“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΜΟΙΑΖΕΙ …. ΜΕ ΧΙΛΙΑΡΜΕΝΟ !!!

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του defencenet
Μπήκαν οι ρωσικοί Στόλοι από το Γιβραλτάρ στην Μεσόγειο με 13 ΠΟΛΕΜΙΚΑ  και ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΑ - Πλέουν πάση δυνάμει !!!
Mία πρωτοφανούς, για τα ρωσικά δεδομένα μετά το 1990, ισχύος αρμάδα πλέει αυτή την στιγμή στην Μεσόγειο, με τα πλοία των Στόλων της Βόρειας Θάλασσας και της Βαλτικής να έχουν περάσει ή να περνάνε τα στενά του Γιβραλτάρ αυτή την στιγμή. Η ομάδα των πλοίων του Στόλου της Βαλτικής πέρασε τα Στενά και πλέει "πάση δυνάμει" προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Πρόδρομος

Γράφει ὁ π. Γεώργιος Παπαβαρνάβας
Ὁ Τίμιος Πρόδρομος εἶναι τὸ πρόσωπον ἐκεῖνο, τὸ ὁποῖον ἐγκωμίασε ὁ Χριστὸς περισσότερο ἀπὸ κάθε ἄλλον ἄνθρωπο. “Μείζων ἐν γεννητοῖς γυναικὼν προφήτης Ἰωάννου τοῦ Βαπτιστοῦ οὐδεὶς ἐστι” (Λούκ. ζ' 28). Εἶναι ὁ μεγαλύτερος τῶν Προφητῶν, ὄχι ὡς πρὸς τὴν ἡλικία, ἀφοῦ ἔζησε μόνον τριάντα χρόνια, ἀλλὰ ὡς πρὸς τὴν χάρη καὶ τὴν δόξα, γιατί ἀξιώθηκε ὄχι μόνον νὰ ἰδῆ, ἀλλὰ καὶ νὰ βαπτίση “τὸν κηρυττόμενον” Μεσσία. Στὴν συνέχεια ὅμως ὁ Χριστὸς τόνισε ὅτι ὁ μικρότερος στὴν Βασιλεία τῶν Οὐρανῶν εἶναι μεγαλύτερος ἀπὸ τὸν ἅγιο Ἰωάννη τὸν Πρόδρομο. Καὶ τὸ εἶπε αὐτό, σύμφωνα μὲ τὴν ἑρμηνεία τοῦ ἱεροῦ Χρυσοστόμου, γιὰ νὰ μὴ παρασυρθοῦν οἱ ὄχλοι ἀπὸ τὴν ὑπερβολὴ τῶν ἐπαίνων καὶ θεωρήσουν τὸν Ἰωάννη ἀνώτερον ἀπὸ τὸν Θεάνθρωπο Χριστό. Ἀλλὰ καὶ σύμφωνα μὲ μία ἄλλη ἑρμηνεία, τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ Συγγραφέως τοῦ 4ου μ.Χ. αἰῶνος Διδύμου του Τυφλοῦ, ὁ μικρότερος ἀπὸ τοὺς Ἁγίους Ἀποστόλους, ὁ ἅγιος Ἰωάννης ὁ Θεολόγος, εἶναι μεγαλύτερός του Προδρόμου, ἀφοῦ οἱ Ἀπόστολοι εἶναι ἀνώτεροι ἀπὸ τοὺς Προφήτας.

Ο Νταβούτογλου αποκαλύπτει το Εθνικό έγκλημα της συμμορίας Σημίτη που ολοκλήρωσε ο Παπανδρέου: Ποιά ΑΟΖ; Έχουμε “γκρίζες ζώνες”!!!

“ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ”! Σε σαφή προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μονομερή ανακήρυξη της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης προχώρησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ ο υπουργός Ενέργειας της γειτονικής χώρας έκανε λόγο για «αμφισβητούμενες περιοχές», επαναφέροντας το θέμα των γκρίζων ζωνών. Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, αναφέρθηκε σε «αμφισβητούμενες περιοχές» και εμμέσως απείλησε την Ελλάδα να μην τολμήσει να κάνει εργασίες σε περιοχές του Αιγαίου χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Άγκυρας υπενθυμίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα…

Ο Νταβούτογλου προειδοποιεί τον Σαμαρά να μην ανακηρύξει ελληνική ΑΟΖ...

