“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΑΙΣΧΟΣ: ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ «ΠΛΑΚΑΚΙΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ντρέπομαι και θυμώνω με όσα κάνει η κυβέρνηση όχι σαν υπερπατριώτης ή Ελληναράς (που δεν είμαι), αλλά ως ένας απλός Έλληνας που αγαπάει τη χώρα του και δεν μπορεί να τη βλέπει να τον ξεπουλάνε οι διάφοροι μαθητευόμενοι μάγοι που μας έχουν προκύψει με την κυβέρνηση του Γιώργου. Βγήκε ο υπουργός εξωτερικών κ. Δρούτσας και είπε το απίστευτο για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, που εννοείται πρέπει αν ορίσει στο ελληνικό Αιγαίο η κυβέρνηση για να αρχίσουν εκεί οι έρευνες για το πετρέλαιο και φυσικό αέριο. «Δεν χρειάζεται να ορίσουμε την ΑΟΖ. Το θέμα δεν έχει σημασία και είναι απλά της μόδας να το συζητάμε». Και επειδή σε ένα μεγάλο ποσοστό τη μόδα αυτή για την ΑΟΖ τη δημιούργησα εγώ με τις εκπομπές μου στην τηλεόραση και τα κείμενά μου στο newsbomb.gr θέλω να πω τα εξής στον κ. Δρούτσα:
1) Αν κατέβουν αύριο στην περιοχή του Καστελόριζου οι Τούρκοι και στην περιοχή νότια της Κρήτης οι Αιγύπτιοι (δύο περιοχές αποκλειστικά ελληνικές) και αρχίσουν έρευνες για υδρογονάνθρακες πως θα μπορέσουμε να τους απομακρύνουμε, αφού δεν έχουμε ορίσει τα όρια της ελληνικής ΑΟΖ, αφού περιλαμβάνονται σε αυτά οι δύο περιοχές.
2) Γιατί η Κύπρος εδώ και τρία χρόνια εκλιπαρεί την Ελλάδα να ορίσει τη δική της ΑΟΖ στο Αιγαίο ώστε να εμποδιστεί έτσι η Τουρκία να κλέψει μελλοντικά ελληνικό και κυπριακό ορυκτό πλούτο που βρίσκεται σε αυτή την λεκάνη της Μεσογείου.
3) Γιατί η Ελλάδα θα περιοριστεί να κάνει υποθαλάσσιες έρευνες στο Ιόνιο (όπως διευκρινίζει το υπουργείο Ενέργειας) και δεν τολμάει να δώσει άδειες για έρευνα στο Αιγαίο, όπου βέβαια καιροφυλαχτούν οι Τούρκοι;
Το χειρότερο από όλο αυτά είναι ότι εμείς είμαστε οι τέλειοι Χατζιαβάτηδες για τους Τούρκους, τα κάνουμε «πλακάκια» με τον Ερντογάν για να τον βοηθήσουμε να επανεκλεγεί και οι Τούρκοι δεν μας επιτρέπουν ούτε καν να μιλήσουμε για τα δικαιώματα μας στο Αιγαίο.

http://www.newsbomb.gr

ΔΩΡΟ ΔΡΟΥΤΣΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Νέα «κωλοτούμπα» του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις επιταγές της Τουρκίας και νέες παραχωρήσεις στο Αιγαίο, όπου θα μπορούν άνετα πλέον οι Τούρκοι να ψάχνουν για πετρέλαιο και φυσικό αέριο και μέσα στο ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο. Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί σήμερα η χθεσινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα για την άρνηση της Ελλάδας να οριοθετήσει τη δική της αποκλειστική οικονομική ζώνη στην οποία θα μπορούσαν να γίνουν έρευνες για ανεύρεση ορυκτού πλούτου που θα έλυνε ένα μέρος του ελληνικού οικονομικού προβλήματος. Η πρωτοφανής αυτή τοποθέτηση του Έλληνα υπουργού Εσωτερικών με τη δήλωση που έκανε: «Η έννοια της ΑΟΖ δεν έχει σχέση με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και απλά έχει γίνει της μόδας να συζητάμε το θέμα», ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο της Τουρκίας για έρευνες στο Αιγαίο.Τώρα αποκαλύπτεται ότι κυρίαρχο θέμα στη μυστική διπλωματία Παπανδρέου – Ερντογάν είναι ο μη ορισμός από την Ελλάδα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης και έτσι ο αποκλεισμός τη από κάθε ερευνητική προσπάθεια για την ανεύρεση υδρογονανθράκων. Από το Νοέμβρη του 2008 η Άγκυρα έχει εκδώσει τη ναυτική αγγελία NAVTEX 545/8 με την οποία καθορίζει στη δική της δικαιοδοσία ένα μεγάλο ορθογώνιο χώρο νοτίως του Καστελόριζου για γεωφυσικές έρευνες. Ο χώρος αυτός που ουσιαστικά ανήκει στην ελληνική ΑΟΖ παραβιάστηκε ήδη από την Άγκυρα όταν έστειλε προ διμήνου το νορβηγικό ερ4ευνητικό σκάφος «Malene Ostervold» για αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου προκαλώντας τότε μια ασθενική διπλωματική αντίδραση από την Ελλάδα. Η περιοχή του Καστελόριζου όπως και ορισμένες περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο έχουν καθοριστεί από την Τουρκία σαν χώροι αποκλειστικών τουρκικών δικαιωμάτων και αυτό το έχουν επιβάλλει και στην ελληνική πλευρά. Ιδιαίτερα στην περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου που είναι ελληνική ΑΟΖ, αλλά δεν τολμάει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να το καθορίζει βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου που ανέρχονται σε τρισ. κυβικά μέτρα και θα μπορούσαν να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.

