“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ανησυχία Τ. Ερντογάν για Μόρσι, βλέπει το δικό του μέλλον;

Την Ευρώπη και τη Δύση, στο σύνολό της, κάλεσε να επιβάλει κυρώσεις κατά της Αιγύπτου, μετά την επιβολή από το αρμόδιο αιγυπτιακό δικαστήριο, της εσχάτης των ποινών στον πρώην πρόεδρο της χώρας, ο Τούρκος πρόεδρος, παραληρώντας και πάλι.

Ένδεκα τούρκοι βαπτίστηκαν (σε ιερό ναό της Αττικής) Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

της Κων. Διονυσοπούλου για το ierovima.gr φωτο αρχείου
Δεκατρείς τούρκοι πολίτες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, πριν από έξι χρόνια, επισκέφθηκαν τη Χίο, συμμετέχοντας ως τουρίστες σε γκρούπ, από την εξ ανατολών γείτονα χώρα. Μεταξύ των αξιοθέατων που επισκέφθηκαν στη Χίο ήταν ιερές μονές και ναοί.

Διάλογος Οσίου Παϊσίου με προτεστάντη

(Η κατωτέρω συνομιλία του π. Παϊσίου μ’ έναν ευλαβή νέο, πού είχε πλανηθεί από τις κακοδοξίες προτεσταντικής αιρέσεως, δημοσιεύτηκε στην ετησία έκδοση «Ο Όσιος Γρηγόριος» της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους του έτους 1995. Ο μακαριστός γέροντας με τις φαινομενικά απλοϊκές απαντήσεις του στις υπαρξιακές ανησυχίες ενός νέου, έσωσε κι αυτή την ψυχή από την απώλεια και τον επανέφερε στην αγκαλιά της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου, Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος μας έδωσε την ευλογία του για την αναδημοσίευση του κειμένου της συνομιλίας αυτής).

Σερβικά δημοσιεύματα απειλούν την Αλβανία με πόλεμο εμπλέκοντας και την Ελλάδα

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τις μάχες του προηγούμενου Σαββατοκύριακου στο Κουμάνοβοτων Σκοπίων, συνεχίσουν την …πολιτική της άνευ προϋποθέσεων υποστήριξης των Αλβανών και εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίσει να σιωπά στους αλβανικούς σχεδιασμούς για την αναβίωση της «Μεγάλης Αλβανίας», τότε αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ορθόδοξη συμμαχία Σερβίας, Ελλάδας, Σκοπίων και Βουλγαρίας, ίσως και σε Τρίτο Βαλκανικό Πόλεμο, γράφει η σερβική ημερήσια εφημερίδα Kurir.