“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος και Ιερομάρτυρας


Λέουσιν, Ιγνάτιε, δείπνον προὐτέθης,
Κοινωνὲ δείπνου μυστικού, θάρσους λέον
Είκάδι Ιγνάτιος θάνε γαμφηλήσι λεόντων
Βιογραφία
Ο χρόνος γέννησης και η εθνικότητα του Άγιου Ιγνατίου είναι ασαφή. Στο θρόνο της Αντιόχειας ο Ιγνάτιος ανέβηκε μεταξύ 68-70 μ.Χ. Ποίμανε σαν αποστολικός διδάσκαλος και στάθηκε φρουρός των ψυχών του ποιμνίου του. 
Όταν ο Τραϊανός διέταξε διωγμό κατά των Χριστιανών, θαρραλέα ο Ιγνάτιος, ενώ ο βασιλιάς περνούσε από την Αντιόχεια, παρουσιάστηκε μπροστά του και υπεράσπισε τα δίκαια της Εκκλησίας και την αλήθεια της χριστιανικής πίστης. Τότε ο Τραϊανός, διέταξε τη σύλληψη του Ιγνατίου και τη μεταφορά του στη Ρώμη.

Προεόρτια Χριστουγέννων!

Σε λίγες ημέρες θα εορτάσωμε τη μεγάλη εορτή του χριστιανικού κόσμου, την εορτή των Χριστουγέννων.
Το γεγονός της γεννήσεως του Κυρίου θα ξαναφέρει η Εκκλησία μπροστά στα μάτια της ψυχής μας και θα μας καλέσει να προσκυνήσωμε μαζί με τους ποιμένες και με τους μάγους τον γεννηθέντα βασιλέα και να υμνολογήσωμε μαζί με τις στρατιές των ουρανίων αγγέλων την ενανθρώπησι του Θεού της ειρήνης και της αγάπης.
Το «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γής ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία», ο αγγελικός ύμνος της γεννήσεως (Λουκ. 2,3), θα αντηχήσει και πάλι στους ναούς μας. Στο νεογέννητο βρέφος της Βηθλεέμ θα δούμε τον τεχθέντα Σωτήρα μας, τον ενανθρωπήσαντα Θεό.

Γνωρίζουν ότι έρχεται ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ και αυτοί θέλουν να κατάσχουν την οικογενειακή στέγη των Ελλήνων.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πριν εισέλθουμε στα μνημόνια και πριν αρχίσει το αιματοκύλισμα στην Συρία επισκέφτηκε το ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ένας Ιερέας από την Βηρυττό, πνευματικό παιδί του Γέροντος Ισαάκ του Λιβανέζου.
Σε εκείνο το ταξίδι του ένας Αγιορείτης Μοναχός τον συμβούλεψε να πάρει την οικογένεια του και να έλθει στην Ελλάδα διότι όπως του είπε τα επόμενα χρόνια θα ξεσπάσει μεγάλος πόλεμος από το μικρό κράτος του Λιβάνου.