Σε σαφή προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μονομερή ανακήρυξη της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης προχώρησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ ο υπουργός Ενέργειας της γειτονικής χώρας έκανε λόγο για «αμφισβητούμενες περιοχές», επαναφέροντας το θέμα των γκρίζων ζωνών

Ακριβής πρόβλεψη Ν. Σαρρή: «Ο λαός δεν θα αντιδράσει. Έχει χάσει την εθνική και κοινωνική του συνοχή»

Ο αείμνηστος καθηγητής του Παντείου Νεοκλής Σαρρής, σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, λίγο πριν φύγει από την ζωή, υπήρξε απόλυτα προφητικός... σε συνέντευξή του στον Μάκη Βραχιολίδη. Τον Μάρτιο του 2010, πριν ακόμη ο μοιραίος Παπανδρέου μας βάλει στο ΔΝΤ, ο Νεοκλής Σαρρής είχε προβλέψει αυτά που υποφέρει σήμερα ο λαός. Διαβάστε τι έλεγε για την πολιτική της ΕΕ σε βάρος της Ελλάδος, για το πώς η χώρα μας χρησιμοποιείται ως μοχλός για τις γεωστρατηγικές πολιτικές των μεγάλων δυνάμεων, με τα λαμόγια-πολιτικούς μας να παίζουν το παιχνίδι της. Μπορείτε να διαπιστώσετε γιατί σήμερα ο Σαμαράς είναι τόσο δουλοπρεπής προς την Μέρκελ. Διαβάστε πώς εξηγούσε γιατί δεν θα υπάρξει αντίδραση από τον λαό και γιατί η εθνική και κοινωνική συνοχή έχουν δεχτεί καίρια πλήγματα.

Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος. Η διπλή γιορτή τού Τιμ. Προδρόμου

Πρωτοπ. Στέφανος Αναγνωστόπουλος
Αγίου Ιωάννου, 2006
«Την χείραν σου την αψαμένην την ακήρατον κορυφήν του Δεσπότου».
Δυό φορές τιμά σήμερα χριστιανοί μου η Εκκλησία, τον Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.  Μια για να τον τιμήσει ως πρωταγωνιστή και μάρτυρα του μεγάλου θαύματος της Βαπτίσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, μαζί με την μαρτυρία του για την αποκάλυψη των Θεοφανείων, δηλαδή της Αγίας Τριάδος,  και άλλη μια φορά γιατί σαν σήμερα μεταφέρθηκε το δεξιό αγιασμένο χέρι του, αυτό που «ήψατο την ακήρατον κορυφήν του Δεσπότου», στην Κωνσταντινούπολη.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ 4Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ !

Επί ένα μήνα το Eurogroup συνεδρίαζε και εμείς παρακολουθούσαμε στενά τι ετοιμάζουν με την αντίστοιχη καχυποψία που τούς αξίζει. Όσο δύσκολος και αν είναι ο ξύλινος λόγος του Γιούνγκερ και των εν γένει δήθεν τεχνοκρατών προς ερμηνεία τολμήσαμε και  φανερώσαμε τις προθέσεις τους από τη πρώτη συνεδρίασή τους στις 12/11 μέχρι και τη συνεδρίαση της  26/11/2012 (βλ. σε αυτή τη σελίδα τις αναλύσεις σχετικά). Δεν σχολιάσαμε μόνο την τελευταία συνεδρίαση την 13.12.2012 που έδωσε και το πράσινο φως για τη δήθεν εκταμίευση.  Αυτό ήταν συνεπές προς τις προηγούμενες τοποθετήσεις μας, διότι έπρεπε να βρούμε τις αποφάσεις για τα νέα μέτρα, τα οποία θα ενσωματωθούν σε νέο μνημόνιο ή μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Η συνεδρίαση της 13/12 ήταν ένα σόου προς ανάδειξη του Στουρνάρα.

Αλωνίζουν στην Κρήτη τα ερευνητικά σκάφη! Έτοιμος για υφαρπαγή ο ορυκτός μας πλούτος!

Το ερευνητικό σκάφος "Nordic Explorer" πλέει πολύ κοντά στον κόλπο της Μεσαράς και οι έρευνες για τον ορυκτό θησαυρό της Κρήτης είναι ορατές με γυμνό μάτι.  Το ειδικό ερευνητικό σκάφος που ψάχνει για πετρέλαιο στα νότια της Κρήτης διεξάγει από τα ξημερώματα τις έρευνες σε απόσταση μόλις 1,5 χιλιομέτρου από τις παραλίες του κόλπου της Μεσσαράς. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το "Nordic Explorer" θα κινηθεί από τον Κόκκινο Πύργο προς το Λέντα και την παραλία της μονής Κουδουμά όπου και αναμένεται να προσεγγίσει κοντά στην ακτή.