http://www.newsbomb.gr

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΕΡΙ "ΠΡΟΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΔΝΤ"

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για τις επιπτώσεις στην κοινή γνώμη από την δημοσιοποίηση εκ μέρους του Στρος Καν των μυστικών επαφών με τον πρωθυπουργό πολύ πριν τεθεί επίοσημα θέμα ΔΝΤ. Κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται προβληματισμένα εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου θα αντιμετωπίζει κατηγορίες περί «μυστικής διπλωματίας», αλλά και περί "συρσίματος" της χώρας στο δόκανο του ΔΝΤ.
Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Μάρτιο του 2010, κι ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριζε ότι η χώρα δεν ζητά χρήματα αλλά… αλληλεγγύη, διαπραγματευόταν μυστικά το δανεισμό της χώρας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο! Κι αυτό επιβεβαιώθηκε  από το Λάκη Λαζόπουλο. Στην εκπομπή  του οποίου παρουσιάστηκε το κομμένο  βίντεο της συνέντευξης του Ντομινίκ Στρος Καν στο canal+ όπου ο επικεφαλής του ΔΝΤ αποκάλυπτε ότι από το Νοέμβριο- Δεκέμβριο του 2009 υπόγεια, προετοιμάζοντας το πακέτο βοήθειας των 110 δισ. Σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το πρόβλημα αυτό ανασύρθηκαν μια σειρά δηλώσεων που προϊδέαζαν ή ενημέρωναν την κοινή γνώμη για τις κινήσεις της κυβέρνησης.
Στις 11 Δεκεμβρίου 2009, ο κ. Παπανδρέου είχε δηλώσει στις Βρυξέλλες «έχω επαφές και με τον Στρος Καν, για να συζητήσω τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, για να αξιοποιήσουμε τη δική τους τεχνογνωσία».
Στις 11 Φεβρουαρίου 2010, επίσης στις Βρυξέλλες ο κ Παπανδρέου είχε πει: «πρώτα απ’ όλα, να ξέρετε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη από καιρό ζητήσει τη συνεργασία με το ΔΝΤ» καθώς και ότι «εμείς θα είμαστε πρόθυμοι και θα είναι χρήσιμη η συνεργασία μας με το ΔΝΤ».
Για τον ίδιο σκοπό ανασύρθηκε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών με ημερομηνία 13 Ιανουαρίου 2010 όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε συναντηθεί με αντιπροσωπεία του ΔΝΤ στο υπουργείο Οικονομικών και σύμφωνα με την κυβέρνηση είχαν συζητηθεί οι δυνατότητες παροχής βοήθειας του ΔΝΤ σε θέματα φορολογικής πολιτικής, φορολογικής διοίκησης, όπως και σε συστήματα κατάρτισης Προϋπολογισμού, ελέγχου, αξιολόγησης δημοσίων δαπανών. Χαρακτηριστική πάντως της αμηχανίας ήταν και η δήλωση χθες του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος μίλησε για παραπληροφόρηση. «Πρόκειται, είπε, για καθαρή παραπληροφόρηση. Πρόκειται για συστηματική παραπληροφόρηση. Πρόκειται για διαστρέβλωση της αλήθειας, που προσπαθεί να δείξει στον κόσμο -υποτίθεται- και να αποδείξει ότι ο κ. Παπανδρέου είχε σκοπό της ζωής του, αφού κέρδισε τις εκλογές με 11 μονάδες διαφορά από τη Ν.Δ., να μας βάλει στο ΔΝΤ. Ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, δεν υπήρχε κανένας λόγος να προσφύγουμε εκεί, αλλά ένας λόγος που τον εφηύρε το ΠΑΣΟΚ».
Καμία σχέση, βέβαια όλα αυτά με όσα είπε ο Στρος Καν και αποδεικνύουν ότι "έσπρωξαν" τη χώρα στο ΔΝΤ χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, αφού προηγουμένως είχαν απορρίψει προσφορά για κάλυψη μεγάλου μέρους του χρέους από την Κίνα και την Ρωσία.

 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr