“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Τα "σύννεφα πολέμου" όλο και πυκνώνουν στη Μ.Ανατολή. Αποστολή ειδικών δυνάμεων από ΗΠΑ

Όλα δείχνουν ότι τα σύννεφα πολέμου αργά αλλά σταθερά συγκεντρώνονται στη Μέση Ανατολή.  Μπορεί η Ουάσινγκτον να εμφανίζεται πιο συγκρατημένη από το Ισραήλ για την επιλογή ανάληψης στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν,όμως την ίδια στιγμή δείχνει ότι προετοιμάζεται γι΄ αυτό το ενδεχόμενο πιθανότατα μετά από τις προεδρικές εκλογές και την πιθανή επανεκλογή του Ομπάμα. Η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στον Κόλπο όλο και μεγαλώνει. Στον Περσικό Κόλπο φθάνει  πλωτή βάση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, ένα από τα καθήκοντα των οποίων θα είναι η διάνοιξη των φραγμάτων ναρκών.

AYTOKTONIA 70XΡΟΝΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΕΞΩΣΗΣ !!!

Άνδρας, ηλικίας περίπου 70 ετών, έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στο Γαλάτσι, δίνοντας τραγικό τέλος στη ζωή του, όταν δικαστικός επιμελητής πήγε να του παραδώσει έγγραφο για έξωση. Ο... δικαστικός επιμελητής, ο οποίος πήγε μόνος του, χτύπησε το κουδούνι και ανακοίνωσε τον λόγο της επίσκεψή του. Ο 70χρονος, όμως, βγήκε στο μπαλκόνι και απειλούσε ότι θα πέσει αν δεν έφευγε. Ο δικαστικός κλητήρας προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να τον μεταπείσει, αλλά ο ένοικος του διαμερίσματος πραγματοποίησε την απειλή του με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία. fimotro

Άσαντ:"Δεν μπορούν να κάνουν επέμβαση εδώ όπως στη Λιβύη" !!!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Ο Μπάσαρ Άσαντ κατηγόρησε ευθέως την Άγκυρα για τις μάχες που προκαλούνται στη Συρία αλλά φάνηκε σίγουρος πως δεν περιμένει καμία εξωτερική επέμβαση στη Συρία. «Οι πολιτικές της Άγκυρας προκαλούν την αιματοχυσία στη Συρία» δήλωσε ο Άσαντ και τόνισε πως οι σχέσεις των δυο χωρών έφτασαν σε χειρότερο σημείο μετά την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους. Ο Πρόεδρος της Συρίας στη συνέντευξη στου στην κρατική τηλεόραση του Ιράν δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν είναι δυνατόν κάποια επιχείρηση όπως της Λιβύης, αυτό σ εμάς είναι αδύνατον» δήλωσε ο Άσαντ. Ο ίδιος υποστήριξε πως ο λαός του Ιράν είναι μαζί με τον λαό της Συρίας.   onalert

Το τρίχρονο δαμάλι και τα 700 εκατομμύρια !!!

Η προφητεία του Άγιου Κοσμά του Αιτωλού για το τρίχρονο δαμάλι καθώς και η πρόρρηση του γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού περί των 700 εκατομμυρίων νεκρών είναι από τις πιο χαρακτηριστικές στο σύνολο των προφητειών / προρρήσεων που γνωρίζουμε σχετικά με τον Γενικό Πόλεμο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται αν είναι δυνατόν να υπάρξει τόσο μεγάλη σφαγή ώστε να σκοτωθούν 700 εκ. άνθρωποι (χωρίς τα γυναικόπαιδα, όπως τονίζει ο γέροντας Ιωσήφ). Μάλιστα υπάρχουν κάποιοι που αναφέρουν ότι ο αριθμός δεν είναι πραγματικός, αλλά ενδεικτικός του μεγέθους, ενώ άλλοι αμφιβάλλουν για την ορθότητα, παραθέτοντας άλλα ακούσματα του γέροντα, στα οποία αναφέρει μικρότερο αριθμό νεκρών.

