“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ: ΟΣΟΙ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ !!!

Στίχοι: Μάρκος Βαμβακάρης, Φράγκος
Μουσική: Μάρκος Βαμβακάρης, Φράγκος
Πρώτη εκτέλεση: Μάρκος Βαμβακάρης, Φράγκος

"Πέθανε ο Κονδύλης μας
πάει κι ο Βενιζέλος
την πούλεψε κι ο Δεμερτζής
που θα ‘φερνε το τέλος

Όσοι γινούν πρωθυπουργοί
όλοι τους θα πεθάνουν
τους κυνηγάει ο λαός
απ' τα καλά που κάνουν

Βάζω υποψηφιότητα
πρωθυπουργός να γίνω
να κάθομαι τεμπέλικα
να τρώω και να πίνω

Και ν' ανεβαίνω στη Βουλή
εγώ να τους διατάζω
να τους πατώ τον αργιλέ
και να τους μαστουριάζω"

Βενιζέλος ή τανκς!!

Να πάτε να ψηφίσετε αύριο.
Με τα παιδιά και τα ξαδέρφια σας.
Κάντε και μιά πίτα να πάτε στην "εφορευτική".
Μπαξίσι.
Να θυμάται τη φάτσα σας και τη συμμετοχή σας.
Να το πει στους πραιτωριανούς του Βενιζέλου:
"ο Τάκης ήρθε. Ψήφισε. Δικός μας".

Πουρνό-πουρνό.
Πριν την εκκλησιά... μη και... αλλαξοπιστήσετε!!
Κι αφού... κοινωνήσετε!! Και εξομολογηθείτε!!...
Σωτήρες εσείς... σωτήρα να ψηφίσετε.
Βράχοι του σοσιαλισμού εσείς...
σοσιαλιστικό "Γιβραλτάρ" να ψηφίσετε.

Να "πιάσετε" το εκατομμύριο του 2007.
Ετσι είχατε πει τότε.
Γιατί...αν βγείτε λιγότεροι... φοβάμαι
πως σας περιμένουν τα τανκς. Τα κομματικά.
Να ισοπεδώσουν τις απόκρυφες επιθυμίες σας.
Το διορισμό του ανεψιού.
Το ξεροκόματο του συνταξιούχου πάππου σας.

Ο ΓΡΑΨΑΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ;

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΑΨΑΣ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ; ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ... ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΣΤΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ....Ο ΓΡΑΨΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΛΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ. ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ ... ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .....
ΣΗΜ: ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΡΑΨΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΟ 2010. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ

Ξοφλάμε τέσσερις φορές το χρέος μας !!!

Η συνολική αξία των αποθεμάτων του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας είναι περίπου 1.5 τρισεκατομμύρια ευρώ και είναι τετραπλάσια του συνολικού χρέους της....(360 δισ. ευρώ).Αυτά τόνισε μιλώντας σε εκδήλωση του Ομίλου Φίλων Περιβάλλοντος –Ενέργειας Ανπάτυξης Πολιτισμού Καλαμαριάς, στο θέατρο Χηλής ο Ανανίας Τσιραμπίδης ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ. Ο κ Τσιραμπίδης τόνισε ότι η συνολική αξία των ενδεικτικών αποθεμάτων των Βιομηχανικών Ορυκτών και Πετρωμάτων φθάνει τα 60 δις ευρώ, ενώ η συνολική αξία των ενδεικτικών αποθεμάτων των Μεταλλικών Ορυκτών τα 72 δισεκ ευρώ. Επίσης η συνολική αξία των ενδεικτικών αποθεμάτων των Ενεργειακών Ορυκτών Πρώτων Υλών ανέρχεται σε 1.362 δισεκατομμύρια ευρώ από τα οποία τα 268 δισεκατομμύρια ευρώ ανήκουν στους λιγνίτες που εκμεταλλευόμαστε εδώ και δεκαετίες για την παραγωγή αποκλειστικά ηλεκτρικής ενέργειας. Τα ενδεικτικά αποθέματα πετρελαίου είναι 10 δισεκ βαρέλια με τρέχουσα αξία 685 δις ευρώ και τα αντίστοιχα του φυσικού αερίου 3.5 τρισεκ κυβικά μέτρα με τρέχουσα αξία τα 409 δις ευρώ.

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΚΑΡΟ. ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΔΙΑ….

