρώτη φάση- της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών . 

Έχουμε ανάγκη μια «Πολιτική Εκκλησία»; - Γέροντας Σωφρόνιος

«Εγείρεται το ερώτημα: Έχει άραγε το Ευαγγέλιο «πολιτική διάσταση»; Κάθε διεθνής ή ταξική πάλη συνδέεται με τη βία: «Χτυπάτε τους εχθρούς». Η εντολή όμως του Χριστού λέει «Αγαπάτε τους εχθρούς υμών» (Ματθ. 5,44). Η τελευταία δεν επιτρέπει καθόλου να υποβιβάσουμε το Ευαγγέλιο στο επίπεδο της αδελφοκτόνου διαιρέσεως των υλικών αγαθών.

Ή ΔΙΠΛΗ ή Εκλογές! Κάτι άλλο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

"ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ" ΑΤΑΚΑ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ

"Μετά από εμένα θα ρίξει και τον εαυτό του!"
Το μεγαλύτερο "επίτευγμα" του Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας φέρεται να σχολίασε με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορία (έστω κι αν ελέγχεται ως προς την αξιοπιστία της) ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φέρεται ειπών: «Νομίζω ότι το μεγαλύτερο επίτευγμά του ως τώρα ήταν ότι έριξε εμένα. Εκανα λάθος. Το κορυφαίο είναι ότι θα ρίξει και τον εαυτό του». defencenet