“Όταν θα δείτε οι Τούρκοι να χτίζουν τις δικές μας εκκλησίες…”

Φωτιάδης Όμηρος
π. υπάλληλος πολιτικής διοίκησης Αγίου Όρους, Θεσσαλονίκη
Έλεγε ο πατήρ Παΐσιος ότι το Βυζάντιο έφτιαξε το Άγιον Όρος και ότι ήρθε η εποχή που θα ξεκινήσει το Άγιον Όρος να φτιάξει πάλι το Βυζάντιο. Ακόμη έλεγε : «Όταν θα δείτε οι Τούρκοι να χτίζουν τις δικές μας εκκλησίες, να ξέρετε ότι τις χτίζουν, για να πάμε εμείς μέσα». (…)(Σελ.440) (πηγή: ellinonlogoi) yiorgosthalassis

Νίκος Κούνδουρος: Η πείνα, σε λίγο, θα πάψει να ‘ναι άοπλη!

Κατά τη διάρκεια μίας συνάντησης στο σπίτι του, στο Μετς, ο αγωνιστής της Αντίστασης και πολυβραβευμένος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σκηνοθέτης του κινηματογράφου και του θεάτρου, Νίκος Κούνδουρος, μίλησε στην Κρυσταλία Πατούλη, για την μετεκλογική πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, συμμετέχοντας στον δημόσιο διάλογο του tvxs.
Τι να σκέφτομαι για αυτήν την πρωτοφανή -για τα ελληνικά δεδομένα- σύμπραξη (αν και πρώτη ήρθε στο μυαλό μου η λέξη... συμπαιγνία) των τριών κομμάτων, οι οποίοι  αποφάσισαν να πάψουν να βρίζονται; Η σύμπραξη αυτή, δεν είναι κάτι που το αποφασίζει κανείς την ώρα που κοιμάται. Είναι τεράστιας σημασίας μια τέτοια απόφαση. Δηλαδή, η σύγκλυση και η συνεργασία τριών κομμάτων, που μέχρι χτες είχαν μια εχθρική σχέση. Και τα τρία κόμματα, είχαν το μπαϊράκι το δικό τους –ελληνικό έθιμο κι αυτό- και ξαφνικά εμφανίστηκε η πρόταση: Δεν έχουμε τρία κόμματα, αλλά μία πατρίδα. Αυτήν την τραγική, τη μελαγχολική και τρυφερή λέξη: Πατρίδα. Αναγκάζονται, λοιπόν, αυτή τη στιγμή τρεις χθεσινοί αντίπαλοι να συμπέσουν στην άποψή τους, και να πουν: Είμαστε η Ελλάδα.

Των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου - 29 Ιουνίου !!!

Οι Άγιοι Απόστολοι Πέτρος και Πάυλος. Τοιχογραφία Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου
Των δύο μεγάλων και κορυφαίων αποστόλων του Χριστού, του Πέτρου και του Παύλου, τη μνήμη εορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας. Προς αυτούς τους δύο μεγάλους άνδρας της θα αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο της τιμής και της ευγνωμοσύνης για την ανυπολόγιστα μεγάλη συμβολή τους στο έργο της διαδόσεως της χριστιανικής πίστεως και της εδραιώσεως της Εκκλησίας μας. Στις εικόνες των ζωγραφίζονται οι δύο απόστολοι να κρατούν την Εκκλησία, που συμβολικά εικονίζεται με ένα μικρό βυζαντινό ναό. Γιατί και οι δύο αυτοί απόστολοι υπήρξαν πράγματι οι στύλοι και οι ακρογωνιαίοι λίθοι, επάνω στους οποίους οικοδομήθηκε το ιερό ίδρυμα της Εκκλησίας του Χριστού. Και συνημμένοι και οι δύο σε μία εορτή, εικονισμένοι σε μία εικόνα, συμβολίζουν την ενότητα της πίστεως, την ενότητα της Εκκλησίας, που απετελέσθη από ετερογενή στοιχεία, την περιτομή-τους Εβραίους – προς τους όποιους εστράφη το ιεραποστολικό έργο του Πέτρου, και τα έθνη-τους ειδωλολάτρες – για τον εκχριστιανισμό των οποίων κοπίασε ο απόστολος των Εθνών, ο Παύλος.