“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Τσοχατζόπουλος: "Είμαι το προεκλογικό δώρο στα δύο μεγάλα κόμματα που τα ΄χουν κάνει πλακάκια"

“Προεκλογικό δώρο” για τα δύο μεγάλα κόμματα χαρακτηρίζει τη προσαγωγή του στον ανακριτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος. “Το σημερινό περιστατικό αφορά τις ηγεσίες των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων, που είχαν άψογα συνεργαστεί, -τα έκαναν «πλακάκια», τους είπε αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος-, και στη σκευωρία, αλλά και στις επιθέσεις σε βάρος μου στο πλαίσιο της Βουλής και της Προκαταρκτικής Επιτροπής με σκοπό την διάσωση των δικών τους υπουργών και των άλλων δικών τους ανθρώπων. Είχαν σκοπό να κατασκευάσουν έναν μόνο ένοχο, εμένα, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, που υπηρέτησα στη συγκεκριμένη θέση μέχρι το 2001, ενώ η κατασκευή των υποβρυχίων «214» διαρκεί μέχρι και σήμερα στη βάση της ίδιας ακριβώς σύμβασης”,υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο Α.Τσοχατζόπουλος

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΣΠΕΡΑΣ

Η Αθωνική Πολιτεία υποδέχεται τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Πολλά ακούστηκαν αυτές τις μέρες για την ακύρωση της επίσκεψης του προέδρου της Ρώσικης Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι ευθύνες έγιναν μπαλάκι μεταξύ Υπ.Εξωτερικών και ΕΛ.ΑΣ. εκδίδοντας ανακοινώσεις περι ανικανότητας παροχής ασφάλειας αμφότεροι. Η αλήθεια όμως είναι πως αν ο Πούτιν θέλει να επισκεφθεί το Άγιο Όρος θα το κάνει, θα έχει τη δική του ασφάλεια και δεν θα ζητήσει και την άδεια.  Εκεί δεν υπάρχουν κόκκινα χαλιά, τυμπανοκρουσίες και επίσημοι άχρηστοι και άσχετοι. Η ιστορία αυτή κρατάει απο χρόνια και δεν είναι αυτό που φαίνεται και που θέλουν να νομίζουμε... Ξεκίνησε όταν ανέλαβε για πρώτη φορά ο Πούτιν την προεδρία, έδωσε τότε πολλά χρήματα και υλικό έμψυχο και άψυχο για να αποκατασταθούν οι Ρώσικες μονές του Αγίου Όρους και σκοπός του είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου κρατιδίου -έχοντας ως πρότυπο το Βατικανό- που θα λειτουργεί σαν κέντρο εξουσίας και καθοδήγησης ενός Ορθόδοξου συνασπισμού. Κάτι τέτοιο οι Δυτικοί ασφαλώς και δεν το θέλουν, εξ'ου και το σκάνδαλο με το Βατοπέδι (η αρχηγός Μονή του Αγίου Όρους), η πτώση του Σινούκ που είχε προγραμματιστεί να μεταφέρει τον Πούτιν στο Άγιο Όρος -και όχι τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας- και η τόση στήριξη στον Εφραίμ που είναι εκείνος ή ένας απο εκείνους που υλοποιούν το σχέδιο. Εκτός αυτών όμως, ο Πούτιν θέλει συμβολικά να είναι η πρώτη του επίσκεψη σαν νεοεκλεγείς πρόεδρος το Άγιο Όρος για να σηματοδοτήσει την υλοποίηση του προαναφερθέντος σχεδίου, το Πάσχα εκεί θα συναντηθεί με επιχειρηματίες, με παράγοντες, Έλληνες του εξωτερικού και δεν έχει σκοπό να κάτσει παραπάνω απο μιάμιση μέρα. Τονίζουμε οτι πάνω απ'ολα είναι συμβολική η επίσκεψη αυτή και καθόλου τυχαία και δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι παρόλες τις προδοτικές κινήσεις της κυβέρνησης των νεο-Τσολάκογλου απέναντι στη Ρωσία, ο Πούτιν έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπερ της Ελλάδας, και στο θέμα της Κύπρου αλλά και της Μακεδονίας. Αναμένοντας λοιπόν την άφιξή του την Παρασκευή θα σας ενημερώνουμε ανα πάσα στιγμή για όσα εξελιχθούν απο εκείνη την ώρα μέχρι και το Σάββατο που θα αποχωρήσει.

