“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Προετοιμασία 90 ημερών από ΗΠΑ για πόλεμο στο Κόλπο - Μεταφέρουν πλοία κι όπλα

Διπλασιάζουν την δύναμη των ναρκαλιευτικών στον Κόλπο οι ΗΠΑ, στέλνουν ASW ελικόπτερα, μετατρέπουν τις τορπίλες υποβρυχίων και σκαφών επιφανείας ώστε να αποδίδουν καλύτερα στις ιδιαίτερες συνθήκες του Κόλπου και αυξάνουν το απόθεμα βομβών και καυσίμων στο νησί-βάση Ντιέγκο Γκαρσία του Ινδικού Ωκεανού! Αυξάνουν μάλιστα άμεσα το κονδύλι ανάπτυξης των δυνάμεων τους κατά 100 εκατ. ευρώ. Αν αυτά δεν είναι ετοιμασίες για κτύπημα «στην καρδιά» του Ιράν τότε, τι είναι; Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Επιτροπή Ενόπλων Σωμάτων της Γερουσίας, ο Ναύαρχος Τζόναθαν Γκρίνερτ, ο επικεφαλής ναυτικών επιχειρήσεων του US Navy, δήλωσε ότι «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ενισχύσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά τις δυνάμεις μας. Το Ιράν σε περίπτωση κρίσης θα επιχειρήσει να κλείσει τα Στενά για να δημιουργήσει πρόβλημα στη ροή του πετρελαίου.

Παράδειγμα καρτερίας και άδολου πατριωτισμού…

Η κυρά Δέσποινα ύψωνε κάθε πρωί τη γαλανόλευκη και κάθε δειλινό τη μάζευε, τη δίπλωνε με προσοχή και κρατώντας τη στην αγκαλιά της έμπαινε στην εκκλησία να ανάψει το καντήλι Στη Ρω, τη μικρή αυτή βραχονησίδα, μια ανάσα από τα τουρκικά παράλια, έζησαν ο Κώστας και η Δέσποινα Αχλαδιώτη. Με μια μικρή ψαρόβαρκα ήρθαν από το Καστελόριζο στης Ρω το ακρογιάλι, στα 1927, τότε που οι περισσότεροι κάτοικοι του Καστελορίζου έφευγαν μετανάστες να βρουν την τύχη τους στη μακρινή Αυστραλία! Δούλεψαν σκληρά πάνω στον βράχο και έφτιαξαν το σπιτικό τους. Παιδιά δεν ήρθαν δυστυχώς, ήρθαν, όμως, πολλές συμφορές. Οι συμφορές και οι φουρτούνες κτυπούν πολλές φορές και τα καλοτάξιδα καράβια. Ένα τέτοιο κύμα ήρθε και σάρωσε και τη δική τους ζωή. Ο Κώστας αρρώστησε και η Δέσποινα έψαχνε τρόπους να τον βοηθήσει. Μέσα στην απελπισία της άναψε τρεις φωτιές μεγάλες, να τις δουν από το Καστελόριζο να έρθουν να βοηθήσουν… μα κανένας δεν τις είδε και ο Κώστας διάβηκε τους δρόμους του ουρανού και έτσι η Δέσποινα απέμεινε μόνη στη Ρω.

Δ' Χαιρετισμοί

Ακάθιστος Ύμνος - Δ' Στάσις

Τεῖχος εἶ τῶν παρθένων,
Θεοτόκε Παρθένε,
καὶ πάντων τῶν εἰς σὲ προστρεχόντων.
Ὁ γὰρ τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῆς γῆς,
κατεσκεύασέ σε ποιητής, Ἄχραντε,
οἰκήσας ἐν τῇ μήτρα σου,
καὶ πάντας σοι προσφωνεῖν διδάξας·
Χαῖρε, ἡ στήλη τῆς παρθενίας,
χαῖρε, ἡ πύλη τῆς σωτήριας.
Χαῖρε, ἀρχηγὲ νοητῆς ἀναπλάσεως,
χαῖρε, χορηγὲ θεϊκῆς ἀγαθότητος.
Χαῖρε, σὺ γὰρ ἀνεγέννησας τοὺς συλληφθέντας αἰσχρῶς,
χαῖρε, σὺ γὰρ ἐνουθέτησας τοὺς συληθέντας τὸν νοῦν.
Χαῖρε, ἡ τὸν φθορέα τῶν φρενῶν καταργοῦσα,
χαῖρε, ἡ τὸν σπορέα τῆς ἁγνείας τεκοῦσα.
Χαῖρε, παστάς ἀσπόρου νυμφεύσεως,
χαῖρε, πιστοὺς Κυρίῳ ἁρμόζουσα.
Χαῖρε, καλὴ κουροτρόφε παρθένων,
χαῖρε, ψυχῶν νυμφοστόλε ἁγίων.
Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε.