Έκκληση Βενιζέλου για συμμετοχή 
Κάλεσμα προς τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να λάβουν μέρος στη διαδικασία της Κυριακής για την εκλογή του νέου προέδρου του Κινήματος, απηύθυνε  ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας.«Την Κυριακή 18.3 στο ΠΑΣΟΚ αρχίζουμε ξανά. Σας προσκαλώ προσωπικά να πάρετε μέρος σε μια συλλογική πολιτική πράξη που έχει ως βασικό στόχο να ζωντανέψει την παράταξη», υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο κ. Βενιζέλος. «Έχω πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Οι δυο λέξεις που χρησιμοποίησα στην ομιλία μου στη συνδιάσκεψη, το περασμένο Σάββατο, απευθυνόμενος στον ελληνικό Λαό: ευχαριστώ και συγνώμη, θέλω να είναι η αφετηρία μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης», τονίζει και προσθέτει πως «μόνο το Εθνικό καθήκον αλήθειας και το Εθνικό καθήκον αλληλεγγύης μπορούν να λειτουργήσουν ως εφαλτήριο για την οριστική υπέρβαση της κρίσης και την ανάκτηση του εδάφους που έχουμε χάσει». «Έχουμε απέναντι μας το μέτωπο της υποκρισίας, της δημαγωγίας και του λαϊκισμού. Ας μη το αφήσουμε να κυριαρχήσει», σημειώνει ο κ. Βενιζέλος και καταλήγει: «Αύριο αρχίζει η μάχη των επικείμενων εκλογών» και «μαζί θα την κερδίσουμε».

ΔΝΤ: Πάρτε και άλλα μέτρα, αλλιώς «άτακτη έξοδος»…

Για την ανάγκη «αυστηρής τήρησης» της δανειακής σύμβασης προειδοποιεί το ΔΝΤ στην έκθεσή του τονίζοντας ότι η χώρα μας θα αντιμετωπίσει «άτακτη έξοδο» από την Ευρωζώνη χωρίς χρηματοοικονομική στήριξη από την Ευρώπη, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το Ταμείο επισημαίνει την ανάγκη εξοικονόμησης 14 δισ. ευρώ (περίπου 7% του ΑΕΠ), ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2013 και 2014 και προειδοποιεί ότι καθυστερήσεις στην προώθηση διαρθρωτικών μέτρων θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε βαθύτερη ύφεση. Στην έκθεσή του, αναφέρει ότι τα 14 δισ. θα πρέπει να βρεθούν από μέτρα και αλλαγές στο φορολογικό σύστημα. Για τις περικοπές στο δημόσιο και τη μείωση των μισθών, το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η μείωση του εργατικού κόστους κατά 9,5% βελτίωσε μεν την ανταγωνιστικότητα, αλλά παραμένει κενό 15-20% που πρέπει να κλείσει, σημειώνεται χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι χρειάζεται προσαρμογή της τάξης του 7% του ΑΕΠ και ότι χωρίς την εφαρμογή αυτού του μέτρου, δεν θα καταστεί εφικτή η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο 4,5% του ΑΕΠ το 2014.

Βήμα για «τουρκική μειονότητα» σε Ρόδο-Κω…

Η Διαρκής Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, αποδέχτηκε την έκθεση με θέμα «η κατάσταση των κατοίκων της Ρόδου και Κω που έχουν υπόβαθρο την τουρκική πολιτισμική κουλτούρα» (Doc. 12526) και το σχέδιο της απόφασης περί αυτής (1867/2011), η οποία είχε συνταχθεί από τον Ελβετό Αντρέα Γκρος, μέλος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Με την απόφαση που έγινε δεκτή την 9 Μαρτίου 2012 στη Διαρκή Επιτροπή, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, απαίτησε από την Ελλάδα την επικύρωση της Σύμβασης Πλαισίου για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων. Η Κ.Σ.Σ.Ε κάνει έκκληση στην Ελλάδα, να διοργανώσει σε συνεννόηση «με τους πολίτες που ομιλούν την τουρκική», μια καμπάνια με σκοπό την πληροφόρηση των οικογενειών όλων των μαθητών, σχετικά την δυνατότητα διδασκαλίας της τουρκικής γλώσσας.

Ἀλέξανδρος Παπαδιαμάντης: «Ὁ διαχρονικός προσδιορισμός τοῦ γραικύλου»

«γγλος Γερμανς Γάλλος δύναται ν εναι κοσμοπολίτης ναρχικς θεος τιδήποτε. καμε τ πατριωτικν χρέος του, κτισε μεγάλην πατρίδα. Τώρα εναι λεύθερος ν παγγέλλεται, χάριν πολυτελείας, τν πιστίαν κα τν παισιοδοξίαν. λλ Γραικύλος τς σήμερον στις θέλει ν κάμει δημοσία τν θεον τν κοσμοπολίτην, μοιάζει μ ννον νορθούμενον π’ κρων νύχων κα τανυόμενον ν φθάσει ες ψος κα φανε κα ατς γίγας. Τ λληνικν θνος, τ δολον, λλ’ οδν ττον κα τ λεύθερον, χει κα θ χει δι παντς νάγκην τς θρησκείας του.»