Άγγελος Θανάτου

greeknation.blogspot.com

Independent: «Η Ευρώπη χρωστάει μια συγγνώμη στην Ελλάδα για...»

«Το πιο ηλίθιο οικονομικό πείραμα στη σύγχρονη ιστορία»
Η Ευρώπη χρωστά μια «συγγνώμη» στην Ελλάδα, που πληρώνει το τίμημα για «το πιο ηλίθιο οικονομικό πείραμα στη σύγχρονη ιστορία», αναφέρει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα The Independent. Με σαφώς επικριτική διάθεση έναντι των Ευρωπαίων ταγών της Ελλάδας, η βρετανική εφημερίδα παρατηρεί και εντοπίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από τα μέτρα της άγριας λιτότητας. «Το μαρτύριο είναι ορατό παντού. Δεν μπορείς να φας το μεσημεριανό σου σε ένα καφέ, χωρίς οι ζητιάνοι να συρρέουν γύρω σου, οι άστεγοι να μαζεύονται σχεδόν σε κάθε γωνία του δρόμου...» παρατηρεί ο αρθογράφος, μην ξεχνώντας να κάνει αναφορά και στην αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου Δημήτρη Χριστούλα. Όλα αυτά, η εφημερίδα τα αποδίδει στην ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, για να καταλήξει: «Τι χρωστάμε στον ελληνικό λαό; Συμπόνια, αλληλεγγύη και υποστήριξη και μία συγγνώμη επίσης, εάν κάνουμε εκστρατείες υπέρ του ευρώ. Ακριβώς στο κατώφλι μας στην Ευρώπη, η χώρα που γέννησε την ήπειρο πληρώνει το τίμημα του πιο ηλίθιου οικονομικού πειράματος στη σύγχρονη ιστορία».

protothema.gr

Η σύλληψη Τσοχατζόπουλου και τα γερμανικά υποβρύχια !!!

Εκτενείς αναφορές στη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου κάνει ο γερμανικός Τύπος. Τη σύλληψη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ για ξέπλυμα χρήματος τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης συνδυάζουν με την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.
Der Spiegel: Συμφωνία των γερμανικών υποβρυχίων - Έλληνας πρώην υπουργός υπό κράτηση, ύποπτος για διαφθορά.
Focus: Υπόθεση δωροδοκίας Έλληνα πολιτικού από γερμανική εταιρεία. Υπό κράτηση τέθηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, ως ύποπτος για διαφθορά. Οι κατηγορίες αφορούν σε δωροδοκία από τη Ferrostaal, για την αγορά γερμανικών υποβρυχίων.
Manager Magazine: 2,85 δισ. ευρώ για γερμανικά υποβρύχια – Ο πρώην υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος συνελήφθη ως ύποπτος διαφθοράς, σε σχέση με την αγορά γερμανικών υποβρυχίων. Ο πρώην υπουργός φέρεται να δωροδοκήθηκε στο παρασκήνιο της συμφωνίας για τα γερμανικά υποβρύχια.

newsbomb.gr

Τη Κυριακή 6 Μαΐου οι βουλευτικές εκλογές

Τη διάλυση της Βουλής, με προκήρυξη εκλογών για τις 6 Μαΐου και σύγκληση της νέας Βουλής στις 17 Μαΐου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00, ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία ολοκληρώθηκε. Ο κ. Παπαδήμος ανέφερε ότι το συνολικό αποτέλεσμα της κυβέρνησής του ήταν ιδιαίτερα θετικό και αφήνει μια «σημαντική κληρονομιά» καθώς, όπως είπε, «σε αυτούς τους πέντε μήνες φάνηκε ότι μπορούμε να συνεργαζόμαστε, να συνθέτουμε απόψεις, όπου χρειάζεται, να βάζουμε στην άκρη τις διαφορές μας και να παίρνουμε αποφάσεις για το καλό της χώρας». Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπήρξαν λειτουργικά προβλήματα και αρρυθμίες, ιδίως τους δύο πρώτους μήνες, σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ προσδιόρισε τις προκλήσεις «για να ολοκληρωθεί και να εμπεδωθεί η προσπάθεια ανασυγκρότησης της οικονομίας και απαιτείται να ληφθούν άμεσα σημαντικές αποφάσεις».

Τραγελαφικές καταστάσεις: από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ η Αγάτσα

Και καλά, τους επιτελείς της ΝΔ τους καταλαβαίνουμε που πήραν ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (δεν πήραν πάντως και φλουρί κωνσταντiνάτο...), αλλά η Αγάτσα που μέχρι σήμερα ήταν στο σοσιαλιστικό κόμμα και που με τα δύο της τα χεράκια ψήφισε το μνημόνιο. πιστεύει αυτά τα ανέκδοτα που λέει; Διαβάστε τι δήλωσε η υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ πλέον και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. "Στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές θα είμαι υποψήφια στη Βοιωτία, με τη Ν.Δ. Με την απόφασή μου αυτή, στηρίζω με τις μικρές μου δυνάμεις, την προσπάθεια, του Αντώνη Σαμαρά και της Ν.Δ. για μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, πού, τη δραματικά κρίσιμη αυτή περίοδο, έχει ανάγκη η Ελλάδα. Το πρωτεύον και κυρίαρχο για μένα, είναι η Βοιωτία και τα συμφέροντα των πολιτών της. Αυτός είναι για μένα ο υπέρτατος λόγος συμμετοχής μου στην πολιτική. Αυτό υπηρετούσα κι αυτό θα συνεχίσω να υπηρετώ" τόνισε. Ενώ θα μπορούσε αν ήθελε να είναι ειλικρινής να πει: "θέλω να βγω βουλευτής. Στο ΠΑΣΟΚ δεν με θέλουν και γι αυτό πάω στη ΝΔ". Τα υπόλοιπα τι τα ήθελε;;; Η Α. Αγάτσα, πριν από λίγες μέρες, είχε, απροειδοποίητα, αποχωρήσει από την ΚΟ ΠΑΣΟΚ και είχε ανεξαρτητοποιηθεί, χωρίς να ανακοινώσει τις προθέσεις της. Ο Αντώνης Σαμαράς από την πλευρά του δήλωσε για την... μεγάλη μεταγραφή της Αγάτσα: "Καλωσορίζω στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας και της εθνικής προσπάθειας μια νέα πολιτικό που τολμά, μια δυναμική γυναίκα, που – ακούγοντας τη φωνή της συνείδησής της – θα δώσει τη δική της μάχη για την Ελλάδα του αύριο. Στο πρόσωπό της, η Νέα Δημοκρατία καλωσορίζει όσους και όσες, από οποιονδήποτε χώρο κι αν προέρχονται, παλεύουν μαζί μας για την ελπίδα και την ανόρθωση της χώρας. Παλεύουν και νικούν".
Για την προσχώρηση της κα Αγάτσα στη ΝΔ ο κ. Μ. Γιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μέχρι το Σάββατο ο συγκυβερνών κ. Σαμαράς δήλωνε από το Αιγάλεω ότι δεν θα συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ. Με την προσχώρηση στη ΝΔ της πρώην βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ κας Άριας Αγάτσα απέδειξε ότι όχι μόνο θα συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ, αλλά θα κυβερνήσει και με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Θέλει να κυβερνήσει με τους ανθρώπους που στήριξαν το «καταστροφικό Μνημόνιο 1» που ο ίδιος ο κ. Σαμαράς αποκήρυσσε.
Δεν θα εμπλακώ στα εσωτερικά της συγκυβέρνησης και τις εσωτερικές μετακινήσεις των στελεχών της. Αυτά είναι άλλωστε «ενδοοικογενειακή» υπόθεση των κ. Παπανδρέου, Σαμαρά και Βενιζέλου, οι οποίοι όπως φαίνεται ταυτίζονται πλέον πλήρως, όχι μόνο ως προς τις πολιτικές τους, αλλά και ως προς τα στελέχη τους. Τελικός κριτής όλων, ο λαός.»

diktionews & siriosfm