μνος ἅπας ἡττᾶται,
συνεκτείνεσθαι σπεύδων,
τῷ πλήθει τῶν πολλῶν οἰκτιρμῶν σου·
ἰσαρίθμους γὰρ τῇ ψάμμῳ ὠδάς,
ἂν προσφέρωμέν σοι, Βασιλεῦ ἅγιε,
οὐδὲν τελοῦμεν ἄξιον,
ὧν δέδωκας ἡμῖν τοῖς σοὶ βοῶσιν·
Ἀλληλούια.

Ως πότε παλληκάρια …


θέλουν να ενταχθούν στην Ευρώπη αλλά δεν αναγνωρίζουν την κυπριακή προεδρία

Α. Νταβούτογλου: «Ποια κυπριακή προεδρία; - Δεν πρόκειται να έχουμε επαφές μαζί τους» 
Η Άγκυρα δεν θα έχει επαφές με την Προεδρία της ΕΕ από την 1η Ιουλίου, οπότε η Κύπρος αναλαμβάνει για ένα εξάμηνο τα ηνία της δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.  «Η Άγκυρα δεν θα έχει καμία επαφή με την κυπριακή προεδρία, γιατί δεν επιθυμεί να ανταμείψει με κανένα τρόπο την αδιαλλαξία της ελληνοκυπριακής πλευράς η οποία επιθυμεί τη διατήρηση του στάτους κβο ελπίζοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι θα υποχωρήσουν από τις διεκδικήσεις τους», είπε ο Νταβούτογλου σε ομιλία του στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες. Υποστήριξε ακόμη ότι «το Κυπριακό μπορεί να λυθεί μέσα σε τρεις μέρες, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση η οποία όμως δεν υπάρχει από την ελληνοκυπριακή πλευρά». Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη Διεύρυνση επιτρόπου Στέφαν Φούλε δήλωσε ότι η Κύπρος είναι κράτος μέλος και η Κυπριακή Προεδρία προγραμματισμένη. Ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της ως υποψήφιο κράτος μέλος, μεταξύ των οποίων και η εφαρμογή του πρωτοκόλου της τελωνειακής ένωσης. Επιπλέον, υπενθύμισε τη δήλωση που είχε κάνει ο Στ. Φούλε όταν η Άγκυρα έχει απειλήσει με πάγωμα της ενταξιακής διαδικασίας στη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας. «Με όλο το σεβασμό που έχουμε για την Τουρκία, η επιτυχία της Κυπριακής Προεδρίας δεν εξαρτάται από τη χώρα αυτή», είχε πει ο ευρωπαίος επίτροπος.

Μέρκελ:«Θα μπορέσω να έλθω στην Ελλάδα»;

H συνάντηση της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ και του πρόεδρου της ΓΣΕΕ συνοδεύτηκε από ένα χαρακτηριστικό διάλογο…
Συγκεκριμένα η καγκελάριος φέρεται να εξέφρασε τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ τις επιφυλάξεις της για το να θα την δεχόταν με χαρά…σε μια ενδεχόμενη επίσκεψη της στην Ελλάδα. «Έχουμε διαφορετικές απόψεις αλλά εγώ είμαι διατεθειμένη να έρθω στην Αθήνα και να ακούσω τις απόψεις των συνδικάτων. Όμως θα μπορέσω να έρθω;» ρώτησε η κ. Μέρκελ. «Αυτά τα γράφει η Bild. Γιατί να μην μπορέσετε να έρθετε»; απάντησε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Παναγόπουλος….

ΤΟΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ … ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ

Βάζουν ελεύθερους σκοπευτές στις 25 Μαρτίου στο Σύνταγμα

Ελεύθερους σκοπευτές θα αναπτύξει στις ταράτσες γύρω από την πλατεία Συντάγματος η Αστυνομία κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Όσο κι αν αυτό ακούγεται απίστευτο, προβλέπεται στον σχεδιασμό που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τα μέτρα Ασφάλειας και Τάξης την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να αποφύγει τις αναμενόμενες διαμαρτυρίες των πολιτών κατά των «επισήμων» της εξέδρας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στην διαταγή που διαβιβάστηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες του Λεκανοπεδίου, εκτός των άλλων μέτρων που αφορούν το «σφράγισμα» της ευρύτερης περιοχής της πλατείας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός μέχρι την Πανεπιστημίου και όλες τις κάθετες οδούς, από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ,  άνδρες της Ασφάλειας και δικυκλιστές των ομάδων Δ.ΕΛ.Τ.Α και ΔΙ.ΑΣ, αναφέρεται και η τοποθέτηση ελεύθερων σκοπευτών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας σε ταράτσες γύρω από την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας και τους κεντρικούς δρόμους που οδηγούν σε αυτή.